nb1.hu

Hőssé válhatnak a sereghajtók

Korántsem a BL megnyerése a legfontosabb a fociban.

A 2019-es esztendő számos emlékezetes pillanatot hozott az NB II-ben. Hosszú évek után, aranyérmesként jutott vissza az NB I-ben a ZTE és követte őket a hányatatott sorsú Kaposvár. Izgalmas meccsekből nem volt hiány és némely csapatok, számos elsőosztályú klub nézettségi számait előzik.
 
Azonban nem volt mentes ez az év a szomorúságtól és a csalódásoktól sem. Volt NB I-es csapatok kerültek kilátástalan helyzetbe. A Balmazújváros licencét visszavonta az MLSZ, kizárta a szövetség a bajnokságból. Nyugat-Magyarország egyik legnagyobb bástyája, a Haladás, mintha meg lenne átkozva az új stadion átvétele óta. Szinte minden napra jut egy-két cikk, ami az anyagi nehézségekről és a kilátástalan helyzetről ír. És akkor ott van a Vác.
 
Az a Vác, aki 1993-ban még magyar bajnok volt, Csank János vezetésével. Az a Vác, akinek nincs saját stadionja, így Balassagyarmaton kénytelen játszani. Az a Vác, aki anyagi gondokkal küzd, főként fiatalokat játszat és hétről-hétre emelt fővel lépnek a pályára. Az a Vác, aki minden nehézség ellenére becsülettel küzd és a kilátástalan helyzet ellenére sem adják fel a harcot. Az a Vác, aki mellett kitartanak a Dunakanyar Ultrái, pedig tudják, hogy sok jóra nem számíthatnak a közeljövőben.
 
Az NB II már túlhaladt a 2019/20-as szezon felén. Jelen állás szerint a Vác azért nem utolsó, mert kizárták a Balmazújvárost, így a 20. hely már elkelt. Idén egyetlen egy győzelmet ünnepelhettek a piros-kékek, a Dorogot tudták legyőzni hazai pályán. 4 döntetlent játszottak az idén, emellett 15-ször szenvedtek vereséget, ezzel 7 pontot gyűjtöttek. Jelenleg 14 pontra van tőlük a bennmaradáshoz szükséges 17. hely, ami papíron ugyan nem behozhatatlan hátrány, de a gyakorlatban igencsak annak mutatkozik. Váci játékos ebben a szezonban 12 alkalommal volt eredményes, míg szegény kapusuknak 41 alkalommal kellett kiszednie a labdát a saját hálójából.
 
Minden szurkolóban, aki a Vácnak szorít, az a kérdés merülhet fel, hogy van-e még remény? Nos, remény az mindig van, de a sok fájdalom és kudarc után, egyre realistábbá kezdenek válni a drukkerek. Volt itt már nagy ígéretekkel dobálózó befektető, de nem tudott csodát tenni, ahogy a helyezés is mutatja. Valószínű, hogy ez a szezon már elment és jövőre az NB III-ból indulhat az építkezés, egy megtisztulás után. 
 
Azonban még mindig nincs vége. Amíg minimális esély mutatkozik a bennmaradásra, nem lehet feladni. Ugyan a váci futballisták most nem a BL győzelemért harcolnak, még csak nem is a feljutásért. Viszont, ha sikerül kiharcolniuk a bennmaradást, akkor sokak szemében nagyobb hősök lesznek, mint bármelyik BL győztes.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC