Így verte meg a Mezőkövesd a Szegedet! Az edzők is értékeltek! - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Így verte meg a Mezőkövesd a Szegedet! Az edzők is értékeltek!

Simon Zoltán - 2016. April 17. Sunday 09:58
Mezőkövesd – Pintér szerint jó csapat tud lehozni egy ilyen meccset.

Nagy küzdelmet hozott a Mezőkövesd Zsóry és a Szeged 2011 párharca. Az első félidő első nagyobb lehetősége a vendégek előtt adódott, a 8. percben Szabó Péter próbálta közelről átemelni Dombót, ám kapusunk magabiztosan fogta a próbálkozást. Jobbára mezőnyben járt a labda, a védők pedig jól tették a dolgukat. A 20. percben Vági egy majdnem elveszett labdát vett birtokba, s indult meg a jobb oldalon, rángatták, de nem esett el, s passzolt a keresztbe futó Hefflerhez. Támadónk elhúzta a labdát Szántai mellett, aki elsodorta a lábát, így büntető következett, amelyet a sértett magabiztosan értékesített. Több komoly, lövéssel záruló szituáció már nem esett a félidőben – írta a hazaiak honlapja.

 

A második játékrészben Molnár 20 méteres, lapos lövése jelentette az első veszélyt, de kevéssel elkerülte a kaput. Kiegyenlített játék folyt a pályán, itt is-ott is faultokkal. A 61. minutumban jobb oldalról, a térfél közepéről végzett el szabadrúgást Heffler, a középre ívelt labdára Fótyik érkezett, s fejelte el Szántai elől a játékszert, a kapu közepébe. A szegediek játékába Obot beállása, illetve a többi csere hozott nagy változást,  második gólunk után öt perc telt el, hogy szépítettek a vendégek, Obot beadásából Hegedűs passzolt a hosszú sarokba. Nem sok idő telt el a következő szegedi lehetőségig, Szabó járt közel az egyenlítéshez. A 81. percben Király beadását Obot fejelte mellé, majd két perc múlva Dombó hárított egy jobb oldali beadásból megcsúsztatott fejest. A 87. percben egy kövesdi térfélen történt szabálytalanság miatt szabó a kiállítás sorsára jutott.

 

Pintér Attila: Nyertünk. Egy jó csapat tud lehozni egy ilyen mérkőzést, játszottunk már ennél jobban is, s akkor sem nyertünk magabiztosabban. Gratulálok az eredményhez a srácoknak, bennük volt kicsit a gyirmóti vereség is, de aki kint volt, láthatta, próbálta mindenki odatenni a szívét. Ez egy kicsit a szív diadala volt.

 

Klausz László: Az egész mérkőzésen uraltuk a játékot, voltak lehetőségeink, de sajnos nem tudtuk azokat értékesíteni. Sajnálom a csapatot, mert megérdemeltünk volna egy pontot.

 

Mezőkövesd Zsóry FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia: 2-1 (1-0)

Mezőkövesd, 1300 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Mohos, Kovács II.)

Mezőkövesd Zsóry: Dombó – Szeles, Fótyik, Szilvási, Vági, Szatmári, Heffler (Sós, 72.), Tóth B., Frőhlich, Nicorec (Tajthy 53.), Molnár (Orosz 59.). Vezetőedző: Pintér Attila

Szeged: Szántai – Tóth G., Germán, Andorka (Obot 56.), Szabó P., Farkas M., Berde (Hegedűs 56.), Achim, Zabari, Király, Oláh (Veszelinov, 71.). Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Heffler (21., büntetőből), Fótyik (61.), ill. Hegedűs M. (66.)

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!