Hárman távoztak a Békéscsabától, erősített a Szeged és a Soroksár - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Hárman távoztak a Békéscsabától, erősített a Szeged és a Soroksár

NB2.hu - 2022. June 24. Friday 18:45
Megszólalt Aczél Zoltán utódja, két játékosról tett bejelentést a Csákvár.
Kép forrása: szeged-grosicsakademia.hu
A SZEGED BEJELENTÉSE:
 
"Új igazolásunk, Micsinai Miklós januárban ünnepelte 24. születésnapját. Kecskeméten született, ott kezdte pályafutását, majd a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett. A felnőttek között a Siófok színeiben mutatkozott be az NB II-ben, majd félévet Kazincbarcikán játszott. Az utóbbi négy és fél szezont Budafokon töltötte, ahol 22 meccset játszott az élvonalban a ballábas középpályás.
 
-Örültem a megkeresésének, mert egy szimpatikus, komoly célokért harcoló klubba igazolhattam. Eredményes szezont zárt a csapat az előző szezonban és most is az a célunk, hogy hasonlóan jó, még jobb eredményt érjünk el. Ebben szeretnék a csapat segítségére lenni. A beilleszkedésem könnyen ment, mivel nagyon sok játékost ismertem már a pályáról, a korosztályomból. Azt mondanom sem kell, hogy első osztályú körülmények közé érkeztem, ahol tényleg minden adott ahhoz, hogy csak a feladatunkra koncentráljunk-mondta Miki a szerződés aláírása után."
 
A BÉKÉSCSABA KÖZLEMÉNYE:
 
"Az előzetesen eltervezett menetrend szerint 2022. június 23-án (csütörtökön) délután első csapatunk tagjai megkezdték a nyári felkészülési programjukat.
 
A stábértekezletet és az eligazítást követően súly- és állapotfelméréssel indult, majd a Fű3 edzőpályán tesztekkel és átmozgató edzéssel folytatódott a program. A csapat egyelőre 30 fős bő keretből áll, ami menet közben természetesen majd alakulhat. Az is biztossá vált a menetrendben, hogy 2022. július 4-9. között a mátraházi edzőtáborba utazik együttesünk. Néhány felkészülési mérkőzés még képlékeny, de az már biztos, hogy július 1-én házon belüli edzőmérkőzéssel hangolunk. Az edzőtábor utolsó napjára még egy felkészülési meccset szeretne beütemezni a stáb, az ellenfél kiléte azonban még nem teljesen biztos. A folytatásban július 13-án a DVSC, július 16-án a FTC II., majd július 24-én két ellenféllel is megmérkőzik a teljes keret, így a FK Tisza-Adorján, valamint a Körösladány ellen mindenki lehetőséget kaphat majd.
 
A csapattól távozott Király Patrik, Nikola Pantovic és Gránicz Patrik, akiknek szívből köszönjük eddigi munkájukat és további sportsikereket kívánunk a jövőben! Új igazolásról még nem tudunk beszámolni, több jelölttel is folynak az egyeztetések, sőt a jövő hét folyamán 7-10 fő próbázó is érkezik a Kórház utcába. Örvendetes hír, hogy Farkas Márk hosszabbított, Fazekas Lórántot pedig sikerült végleg megszerezni, sőt újabb akadémista fiatalok is profi szerződéshez juthatnak. Jelenleg sérültek, ilyen módon a felkészülési programot még nem, vagy csak könnyített programmal tudják elkezdeni: Varga Szabolcs, Apró Ármin és Váradi Ádám.
 
A hírekhez tartozik még, hogy a Kórház utcai Stadion területén a termálvizes csőhálózat kiépítését végzik, így jelentősebb földmunkálatok zajlanak, melyek gyakorlatilag az új épület mögötti területet érintik. A centerpályán is előre eltervezett karbantartási műveletek folynak, így jelenleg tilos a gyepre lépni, ezért csapataink kizárólag a pompás állapotba hozott Fű3 pályán, valamint a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián tréningeznek majd. A programot egy komplett sportorvosi vizsgálat, valamint dietetikai tanácsadás teszi majd teljessé, a szezon előtti csapatfotózást pedig július 21-re tervezzük.
 
Többen érdeklődtek már a belépő- és bérlet árakról, melyekkel kapcsolatban a jövő héten tudunk végleges információkkal szolgálni, de jó eséllyel az árak nem változnak majd, az értékesítés pedig július elején indulhat."
 
A CSÁKVÁR BESZÁMOLÓJA:
 
"Amint azt a hét elején már jeleztük, több játékossal is előrehaladott tárgyalást folytatnak klubunk vezetői. Szép lassan pedig megszületnek a megállapodások .
 
- Igazodva Tóth Balázs vezetőedző kéréséhez, hogy szeretné tavaszi keretünk nagy részét egyben tartani, tárgyalásaink is ez irányban zajlottak, zajlanak – tájékoztatta honlapunkat klubunk elnöke, Nagy Sándor. – Miután mindenben megegyeztünk mind a Mezőkövesddel, mind a Gyirmóttal, eldőlt, hogy az eddig kölcsönben nálunk szereplő Torvund Alexander és  Karacs Dániel is csapatunkat erősíti a 2022-23-as bajnokságban. Mindkét játékos már be is kapcsolódott a keret felkészülésébe.
 
A 21 éves szélső támadó, Torvund Alexander tavaly nyáron érkezett az Aqvitalhoz, 34 bajnoki mérkőzésen – plusz három kupameccsen – lépett pályára, s ezeken öt gólt szerzett.
 
A 27 éves belső védő, Karacs Dániel február óta keretünk tagja, 14 mérkőzésen kapott lehetőséget szakmai stábunktól."
 
A SOROKSÁR HÍRE:
 
"Csapatunk háza táján is pörög átigazolási piac, újabb 2 játékos kötelezte el magát a Haraszti útra!
 
A tavaszi szezon elején érkezett Budaörsről csapatunkhoz Kékesi Alexander, aki gyorsan a hátsó alakzat biztos tagjává vált. Fejjátékának köszönhetően stabilabbá váltunk a pontrúgások levédekezésben, illetve az ellenfél kapuja előtt is állandó veszélyt jelentett. Védő létére már megszerezte első gólját a Soroksárban! Megbízható teljesítményével szerződéshosszabbítást harcolt ki, így a következő szezonban is sárga-feketében lép majd pályára!
 
Króner Martin személyében sikerült megszereznünk egy rutinos játékost, aki a védelem közepén és jobb oldalán is remek teljesítményre képest. Martin pályafutása Vácról indult, a DVSC-t érintve Zalaegerszegen, Budafokon és a PMFC-ben szerzett komoly NB2-es rutint, illetve az NB1-ben is bemutatkozott. Két éves pécsi játék után teszi át székhelyét a Haraszti útra."
 
A KOZÁRMISLENY INTERJÚJA:
 
"Össze kell még csiszolódnia a gárdával, de az első edzések alapján kedvező képet kapott a keretről Tóth László. A HR-Rent Kozármisleny frissen kinevezett vezetőedzője szeretné benntartani a csapatot a második vonalban. Szerinte ezúttal nem a Misleny fog dominálni a meccseken, mégis kezdeményező focit vár a csapattól. Interjút készítettünk a fiatal vezetőedzővel.
 
Milyen érzésekkel érkeztél Kozármislenybe?
 
Bár gyakorlatilag az utolsó pillanatban érkezett a HR-Rent Kozármisleny megkeresése, mégis nagyon örültem neki. Több mint egy évtizede edzősködöm, és mindig az volt az álmom, hogy felnőttcsapat vezetőedzője lehessek. Ez most teljesülhetett, ráadásul a másodosztályba felejthetetlen szezon után feljutott együttest irányíthatok, ami extra motivációt jelent nekem. Nagyon várom az itteni munkát.
 
Mennyire terhes számodra az előző szezon öröksége, érzel-e nyomást emiatt magadon vagy a csapaton?
 
Nem tisztem minősíteni az előző szezont, de az biztos, hogy veretlenül bajnoki címet nyerni bármilyen osztályban megsüvegelendő teljesítmény. Ugyanakkor látni kell, hogy a másodosztály egészen más szintet képvisel, mint az NB III.  Ehhez a csapatnak, a klubnak és a szurkolóknak is alkalmazkodniuk kell majd. Az biztos, hogy idén nem fogjuk tudni megnyerni az összes mérkőzést, ugyanakkor abban bízom, hogy bőven lesznek szép sikereink.
 
Mi a célkitűzés, milyen eredménnyel lennél elégedett?
 
Az egyesület vezetői a bentmaradást tűzték ki célul a csapatnak, és én is elégedett lennék, ha a jövő évre is sikerülne bebiztosítani a Kozármisleny másodosztályú tagságát. Az egycsoportos NB II-ben erre még nem volt példa a klub életében, szóval ezt óriási sikernek tartanánk. Látni kell azonban, hogy a Kozármisleny a legkisebb költségvetésű csapat lesz ebben a szezonban, az eredményeket ehhez mérten kell majd értékelni.
 
Túl vagy az első edzéseken. Milyen a benyomásod az együttesről?
 
Látszik a csapaton, hogy erőltetett menet volt a tavalyi bajnokság. Leginkább abból, hogy a játékosok nagyon kiengedtek a nyári pihenés alatt, és az első edzés ezért sokaknak elég kínkeserves volt. Azt is érzékelem, hogy össze kell még csiszolódnom a társulattal. Szerencsére a bajnokcsapat magja együtt maradt, ők működő közösséget alkotnak, és idő kell ahhoz, hogy megszokják az én habitusomat. Már most kiderült, hogy a csapat nagyon tud hajtani és küzdeni egymásért, a srácok mindent megtesznek a sikerért. Ez jó alap a közös munkához.
 
Milyen csapatot építesz, milyen játékra számíthatnak az együttestől a szurkolók?
 
Ahogy már mondtam, óriási ugrás előtt áll a csapat. Tavaly domináns volt majdnem minden mérkőzésen, most viszont ez az esetek 90%-ában nem így lesz. Emiatt jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a védekezésre, a párharcok sikerességére és a pontrúgások gyakorlására, hiszen a jó szögletek, szabadrúgások pontot, pontokat érhetnek a bajnokságban. Persze nem statikus játékra készülünk, hiszen én mind védekezésben, mind támadásban a kezdeményező futball híve vagyok, és abban bízom, hogy ez látszani fog a csapat játékán is.
 
Az első néhány edzésen sok volt az új arc. Összeállt már a keret?
 
A tavalyi csapatból sokan maradtak, ami nagyon jó hír. Ugyanakkor szeretnénk még jobban megerősíteni a keretet, ezért most számos más játékost kipróbálunk. Fontos, hogy jó fizikális adottságokkal és nyerő mentalitással rendelkezzenek az új játékosok is, mert a szezonban akkor lesz egységes és a lehetőségekhez képest erős csapatunk.
 
Hogyan alakul a felkészülési program?
 
A mostani héttel együtt összesen hathetes felkészülési időszak előtt állunk. Ez nem túl hosszú idő, de nem megoldhatatlan a feladat, más csapatok is velünk együtt kezdték a nyári munkát. A hat hét alatt összesen hat felkészülési mérkőzést terveztem. A második és a negyedik hét közötti időszakban heti két edzőmeccs lesz, azt követően pedig a bajnoki ritmusra állunk be, és hétvégenként egy találkozóval fejezzük be a felkészülést. Lesznek NB III-as és NB II-es ellenfeleink, egy horvát másodosztályú csapattal is találkozunk majd a tervek szerint, a főpróba pedig – ha az élvonalbeli sorsolás engedi – a Paks elleni mérkőzés lesz. Várom már a sorsolást, hogy lássuk, mikor és hol léphetünk pályára – újra a másodosztályban!"
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!