nb1.hu

Harc a bentmaradásért – az edzőváltások sem segítettek

Katasztrofális eddig a vasutasok tavasza.

Tavaly még a középmezőny biztos tagja volt a Cegléd, sőt, az egycsoportos NB II legjobb ceglédi eredményét érte el a 9. hellyel a Klausz László vezette csapat. Az ősz viszont nem kezdődött a vártnak megfelelően, 9 meccses nyeretlenségi sorozatot követően mindössze négy ponttal az utolsó helyről várta a folytatást a csapat. A nyeretlen sorozat utolsó meccsén már új edzővel a padon, Nagy Tibor irányítása mellett szenvedett vereséget a csapat, viszont második meccsén megszerezte első győzelmét is az alakulat.
 
Nagyon úgy tűnt, helyre áll a rend az új edző irányításával, hiszen telelni már 23 ponttal a 15. helyről indult a csapat. A szünetben a kereten is erősített a vezetőség, hogy ne ütközzenek újabb falba a folytatásban, azonban a terv nem vált be. Katasztrofálisan kezdődött a tavaszi szezon számukra. Nagy Tibortól március 9-én köszönt el a csapat 6 győzelem, 2 döntetlen és 11 vereséget követően, amiből 1 döntetlen és 5 vereség a februári folytatás után esett. 
 
A padra megbízott edzőként Schőn László ült le, de úgy tűnik nem erre az új impulzusra volt szüksége a csapatnak, hiszen azóta is nyeretlen a gárda, sőt, több súlyos vereségbe is belefutottak. Bár az is lehet, nem az edzőkkel volt probléma. Téli pontjaikat eddig mindössze kettővel tudták növelni, és szépen csendben visszacsúsztak a kiesőzónába. Jelenleg a 18. helyen állnak a Mosonmagyaróvárral egyenlő 25 egységet gyűjtve, és egyre távolabb kúsznak a vetélytársak, a Balmaz és a Siófok is 6 ponttal előzi meg őket. 
 
Mindössze 7 meccsük maradt, hogy kiharcolják a történelmi szezon után az NB II-es tagságot, és ez nem lesz egyszerű menet. Három közvetlen riválisuk a Mosonmagyaróvár, a Monor és a Siófok legyőzése ebben a helyzetben kötelező számukra, viszont még a bajnoki címre hajtó ZTE-t is fogadják, de a negyedik Vasast és a hatodik Budaörs is vissza van még. Az biztos hatalmas bravúrra lesz szükségük, hogy kimásszanak a gödörből, és arra, hogy ellenfeleik többször is bukjanak.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC