nb1.hu

Hatodszor maradt bent a Dorog – reakció

Az ellenfele továbbra is bajban van.


Zsinórban hatodik NB II-es szezonjában sikerült a Dorognak kiharcolnia a bennmaradást. A PMFC a NB II utolsó előtti fordulójában Dorogra látogatott. A mérkőzésnek leginkább a hazaiak szempontjából volt tétje, hiszen Fenyvesi László tanítványai, a találkozót megelőzően még nem biztosították be a bennmaradásukat. Ellenben a Baranya megyeiek biztosan középcsapatként végeznek az idei szezonban, igaz közel sem volt mindegy, hogy milyen szájízzel teszik mindezt, hiszen a Pécs négy meccs óta kénytelen nyerni, ezért részükről fontos lett volna pontot tenni a rossz sorozatra válaszul.

A találkozón nagy részében a dorogiak akarata érvényesült. Frissebbek, gyorsabbak voltak a pécsieknél, ami a második félidőben már gólokban is megmutatkozott. Végül 3-0-ra győztek a hazaiak. A magabiztos sikernek és a riválisok botlásainak köszönhetően, a Dorog idén is kivívta a bennmaradást. Érthetően óriási volt a boldogság a lefújást követően Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban.

”Nagy az öröm, hatalmas kő esett le mindenki válláról. Hetek óta nagyon akarta a győzelmet a csapat, de ez eddig nem jött össze. Nagy volt a nyomás és a stressz rajtunk. Ma minden összejött, a csapatom a karakter mellé a futballtudást is hozzátették. Gratulálok neki, hogy egy ilyen nehéz tavasz után ilyen teljesítményt tettek le a pályára” – mondta a mérkőzést követően Fenyvesi László a Dorogi FC vezetőedzője.

A vendégek továbbra sem tudnak nyerni, immár öt mérkőzés óta vannak gödörben.

”Az eredmény és a játékunk miatt is mélységesen csalódott vagyok. Furcsán állok a helyzet előtt, a stábom és magam is keresem a hibát, ami miatt mostanában nem működik a játék. Egy biztos, a Dorog azzal vert meg minket, ami a mi erősségünk és ami ránk jellemző volt. Gratulálok a Dorognak az osztály megtartásához és a megérdemelt győzelemhez” – mondta Vas László a PMFC vezetőedzője.

NB II, 37. forduló
Dorogi FC- Pécsi MFC 3-0 (0-0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács (Rózsa, Ring)

Dorogi FC: Mursits – Nyíri, Keresztes, Berkó, Papp – Tóth, Lénárth, Szerencsi (Zabari, 88.) – Oldal (Girsik, 69.), Rácz (Vígh, 71.), Barna (Hajdú, 71.).

Vezetőedző: Fenyvesi László.

PMFC: Bukrán – Króner (Geiger, 61.), Preklet, Rácz, Katona – Grabant (Károly, 66.), Futó, Nikitscher, Kövesdi (Svedyuk, 46.) – Bíró (Zsemlye, 46.), Adamcsek (Tihanyi, 67.).

Vezetőedző: Vas László.

Gól: Barna (52.), Hajdú (78., 89.)

A Dorog győzelmével feljött a 15. helyre, míg a pécsiek a 11. pozíciót foglalják el a tabellán.
Az utolsó fordulóban a Dorog Győrbe látogat, míg a Pécs hazai környezetben javíthat a Tiszakécske ellen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC