nb1.hu

Interjút adott a Budafok új játékosa, pályaavató lesz Budaörsön

Profi szerződést kapott a Szentlőrinc tehetsége.

A BUDAFOK KÖZLEMÉNYE:
 
"Amint arról beszámoltunk, a 28 éves Adorján Krisztiánnal erősítettük meg keretünket. Az Sándor Károly Akadémián, majd Liverpoolban nevelkedett támadót első budafoki élményeiről, hazatérésének körülményeiről és célkitűzéseiről is kérdeztük.
 
BudafokiMTE.hu: Hogy teltek az elmúlt hetek, mióta Budafokon készülsz?
 
Adorján Krisztián: Kimondottan jól, köszönöm, élveztem az edzéseket és egy nagyon jó közösségbe kerültem. Hamar befogadtak a többiek és az egész klub részéről azt érzem, bíznak bennem. Ez nagyon sokat jelent egy játékosnak, ezért is döntöttem úgy, hogy a BMTE-t választom. 
 
Tizenkét év után tértél haza külföldről. Most jött el a megfelelő pillanat?
 
Már tavaly nyáron elhatároztam, hogy szeretnék visszatérni Magyarországra, ezért nem hosszabbítottam meg a szerződésem a Virtus Entellával. Mivel az előző szezonban nem volt csapatom, van még némi lemaradásom, de a következő hetekben is azért dolgozom majd, hogy fizikálisan utolérjem magam és formába lendüljek.
 
Milyen célokat tűztél ki magad elé a következő időszakra?
 
Az első számú cél az, hogy minél többet hozzá tudjak tenni a csapat teljesítményéhez és eredményesen szerepeljünk a szezonban. Szeretnék visszatérni a magyar futball vérkeringésébe, bemutatkozni az NB I-ben is, mert úgy érzem, van még bennem. Jólesik, hogy Budafokon lehetőséget kaphatok arra, hogy ezt bebizonyítsam.
 
Különböző futballkultúrájú országokban játszottál: többek között Angliában, Hollandiában és Olaszországban is. Melyik stílus áll hozzád a legközelebb?
 
A brit stílus kedveltem a legjobban, az angol és az ír futballban jobban érvényesültem támadóként, támadó középpályásként. Olaszországban is jól éreztem magam és taktikailag rengeteget tanultam, de a védekezőbb felfogás kevésbé feküdt nekem. Ott még az is előfordult, hogy védekező középpályást játszottam. Mindegyik állomáshelyemen fejlődtem és ezeket a tapasztalatokat is felhasználva szeretnék minél előbb hasznos csapattaggá válni Budafokon."
 
A BUDAÖRS BEJELENTÉSE:
 
"Felavatják a hétvégi, Békéscsaba elleni bajnoki előtt a budaörsi aréna pályáját. Nyitóbeszédet tart Wittinghoff Tamás, a város polgármestere, és a kezdőrúgást is ő végzi el. Félidőben táncshowt is láthatnak a kilátogató nézők, akiket a Budaörsi Vivace Egyesület Cheer Dance csapata szórakoztat majd.
 
A gyerekek a beléptetésnél ajándékban részesülnek.
 
Biztatjuk szurkolóinkat, hogy minél többen jöjjenek ki az eseményre. A főattrakció, csapatunk Békéscsaba elleni bajnokija 17.30-tól kezdődik."
 
A SZENTLŐRINC KÖZLEMÉNYE:
 
"A negyedik évét tölti már klubunknál Tóth Máté, aki a PMFC utánpótlásából igazolt át hozzánk azzal a céllal, hogy minél előbb a felnőttek között játszhasson. Úgy érezte, Szentlőrincen jó lehetőség kínálkozik erre minden olyan fiatal előtt, aki odateszi magát.
 
– Az első szezonomban rögtön sikerült is belekóstolnom a felnőtt labdarúgásba a B csapattal. Eleinte kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust, megszokjam a stílust, megtaláljam a helyem, de az előző idényben már jó néhány mérkőzésen húzóembernek éreztem magam – fogalmazott a 19 éves Tóth Máté.
 
Természetesen a futball szenvedélye, de ügyel arra is, hogy a kikapcsolódásra is kellő időt fordítson, mert jól tudja, hogy a megfelelő mentális állapot is nagyon fontos. Egy tóparton eltöltött néhány óra, az ott átélhető nyugalom is a felkészülésének szerves részét képezi.
 
– Ez a profi szerződés a legnagyobb siker, amit eddig elértem a játékos-pályafutásom alatt! Labdarúgónak mondhatom magam, és azért fogok dolgozni, hogy ez így is maradjon! A célom az, hogy minél többet játsszak az NB II-ben, vagy még magasabb szinten is, továbbá hogy olyan hozzáállással küzdjek a Szentlőrincért, amivel a szakmai stáb, a vezetőség és én is elégedett lehetek. Amióta itt vagyok, rengeteg támogatást adott Fekete Tivadar sportszakmai igazgató, ami nagyon sokat jelentett nekem. Két dologban mindenképpen előrébb szeretnék még lépni: az egyik, hogy gyorsabban gondolkodjak a pályán, mert ebben az osztályban ez már kulcskérdés, a másik, hogy higgadtabb legyek.
 
Tóth Máté tavaly az U19-es és a felnőtt B csapatban egyaránt házi gólkirály lett, előbbiben 49-szer, utóbbiban 15-ször talált be. Erénye a gólérzékenység és a sebesség.
 
– Máté futball iránti alázata és mindennapos elhivatottsága jó példa minden szentlőrinci utánpótlásjátékos előtt! – fogalmazott sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Örülök, hogy profi szerződést adhattunk neki, mert ebből is látszik, hogy jó úton járunk, a több mint öt éve elkezdett szakmai koncepciónk eredményes. Az volt az elképzelésünk, hogy az utánpótlásban végzett szakmai munka olyan színvonalon működjön, hogy minél több fiatalt beépíthessünk majd a felnőtt csapatunkba. Reményeink szerint a következő években több játékos is Máté nyomdokaiba fog lépni!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC