nb1.hu

Jelentős összeg: a Kaposvár bejelentése

Hivatalos közlemény.

Az NB II-ben szereplő Kaposvár közleménye:
 
"Ebben a szezonban is támogatja együttesünket a Szabadics Zrt. Az építőipari vállalkozás az idén negyvenmillió forinttal járult hozzá NB II.-es labdarúgócsapatunk működését.
 
Az elmúlt évhez hasonlóan, ezúttal is jelentős összeggel támogatja együttesünket a Szabadics Zrt. A építőipari vállalat ezúttal 40 millió forinttal járult hozzá együttesünk sikerességéhez. Az erről szóló szerződést péntek délelőtt írták alá a felek a kaposvári városházán. A Szabadics Zrt. csapatunk mellett a Kaposvári Kosárlabda Klubbal is kötött egy hasonló összegű szponzori szerzősét.
 
– Egy közelmúltban megjelent elemzés szerint a huszonhárom megyei jogú nagyváros összköltségvetését tekintve Kaposvár fordít legtöbbet sportcélokra – mondta az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Ez büszkeséggel tölt el bennünket, mert a sportlétesítmények fenntartásán túl, egészen az ifjúsági sporttól kezdődően a felnőtt sport támogatásáig öleli fel a felmérés a sport iránti hozzáállásunkat. A sportot az egyik legfontosabb egészségmegőrző eszköznek tartjuk, kortól teljesen függetlenül. Gyerekkorban a tanórai úszásoktatással kezdjük és ha nem is lesz belőlük élsportoló a mozgást megszerettetjük. Jó érzéssel tölt el bennünket, hogy egyre többen sportolnak Kaposváron. Jó érzéssel tölt el az is, hogy erre munkára felfigyelnek mások is és segítenek berendezni a kirakatot. Ezt jó értelembe vegyék, hiszen egy-egy sikeres profi eredmény mindig hoz magával újabb és újabb fiatalokat, akik kedvet éreznek az adott sportág űzésére. A profi élsportot azért is működtetjük – azon túl, hogy jó olvasni és látni az eredményeket – mert azt a célt is szolgálja, hogy a fiatalok látják, érdemes csinálni. Adjon és szerezzen kedvet az adott sportág űzésére. Csakúgy, mint az elmúlt esztendőben, ebben az évben is a Szabadics Zrt. úgy döntött, hogy két kiváló sportegyesületünket támogatni tudja. A szerződés 40 millió forintról szól.
 
– Az elmúlt évben a Rákóczit támogattuk és polgármester úrhoz hasonlóan én is azt gondolom, a gyerekek előtti példamutatáshoz szükség van úgymond a kirakatra – mondta Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke. – Olyan példákra, amelyeket maguk előtt látnak és követendőnek tartanak. Cégünk egyik alap mottója, hogy próbáljunk összhangba kerülni a környezetünkkel. Ami azt jelenti, hogy abból, amit megtudtunk termelni, vissza is juttassunk valamit a társadalomnak. Mi elsősorban a gyerekeket és az ifjúságot szoktuk támogatni, ezért működik a Szabadics a gyermekekért alapítvány is. Társaságunk egyéni vállalkozásból nőtt az elmúlt harmincegy évben a magyar építőipar jelentés szereplőjévé. Két alapértéket tartunk magunk előtt. Az egyik a minőségi munka, ami bizalmi kérdés, a másik pedig az adott szó szentsége. A társadalmi felelősségvállalás másik alappillére, hogy profit nélkül nincs nonprofit. Ahhoz, hogy támogatni tudjunk, meg kell teremteni az alapját. Bízunk abban, hogy ahogy eddig is, a jövőben is szerepet kapunk kaposvári és Somogy megyei munkákban. Bízom abban is, hogy jó helyre kerülnek a támogatásaink, valamint eredményesen szerepelhetnek majd a csapatok és a vírus nem lehetetleníti el a szereplést. A játékosok pedig igazi példaként jelennek meg a gyerekek előtt.
 
– A Rákóczi nevében is szeretném megköszönni a támogatást – fogalmazott Baranyai Sándor, a csapatunkat működtetető Kft. ügyvezetője. – A sport, mint eszköz a legeslegfontosabb a fiatalok szempontjából. Támogatnunk, csinálnunk kell, mert így tudunk hasznosak lenni a jövő nemzedékét tekintve is. Fontos, hogy a Rákóczi és a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szervesebben együtt tudjon működni. Ezért egy szakmai stábot hozunk létre, amely azt is jelenti, hogy a fiatalok rendszeresen részt vesznek a felnőtt csapat edzésein. Lehetőségük lesz, hogy bekerüljenek a Rákóczi csapatába. Célunk, hogy az együttesben minél több kaposvárit láthassunk, ez a legfontosabb szempontunk. Ezt jelzi az „Egy a foci Kaposváron” szlogenünk is. Reméljünk, hogy a szakmai stáb nagyon jól tud majd együttműködni. Eddig nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Elkezdtük a közös munkát és olyan programokat dolgozunk ki, melyeknek szerintem hamarosan eredménye is lesz."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC