Igazolt a Soroksár, kikapott a Szeged, bajnokkal játszik az MTK - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Igazolt a Soroksár, kikapott a Szeged, bajnokkal játszik az MTK

Nagy Benjámin - 2022. July 13. Wednesday 19:54
Egymás ellen játszott a Pécs és a Siófok, nyert a Sori, ikszelt a Szpari és a Budafok.
Kép forrása: soroksarsc.hu

 

A SOROKSÁR JELENTÉSE:

 

"Konstantinos Ikonomou is csatlakozott a Soroksárhoz!

 

A remek felépítésű belső védő görög és magyar felmenőkkel is rendelkezik, az MTK utánpótlásában pallérozódott. Magyarországon ezen kívül megfordult a Budafok és a Szeged csapataiban, majd légiósként görög és szlovák csapatokban játszott. Sorira a szlovák STK Samorin csapatától érkezik.

 

Korábban 7 alkalommal pályára lépett a görög korosztályos válogatottban is, ezeken a mérkőzéseken gólt nem szerzett.

 

Sok sikert kívánunk játékosunknak a soroksári szerepléséhez!"

 

A SZEGED JELENTÉSE:

 

"Kemény munkában vagyunk, aminek a monotonitását szerdán egy edzőmeccs törte meg. A szlovén másodosztály középmezőnyéhez tartozó ND Ilirija elleni találkozó délelőttjén is edzése volt a csapatnak, így nem csoda, hogy fáradtan mozogtak a fiúk. Az első félidő után 1-0-ra vezetett az ellenfelünk, de nem játszottunk alárendelt szerepet. A második játékrészben ismét sort cserélt vezetőedzőnk. A szlovénok újabb gólt szereztek, amire csak Haruna tudott válaszolni fejjel, így első vereségünket szenvedtük el a nyári felkészülésünk alatt. Az eredmény azonban most másodlagos volt, a lényeg, hogy az edzéseken tanultakat mérkőzésen is gyakorolhatta a csapat. 

 

Szombaton az olasz Seria A-tól idén búcsúzó FC Venezia ellen játszunk a roglai edzőtáborban.

 

ND Ilieija - Szeged-Csanád GA 2-1 (1-0)

Szeged-Csanád GA:
 Takács J. – Kővári, Könczey, Vári, Beronja – Micsinai, Farkas A. – Gajdos, Szakály D., Pintér Á. – Daru; csere: Rodic (kapus), Simon Á., Gréczi, Kóródi, Dobos Á., Ódor, Haruna, Török K., Bitó, Kovács G.
 

Gólszerzők: Poplatnik, Kepic illetve Haruna"

 

AZ MTK JELENTÉSE:

 

"Riválisunk 1984 után először lett bajnok és így a Bajnokok Ligája rájátszásában lesz érdekelt.

 

Rangos ellenféllel kezdi meg a felkészülési mérkőzések sorozatát az MTK Budapest a szlovéniai edzőtáborban. Az első ellenfél ugyanis nem más lesz, mint a török első osztály 2021-22-es idényének bajnoka, a Trabzonspor.

 

A piros-kékek 1984 után először ünnepelhettek bajnoki címet, miután 8 ponttal megelőzték az ezüstérmes Fenerbahcét, de rutinos európai kupaindulónak számítanak, hiszen 2010 óta ez már a 9. alkalom, hogy kvalifikáltak a nemzetközi küzdelmekre. Ezúttal a Bajnokok Ligája rájátszásában csatlakoznak majd a sorozathoz.

 

A Transfermarkt portál becslései szerint legértékesebb játékosuk jelenleg a török válogatott hálóőre, Ugurdan Cakir, de az ismertebb nevek közé tartozik még az egyiptomi Trezeguet, az elefántcsontparti nemzeti csapat tagja, Jean Ervard Kouassi, a 49-szeres dán válogatott Jens Stryger Larsen, illetve az egykor Európa egyik legjobbjának tartott Marek Hamsík is.

 

A Trabzonspor július 4. óta készül Szlovéniában, de csapatunk ellen vívja majd az idény első felkészülési mérkőzését. A találkozó július 14-én 18 órakor kezdődik Kranjska Gorában."

 

A PMFC JELENTÉSE A SIÓFOK ELLENI EDZŐMECCSRŐL:

 

"Felkészülési időszakunk negyedik edzőmeccsét a BFC Siófok vendégeként játszottuk.

 

NB II-es labdarúgócsapatunk szerdán a Balaton felé vette az irányt, ahol sorrendben negyedik nyári felkészülési találkozója alkalmával a másodosztály előző idényét a tabella 5. helyén záró BFC Siófok ellen lépett pályára. Tihanyi, Nikitscher, Katona és Hegedűs kisebb sérülés miatt nem utazott el a kerettel, míg a kezdőben kapott azonban helyet több új játékosunk, valamint két próbázó is.

 

Az iramot tekintve bajnokinak is beillő találkozó 17. percében megszerezte a vezetést a Siófoknak. Szakály végezhetett 18-ról baloldalról szabadrúgást, a labda a hálónk jobb felébe szállt, amiben Helesfay már csak beleérni tudott, 1-0. A 22. percben a másik oldalról Nyári is értékesített egy pontrúgást, ezzel megduplázva a Balaton-partiak előnyét, 2-0.. Nem sokkal ezt követően viszont sikerült szépítenünk.

 

A 37. percben Harsányi remekül felismerve a helyzetet 19-ről védhetetlenül a tekert a hazaiak hálójának jobb felébe, 2-1. A szünetig adódtak még lehetőséget, újabb gól azonban nem született. A fordulás után szinte teljesen új összeállításban folytattuk a mérkőzést, vezetőedzőnk mindenkinek megfelelő játéklehetőséget és ezzel együtt kellő meccsterhelést biztosított, ami a felkészülés jelen szakaszában az egyik legfontosabb.

 

Az elmúlt időszak kemény edzéseiből adódóan ezúttal hiányzott a frissesség és a pontosság a lábakból. A találkozót végül négy saját nevelésű utánpótláskorú labdarúgóval a pályán fejeztük be. A felkészülés a tervek szerint csütörtökön és pénteken egy-egy tréninggel folytatódik, míg július 16-án, szombaton 11:00 órakor a horvát harmadosztályú NK Belisce együttesével mérkőzünk meg az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpontban.

 

Felkészülési mérkőzés
Siófok, Kiliti edzőpálya
BFC Siófok – PMFC 2-1 (2-1)
Gsz.: Szakály (17.), Nyári (22.), ill. Harsányi (37.)

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Rácz, Szőr, Hadaró – Katona Cs., Futó – Kónya, Harsányi, Makrai – Tóth-Gábor.

PMFC 2. félidő: Kovács – Svedyuk, Takács, Hadaró (Bachesz, 68.), Marques – Szőr (Bozóki, 75.), Terbe – Harsányi (Vas, 68.), Kövesdi, Grabant – Tóth-Gábor (Bukovics, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Siófok: Winter, Polényi, Vágó, Varjas Z., Debreceni, Szakály, Nyári,Balogh B., Girsik, Dénes, Elek. A cseréink: Kovács D.,Major,Krausz,Nyitrai,György,Horváth P.,Pataki,Varjas L.,Nikházi,Kulifay,Sipos."

 

A NYÍREGYHÁZA JELENTÉSE:

 

"Az NK Aluminij ellen lépett pályára második szlovéniai edzőmeccsén a Nyíregyháza Spartacus.

 

Pörgősen kezdtek a mieink, Pantovic cselezte be magát szélről, de a lövését blokkolták. A 7. percben nagy helyzet maradt ki, Baki indította szélen Jánvárit akinek beadása után Novák közelről a felső lécet találta el, onnan a gólvonal elé pattant a labda. A folytatásban is mezőnyfölényben játszott a Szpari, a 17. percben viszont elveszítette Pantovicot, akit a 16-osnál megrúgtak, és nem tudta folytatni a találkozót. Az első diagnózis szerint nem komoly a sérülés, de elővigyázatosságból Gresó állt be a helyére. A folytatásban kezdeményezőbb volt az Aluminij, de nem tudtak helyzetet kialakítani. Az ivószünet után ismét a Spartacus dominált, de jól zárta a területet a szlovén együttes.A 36. percben egy gyors kontra végén Adamcsek került helyzetbe, de 17 méterről mellé lőtt. Az első félidő jó iramot hozott, gól azonban nem született.

 

A 47. percben a tavaly még az első osztályban szereplő Aluminij megszerezte a vezetést. A Szpari rúghatott szögletet, majd ebből kontrázott a szlovén gárda, és góllal fejezték be az akciót, 1-0. A 65. percben aztán jött az egyenlítés, Girdán beadása után egy pattanást követően Gresó Mátyás hatalmas gólt lőtt, a kapufáról vágódott be a labda, 1-1.

 

A folytatásban a Nyíregyháza játszott fölényben, több szögletet is rúghatott, de ezek nem voltak veszélyesek. Több gól nem esett, 1-1 lett a végeredmény. 

 

NK Aluminij – Nyíregyháza Spartacus 1-1 (0-0)

Nyíregyháza I. félidő : Nagy S. – Farkas, Papucsek, Baki,, Jánvári, Márkus, Szerető, Pantovic (Gresó 18.(Oláh 75.)), Vass P., Adamcsek, Novák

II. félidő: Fejér - Szokol, Gengeliczki, Szűcs, Deutsch, Sigér, Pataki, Girdán (Kardos), Artner, Gresó, Kovács Á.,

vezetőedző: Feczkó Tamás"

 

A CSÁKVÁR JELENTÉSE:

 

"Ma délelőtt a fővárosban lépett pályára csapatunk felkészülési mérkőzésen. Vendéglátónk az Újpest harmadosztályban szereplő második csapata volt.

 

Újpest II-Aqvital FC Csákvár 3-4 (2-1)

Megyeri u., 100 néző

Aqvital (I. félidő): Zelizi – Dulló, Vaskó, Karacs, László – Mészáros D. – Kocsis, Kártik – Tamás, Hornyák, Baracskai.

II. félidő: Auerbach – Murka, Alaxai, Koval, Baranyai – Fejős Á. – Gazdag, Magyar Zs. – Torvund, Kirillo, Körmendi.

Gólszerzőink: Hornyák, Kirillo, Fejős, Koval

 

A megállapodás értelmében 4×30 perces mérkőzést vívtunk a lila-fehérekkel. Csapatunk két sorral lépett pályára, s mindkettő 60 percet kapott Tóth Balázs vezetőedzőtől. Az első félidőben tompán, fáradtan mozgott csapatunk, több hiba csúszott játékunkba, s ezt kihasználták a hazaiak. A nagyszünet után pályára lépő tizenegy már jobban muzsikált, fölényét három góllal nyomatékosította.

 

Folytatás szombaton, az FK Tisza otthonában, Adorjánban."

 

A BUDAFOK JELENTÉSE:

 

"Szlovéniában edzőtáborozó csapatunk szerdán délután lejátszotta negyedik nyári felkészülési mérkőzését is: együttesünk a szlovén másodosztályba idén kieső NK Triglav alakulatával csapott össze Kranjska Gorában.

 

Csizmadia Csaba vezetőedzőnk az alábbi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat: Gundel-Takács B. - Bíró M., Jagodics M., Fótyik D. Horváth O. - Csonka A., Adorján K - Takács ?., Németh M., Kovács D. (C) - Tischler P.

 

Az első lehetőség előttünk adódott, a 7. percben csapatkapitányunk, Kovács Dávid ment el a bal szélen, majd laposan centerezett, Tischler azonban centikkel lemaradt a beadásról a hosszú oldalon.

 

A 15. minutumban Németh Márió volt harcias és szerzett labdát az ellenfél 16-osának előterében, majd vihette ziccerben kapura a labdát és bár Anej Mrezar kapust átemelte, egy visszaérő védő tisztázni tudott a gólvonalon.

 

Az ivószünet után is maradtunk lendületben, már a saját térfelén letámadtuk a szlovéneket, akiknek így a labdakihozatalokkal is meggyűlt a baja.

 

A 32. percben Kovács 19 méterről elvégzett szabadrúgása szállt fölé, a Triglav első veszélyes akciójára pedig a 35. percig kellett várni. Ekkor Luka Vukovic szlalomozott át a védelmünkön némi szerencsével, nagyjából 14 méterről leadott lövését azonban Gundel-Takács szögletre tenyerelte. Nem sokkal később megint ő próbálkozott a 16-os jobb csücskéről, de ez a kísérlet csúnyán fölé/mellé szállt, így gól nélküli döntetlennel mentek pihenőre a csapatok.

 

Csizmadia Csaba a szünetben nem változtatott a felállásunkon, így váltoozatlan csapattal vetettük bele magunkat a második félidő küzdelmeibe. Amelyre a Triglav látványosan erőszakosabban jött ki, mint azt az első játékrészre, magas presszinggel és agresszív letámadással próbált labdát szerezni a rivális, több kevesebb sikerrel. Néha már-már a sportszerűség határait átlépve, edzőmeccs ide, vagy oda, két sárgát is begyűjtött a rivális az első 10 percben.

 

Az 56. minutumban Németh Márió szöglete után közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, ám a megcsúsztatott labdáról Tischler ezúttal is centikkel maradt le a hosszú oldalon.

 

A 60. percben szinte teljes sort cseréltünk, az alábbi összeállításban játszottunk le az utolsó félórát: Oroszi I. - Vaszicsku G. (C), Romic D., Horgosi D., Fótyik D. - Sós M., Molnár B., Nándori B., Varga D. - Beke P., Szűcs Zs.

 

Az "újak" nem sokáig tétlenkedtek: a 62. percben Szűcs Zsolt vette észre a 16-os bal szélén üresen álló Varga Donátot, 19. születésnapját tegnap ünneplő támadónk pedig védhetetlenül lőtte ki laposan a hosszú alsó sarkot, 1-0!

 

Sajnos nem tartott sokáig az örömünk, a 74. percben egynelített a Triglav: Belmin Bobaric maradt bántóan üresen a 16-osunkon belül, aki egy higgadt visszacsel után 10 méterről a kapunk bal oldalába lőtt, 1-1.

 

A hajrában főként a rivális térfelén zajlott a játék, újabb találat azonban nem esett, így negyedik felkészülési találkozónk is döntetlennel zárult.

 

Felkészülési mérkőzés

Budafoki MTE - NK Triglav (szlovén) 1-1 (0-0)
Gólszerző:
 Varga D. (62.), ill. Bobaric (74.)"

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 11. 27. 09:31

Tíz gólt szerzett az FTC, kiütötte a Győr az Újpestet - eredmények

Javított az MTK, pontot szerzett a DVTK.
2022. 11. 27. 06:32

Vasárnapi foci: folytatódik a vb, az NB II és az NB III

Spanyol-német csúcsrangadó Katarban.
2022. 11. 26. 22:03

Vb: így üzent a Fradi Laidouninak

Egyértelmű szavak.
2022. 11. 26. 21:30

Puskás Akadémia: életre szóló üzenetet kaptak az akadémisták

Szalagavatót tartottak.
2022. 11. 26. 15:11

Feljutást érő helyre ugrott a Szeged - eredmény, tabella

Rangadót játszottak Gyirmóton.
2022. 11. 25. 21:06

Idegenben a DVTK és az MTK, otthon a Pécs - program

Felsőházi rangadóval indul a forduló.
2022. 11. 26. 15:21

Gólcsend a csúcsrangadón - eredmény, tabella

Nem bírt egymással a Tatabánya és a Veszprém.
2022. 11. 25. 21:17

Csúcsrangadó Tatabányán, otthon Urbánék, idegenben Horváthék - program

Hazai pályán javíthat a Kerület.
2022. 11. 26. 19:28

Vb: holland élcsapattal hozták szóba Laidounit

Majd egyből tagadták is a hírt.
2022. 11. 26. 18:24

Honvéd: érzelmes jelképes búcsút vettek az akadémisták - reakciók

Olaszos eleganciával.
2022. 11. 24. 21:18

Először nyilatkozott magyarul a DVTK kapusa - videó

A titokról is beszélt.
2022. 11. 23. 18:14

A Nyíregyháza rossz, a Csákvár pedig jó hírekről számolt be

Hivatalos bejelentések.
2022. 11. 24. 21:39

Változott egy hétvégi meccs helyszíne

Zsinórban harmadszor játszik otthon a Tiszafüred.
2022. 11. 23. 19:08

III. Kerület: nem számíthat a közönségkedvencre Aczél Zoltán

Nagyobb a baj a vártnál.
2022. 11. 26. 16:43

Laidouniék fájó veresége: értékelt a tunéziai kapitány - reakció

Nem adják fel.
2022. 11. 26. 14:30

Kecskemét: nemes összefogás egy nagy célért

Jótékonykodtak is a lilák.
2022. 11. 26. 13:00

Vb: Laidouniék a kiesés szélén

Nagyon nehéz helyzetbe kerültek.
2022. 11. 26. 11:31

Újpest: legendás vezetőedzőre emlékeznek

101 éve született a játékosként olimpiai bajnok jobbfedezet.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVTK37
2Szeged-Csanád Grosics Akadémia34
3PMFC33
4MTK Budapest31
5Gyirmót FC Győr30
6Soroksár SC26
7Aqvital FC Csákvár24
8ETO FC Győr23
9Szombathelyi Haladás23
10BFC Siófok23
11FC Ajka22
12Nyíregyháza Spartacus FC21
13Credobus Mosonmagyaróvár21
14Szentlőrinc20
15Tiszakécskei LC19
16Kolorcity Kazincbarcika SC19
17Budafoki MTE18
18Békéscsaba 1912 Előre17
19HR-Rent Kozármisleny15
20Dorogi FC13
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!