nb1.hu

Hétközi forduló: hangol az MLSZ

Győrben az MTK, Angyalföldön a BMTE.

Ismét hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, az első két helyezett közül az MTK Győrben, a Budafok a Vasas vendégeként lép pályára – írta az MLSZ.
 
SOROKSÁR SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Soroksár, 13.00)
 
Vasárnap a Soroksár 1–0-ra nyert az Ajka ellen, míg a szegediek a Szent Gellért Fórumban döntetlenre végezve megállították a listavezető MTK menetelését. A pályaválasztó, amely megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát, csak a tizenötödik a tabellán, augusztus 25. óta először nyert bajnoki mérkőzést a Szamosi Mihály Sportcentrumban. A Szeged a tizenegyedik, vendégként a legutóbbi három mérkőzését elveszítette.
 
DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV
(Dorog, 13.00)
 
Hosszú hetek után kikapott vasárnap a Dorog, de így is az előkelő nyolcadik helyen áll. A Duna Aszfalt elleni, legutóbbi meccsig három mérkőzésből álló hazai győzelemsorozatban volt, ezen rontott. A tizenharmadik helyezett Szolnoki MÁV hasonló cipőben jár, heteken át nem kapott ki, vasárnap ellenben igen, méghozzá otthon, a Nyíregyházától. A kék-fehérek vendégként a legutóbbi három mérkőzésükön egy-egy pontot gyűjtöttek.
 
BUDAÖRS FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Tatabánya, 13.00)
 
A Budaörs nagyon elkapta a fonalat, a legutóbbi öt mérkőzésén 12 pontot gyűjtött, a mezőnyből egyedüliként mondhatja el magáról, hogy a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A Csákvár ellenben visszaesett a novemberi időszakban, a legutóbbi három mérkőzésén csupán egyetlen pontot gyűjtött.
 
DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI LC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Tiszakécske, 13.00)
 
A tiszakécskeiek vasárnap győzelemmel javítottak pozíciójukon, de így is csak a tizenhatodikak. Pályaválasztóként a legutóbbi hat mérkőzésükön mindössze négy pontot szereztek. A Haladás vasárnap szabadnapos volt, a tizennyolcadik helyen áll, 15 ponttal, hárommal a Tiszakécske mögött. A vasi zöld-fehérek a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették.
 
FC AJKA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Ajka, 18.00)
 
Az újoncnak sem sikerült eddig a november, a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett. Az ajkaiak mindössze két hazai mérkőzésüket nyerték meg idáig. A Gyirmót sincsen igazán jó formában, a legutóbbi három fordulóban nyeretlen maradt, igaz, a vasárnapi, a Budafok elleni döntetlen nem rossz eredmény.
 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK
(Békéscsaba, 18.00)
 
A lila-fehérek a legutóbbi négy mérkőzésükből csak egyet veszítettek el, picit javítottak helyzetükön, de így is csak a tizennegyedik helyen állnak. Vasárnap a Győrrel játszottak 1–1-es döntetlent otthon. Most egy másik korábbi NB I-es gárda következik, ugyancsak a Viharsarokban, ahol a Békéscsaba augusztus 4. óta csak egyszer, a Budafok ellen veszített. A Siófok megerősítette ötödik helyét azzal, hogy megverte a Vácot. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege gyenge, a legutóbbi fellépéséből csak egyen győzött.
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VÁC FC
(Nyíregyháza, 18.00)
 
A Szpari vasárnap győzött Szolnokon, s ezzel előrelépett, de még mindig csupán a tizenkettedik hely az övé. Mindenesetre az elmúlt két forduló két győzelme sokat hozott a konyhára. A Vác helyzete szinte reménytelen, egyre jobban leszakad. Idegenben kilenc mérkőzésen mindössze egy pontot tudott szerezni.
 
VASAS FC–BUDAFOKI MTE
(Illovszky Rudolf Stadion, 18.00)
 
A piros-kékek vasárnap, fordulatos mérkőzésen, értékes győzelmet arattak Csákváron, s ezzel feljöttek a hatodik helyre. Jó formában vannak, a legutóbbi négy mérkőzésen nyolc ponttal gazdagodtak. Pályaválasztóként ellenben a legutóbbi hat meccsükből csak egyet nyertek meg. A Budafok a második helyen áll, vasárnap döntetlent játszott Gyirmóton. Most újabb nehéz idegenbeli meccs jön, a BMTE vendégként augusztus 11. óta csupán az MTK-tól kapott ki.
 
WKW ETO FC GYŐR–MTK BUDAPEST
(Győr, 18.00)
 
A két egykori bajnokcsapatból az ETO most a hetedik helyen áll, hetek óta nem tud nyerni, a legutóbbi két fordulóban legalább szerzett egy-egy pontot. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzésén egy pontot tartott otthon. Az MTK magabiztosan vezet a Merkantil Bank Ligában, hosszú hetek óta tartó győzelmi sorozata vasárnap Szegeden egy döntetlennel tört meg. Így is öt pont a kék-fehérek előnye a második helyezett Budafok előtt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC