nb1.hu

Hosszú kihagyás után szerezte meg első dupláját a Csákvár játékosa

Kellenek még a pontok a csapatnak.

Lassan visszanyeri régi formáját Kártik Bálint, a Csákvár 25 éves játékosa. Még 2021 januárjában szenvedett egy súlyos sérülést, majd szeptemberben tért vissza. A hétvégén megszerezte az első dupláját a csákvári csapatban, erről és még néhány egyéb érdekességről nyilatkozott:
 
– Nem csak nekem, de az egész csapat lelkének jót tett az idegenbeli győzelem, az csak hab a tortán, hogy mindkét gólt én szereztem. – fogadta mosolyogva gratulációnkat Kártik Bálint. – Jó csapat otthonában tudtunk nyerni, mely önbizalmat adhat a folytatásra.
 
Az elmúlt hetekben mintha megváltozott volna a játékunk …
 
– Valóban szervezettebbek lettünk, s ez különösen védekezésünkön látszik meg. Korábban sok gólt kaptunk, most az elmúlt négy meccsen mindössze háromszor vették be kapunkat. Abból is kettő tizenegyesből született, egy pedig öngól volt.
 
A győzelemmel ugyan elmozdultunk a kieső helyről, de nem dőlhetünk hátra …
 
– Ez így van, de nem is jellemző ránk a túlzott nyugalom. Öt meccs van hátra, háromszor itthon játszunk, köztük közvetlen riválisokkal is,  kezünkben van tehát a sorsunk irányítása. Olyan mérkőzések előtt állunk, melyeken nem vagyunk esélytelenek. Ráadásul végre teljes a keretünk, minden poszton nagy harc dúl a csapatba kerülésért, s ez jó hatással van harci szellemre.
 
Beszéljünk egy kicsit még a kécskei meccsről. Milyen volt belülről az idény meglepetés-csapata ellen játszani?
 
– Tisztában voltunk a hazaiak erényeivel, így az első félidőben egy kicsit óvatosabbak is voltunk. Kevés helyzet alakult ki ekkor mindkét kapu előtt. A szünet után viszont már bátrabban futballoztunk, gyorsan megszereztük a vezetést, s attól kezdve úgy éreztem, kezünkben van a találkozó. Megnyugodtunk, több helyzetünk volt, a második góllal pedig lezártuk a meccset. Kicsit más szerepkörben futballozok az elmúlt hetekben. Kötetlenebben játszhatok, mélyebben visszaléphetek a labdákért, s ezt kimondottan élvezem.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC