Hengerelt a Szolnok, duplázott a Szpari játékosa, kikapott a Győr - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Hengerelt a Szolnok, duplázott a Szpari játékosa, kikapott a Győr

Bíró Ádám - 2021. July 03. Saturday 20:15
A Csákvár és a Soroksár is alulmaradt.
Kép forrása: nyiregyhazaspartacus.hu
CSÁKVÁR
 
"Ma délidőben lejátszotta az új szezon előtti első felkészülési mérkőzését csapatunk. Vendéglátónk az NB III Nyugati csoportjában hatodik helyen végzett Sopron együttese volt.
 
Az elmúlt napok terhelése miatt ólomlábakon mozogtak játékosaink, s ezt kihasználták a frissebb hazaiak. Csapatunk legközelebb az NB II-es Békéscsaba ellen lép pályára a Telki Edzőközpontban.
 
- Nem kell megijedni az eredménytől, ilyenkor ez másodlagos számomra – nyilatkozta honlapunknak a lefújást követően vezetőedzőnk, Mónos Tamás. – Rúgtunk négy vagy öt kapufát, de láttam hibákat, és pozitívumokat is. A lényeg, hogy amit edzéseken gyakorlunk, az szép lassan visszaköszönjön a mérkőzéseken. Ez volt az idei első edzőmeccsünk, azaz igazából most kezdődik a felkészülés, hiszen más az egymás közti gyakorlás és más egy idegen ellenféllel szemben megvalósítani az elképzeléseket."
 
SC Sopron-Aqvital FC Csákvár 3-1 (2-0)
Ágfalvi úti sporttelep, 100 néző
Aqvital: Auerbach – Csirmaz, Tányéros, Koval, Körmendi – Mészáros D., Bakos – Torvund, Baracskai, Kalmár B. – Takács T.
II. félidő: Zelizi – Csirmaz, Vaskó, Dulló, László – Mészáros D., Koch – Torvund, Vörös T., Farkas M – Murai. Vezetőedző: Mónos Tamás.
Csapatunk gólját Torvund Alexander szerezte.
 
GYŐR
 
"Lejátszotta első mérkőzését a WKW ETO FC Győr a nyári felkészülési időszakban, ahol több új játékos mellett, Klausz László vezetőedző is debütált a kispadon a tavalyi szlovák másodosztály második helyezettje ellen, akik osztályozón bukták el az élvonalba jutást az előző szezon végén
 
A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, akik a 11. percben egy szöglet után megszerezték a vezetést, amikor a röviden Sulc csúsztatott a hálóba 0-1. Az első komoly hazai lehetőségre a 21. percig kellett várni, ekkor Kovács K. futott el a jobb oldalon, beadása hosszú lett, ám Priskin össze tudta szedni, majd nagy erővel lőtt a rövidre, a kapus csak szögletre tudott menteni. Három perccel később Óvári fordult szépen kapura két védő szorításában, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani. A tizenhat méterről megítélt szabadrúgást Kulcsár végezte el, aki lágyan csavart a jobb felső felé, lövése centikkel kerülte el a kaput. Fél óra játék után jött az egyenlítés! Egy szöglet után Lipták fejesénél még menteni tudtak a vendég védők, de a felszabadítást Fodor kapásból lőtte vissza, Hruska kapus már csak a gólvonalon túl tudta megfogni 1-1. A 37. percben ismét előnybe került a besztercebányai csapat. Csonka B. szabálytalankodott a büntetőterületen belül, amiért a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé az első gólt szerző Sulc állt, aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába gurított 1-2.
 
A második játékrészre a komplett csapatát lecserélte Klausz László. Ekkor több fiatal is lehetőséget kapott. Ezt a félidőt is a vendégek kezdték jobban. Két perccel kezdés után Polievka kapott remek labdát, amit kapásból el is lőtt, Ruisz bravúrral védett. Az 53. percben újabb büntetőhöz jutott a Dukla. Ezúttal Willwéber volt az ítéletvégrehajtó, aki nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott. Ruisz rajta volt, de védeni nem tudott 1-3. A mérkőzés utolsó tíz percében előttünk is adódott két nagy lehetőség. Először Tamás Kornél centerezését lőtte kapura egyből Berki, de Baláz kapus nagyot védett. A 81. percben már Berki az előkészítő szerepében volt, ő gurított középre, Múcska pedig egy csel után a jobb kapufát találta telibe. Több gól már nem született, így a végén a vendégek örülhettek az eredménynek. Jövő héten a szintén szlovák Somorja ellen lép pályára csapatunk.
 
Klausz László: - Két különböző félidőt játszottunk. Az elsőben a játékkal annyira nem voltam megelégedve. Igazából nem vártam sokkal többet ettől a mérkőzéstől, mert abban a munkában vagyunk benne, hogy az erőnléten dolgozunk. A taktikai része, a labdakihozatalok nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna, de bízom a játékosokban, és érzem is bennük, hogy össze fog állni a csapat. A második félidőre az ellenfél is cserélt, akikről meg kell jegyeznem, hogy egy jó csapat, fizikálisan talán kissé fölénk is nőttek. A második játékrészben azért több helyzetünk is akadt, de ezeket sajnos nem sikerült gólra váltanunk."
 
WKW ETO FC Győr – MFK Dukla Banksá Bystica 1-3 (1-2)
Győr, ETO Park 100 néző.
WKW ETO FC Győr: 1. félidő: Fadgyas – Fodor, Lipták, Csonka Bo., Óvári, Toma, Vukasovic, Kovács K., Kulcsár K., Priskin, Vitális.
2. félidő: Ruisz – Szalka, Csonka Bá., Tamás K., Tuboly, Bagi, Múcska, Kiss M., Szimcso, Farkas B., Berki. Vezetőedző: Klausz László.
MKD Dukla Banksá Bystrica: Hruska – Richtárech, Michlík, Kupcík, Hanes, Polievka, Pisoja, Sulc, Migal’a, Kojnok, Willwéber. Cserék: Baláz, Tóth V., Cerven, Rypák, L’upták, Vajda, Koren. Vezetőedző: Stanislav Varga.
Gsz.: Fodor (30’) ill. (Sulc 11’, 37’), Willwéber (53’).
 
NYÍREGYHÁZA
 
"Az első felkészülési mérkőzését vívta a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél a Kazincbarcika volt Örökösföldön. A vendégek az autóbusz meghibásodása miatt késtek, így később kezdődött a találkozó.
 
Az első helyzet a Kazincbarcika előtt adódott, de Kristófi fejese után a kapufáról kipattant a labda. A 8. percben megszerezte a vezetést a Szpari, Zamostny indította a bal oldalon Vasst, akinek pontos beadása után Zamostny érkezett, és fejelt a kapuba, 1-0.  A folytatásban Gresó lövése vágódott le a blokkról, majd a 20. percben Gresó ment el a bal oldalon, és csak szabálytalanul tudták megállítani, Karakó játékvezető pedig megadta a büntetőt. A 11-est Zamostny értékesítette, 2-0.
 
Több ígéretes akciót is vezetett a Szpari, Erdei beadásánál az utolsó pillanatban mentettek a védők. A 35. percben Erdei indította Gresót, akinek lövésébe beleért a kapus, majd a kapufára pattant a labda. Az első félidő végére jutott még egy nagy helyzet, de Vass lövésénél nagyot védett a kapus, így maradt a 2-0.
 
Fordulás után Novák előtt adódott helyzet, majd Pócsik lövését hárította a kapus. Az 55. percben Csörgő talált a kapuba, de les miatt nem adta meg a játékvezető. A 70. percben nagy barcikai helyzet volt, de Fejér remekül lépett ki kapujából, és sikerült végül menteni. A folytatásban előbb Hamed előtt adódott lehetőség, majd Csilus lőtt fölé.A 80. percben szépített a Kazincbarcika, egy lecsorgó labda után Laczkó gurított a kapuba, 2-1.  Azonnal jöhetett volna a válasz, de előbb Novák fejesét tolta ki a kapus, majd a szöglet után Papucsek bólintott mellé. Két perccel később Novák ment el szépen a bal oldalon, majd egy csel után középre passzolt, Csörgő pedig a kapuba lőtt, 3-1. Több gól nem esett, a Szpari 3-1-re győzött.
 
Szergej Pacaj: - Megpróbáltunk mindenkinek 45 perc lehetőséget adni, hogy megnézzük, hol tartunk fizikálisan. Az első félidő jobban tetszett, a mérkőzés végén viszont sok fiatal is pályán volt. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával."
 
Nyíregyháza Spartacus – Kazincbarcika 3-1 (2-0)
Nyíregyháza 1. félidő: Talián – Magyar G (Szűcs 32.).,Gincsai, Jánvári, Galambos, Szabó. B., Paku, Vass P., Erdei, Zamostny, Gresó
Nyíregyháza 2. félidő: Fejér – Csilus, Herczku, Papucsek, Nemes (Szűcs,71.), Sigér,  Pataki (Vasiljevic 71.), Pócsik, Csörgő, Hamed, Novák. vezetőedző: Szergej Pacaj
gól: Zamostny(2), Csörgő  illetve Laczkó
 
SOROKSÁR
 
"Lipcsei Péter együttese is lejátszotta első felkészülési mérkőzését a szlovák másodosztályú FCK Komarno együttese ellen.
 
Alakuló csapatunkban több új név is feltűnt, tehát összeszokottságról nem lehetett beszélni. Ez látszott is az első percek játékán, amikor a vendégek birtokolták a labdát. A 10. percig kellett várni az első lehetőségre, amikor a vendégek csatára, Tóth Gábor 16 méterről Major Barnabás kezébe lőtte a labdát. A 2. negyedóra elején Hudák 40 méteres indításával Szerető cselezett befelé a bal oldalról, majd 2 védő között a rövidet vette célba. Breda jól zárta a sarkot és védeni tudott. 1 perccel  később ismét Szerető volt a középpontban, az alapvonal közeléből lőtt kapura, de a vendég kapus ismét menteni tudott. Az ivószünet után Pastorek jobb oldali szabadrúgását Simko fejelte Major kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. Ezután mindkét csapat távoli lövésekkel próbálkozott, de helyzetet nem sikerült kidolgozni. A 40. percben Orosz Marcell eladott labdájával György Artúr iramodott meg a bal oldalon, majd középen érkező Pastorek elél passzolt, aki 5 méterről az üres kapuba lőtt (0-1). 
 
Félidőben mindkét edző kicserélte csapatát. Az 52. percben két friss játékos hozta össze a Soroksár egyenlítő találatát. Kiél Szabolcs jobb oldali beadását a rövid saroknál Magyari védhetetlenül fejelte a felső sarokba (1-1). Nem örülhettünk sokáig a gólnak, mert a 60 percben Simon rossz lövését Simko vette le az ötös közelében, majd a bal alsóba helyezett (1-2)! Alig 10 perccel később tovább növelte előnyét a Komarno. Egy bal oldali szabadrúgást követően Spak csúsztatott a hosszú sarokba (1-3)! A maradék 20 percben igazán egyik kapu sem forgott veszélyben, nem alakultak ki helyzetek! A vendégek megérdemeltek győztek az alakuló félben lévő Soroksár ellen."
 
Soroksár SC - FCK Komarno:  1-3  (0-1)
Soroksár SC: Major- Ternován, Orosz, Gengeliczki, Pászka- Géringer L., Gyömbér- Tóth D., Hudák, Szerető- Lőrinczy
2. félidőben pályára léptek: Kiél, Géringer T., Takács, Valencsik, Nagy O., Ladányi, Hajdú R., Magyari. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerzők: Magyari illetve Pastorek, Simko, Spak
 
BUDAÖRS
 
"Harmadik edzőmérkőzését is lejátszotta együttesünk. A fiúk egy győzelem és egy vereség után ezúttal döntetlent játszottak. Az ellenfél a harmadosztályú ESMTK volt.
 
Rajnay Attila értékelése:
Ritmustalanul, lassan futballoztunk, nem volt meg az átütőerő a csapatban, nem tudtunk olyan dominánsok lenni a pályán, mint amennyire szerettünk volna. A támadójátékot illetően is hiányérzetem van, nem jöttek a tőlünk megszokott markáns támadások. Mindezek ellenére összességében egy nagyon hasznos erőfelmérő volt a csapat számára.
 
A következő edzőmeccs a Paks ellen lesz szerdán (07.07.) 17 órától."
 
Felkészülési mérkőzés:
Budaörs – ESMTK 1-1
Budaörs: Tóth G. – Tóth K., Zsidai, Gyurácz, Sajbán, Petneházi, Bognár D., Molnár Cs., Halácsi, Winkler, Molnár T.
Csereként pályára lépett: Szabó B., Kapronczai, Menyhárt, Kékesi, Jász G., Váradi, Fényes, Gula
Csapatunk gólját Winkler András szerezte.
 
SZOLNOK
 
"Szombat délelőtt lejátszotta csapatunk az első felkészülési mérkőzését, az NB III.-as Tiszafüred együttese látogatott a Tiszaligetbe. A találkozó első félidejében kétgólos előnyre tettünk szert, mindkét találatunkat sajátnevelésű fiatalunk szerezte.
 
A második játékrészben tovább növeltük előnyünket, igaz a harmadik gólunkhoz kellett egy kis szerencse is, de a folytatásban már csak a gólarány volt a kérdéses. Tömösvári és Sipos góljaival alakult ki a 5-0-s végeredmény.
 
Itt kell megemlítenünk, hogy a találkozó utolsó negyedórájára pályára küldte Csábi József vezetőedző a még egyaránt tizenhatéves Antal Gábort és Pelles Patrikot is." 
 
Szolnoki MÁV FC – Tiszafüredi VSE 5-0 (2-0)
Szolnok, 1. félidő: Csáki – Molnár R., Szabó A., Kovács O., Papp Sz., Kurdics – Tisza, Kónya, Földi – Lakatos I., Rokszin.
2. félidő: Bánhegyi – Irmes, Tisza, Kovács O., Lakatos Cs., Kurdics (Pelles P., 75.) – Tömösvári, Berdó, Sipos – Tóth L. (Antal G., 75.), Vólent.  Vezetőedző: Csábi József.
Gólszerző: Kurdics, Földi, Szabó V. (öngól), Tömösvári, Sipos
LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 11. 30. 20:01

Vb-selejtező: elképesztő 30 percet produkált a magyar női válogatott

Brillírozott a Fradi játékosa is.
2021. 11. 30. 19:36

Kispest-Újpest: eljárást indított az MLSZ

Alaposan elmeszelték a kispesti csapatkapitányt.
2021. 11. 30. 18:50

Messi: azonnal add neki oda a 7. Aranylabdádat!

Hatalmasat csalódok a jelenlegi kedvencemben.
2021. 11. 30. 17:46

U16: nem bírta el a sok hiányzót a magyar válogatott - videó

Élcsapattal találkoztak a mieink.
2021. 11. 30. 14:09

Vasas: összefogtak a hősökért

Vendégül látták őket.
2021. 11. 30. 12:50

Csupán egyetlen meccs érdekelt legalább ezer szurkolót - nézőszámok

Kevesen mentek ki a mérkőzéskre.
2021. 11. 30. 19:05

Mosonmagyaróvár: fájó pofon után hihetetlen szárnyalás - részletek

Februárban jön a bajnoki döntő?
2021. 11. 30. 14:42

Hatalmas dráma az Újpest meccsén - reakciók, videók

Potyogtak a gólok.
2021. 11. 30. 16:54

Törökország: megtörte a jeget a magyar válogatott támadója - videó

Igazi lesipuskás megmozdulás volt.
2021. 11. 30. 16:21

Németország: újabb koronavírusos eset Orbánéknál

Módosult a csapat programja.
2021. 11. 30. 10:55

Kecskemét-Hali: mindkét edző ugyanarra panaszkodott - reakciók

Komoly hiányérzet és a csapatmunka diadala.
2021. 11. 29. 21:59

Üzent a Haladás a Vasasnak és a DVTK-nak

Ott volt a fejes a legvégén.
2021. 11. 30. 13:45

Végig kellett játszania az edzőnek az NB III-as bajnokit

Túl sokan nem voltak a kispadjukon.
2021. 11. 29. 16:30

Hiába a 8 hiányzó, kőkemény meccsen győzték le a Puskás Akadémiát – reakció

Ketten debütáltak is.
2021. 11. 30. 14:05

Eddigi legsúlyosabb sérüléséből tért vissza a DVSC védője

A Vasas ellen érezte először, hogy baj lehet.
2021. 11. 30. 13:47

Véber György betartatta az ígéretét a csapatával

A mesterhármas rengeteget segített.
2021. 11. 30. 13:30

U16: itt nézhető a Magyarország-Oroszország

Az U17-es Eb-re készülnek a mieink.
2021. 11. 30. 11:53

Kiválasztotta az MLSZ a 14. forduló legszebb góljait és védéseit - videók

Elképesztő képsorok.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC37
2DVTK36
3Szombathelyi Haladás34
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia32
5Kecskeméti TE HUFBAU32
6Dorogi FC27
7Nyíregyháza Spartacus FC27
8BFC Siófok27
9WKW ETO FC Győr26
10PMFC23
11FC Ajka22
12Szentlőrinc21
13Soroksár SC20
14Budafoki MTE19
15Aqvital FC Csákvár19
16Szolnoki MÁV FC19
17Békéscsaba 1912 Előre18
18Budaörs17
19III. Ker. TVE14
20Tiszakécskei LC12
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!