nb1.hu

Kanta József és a visszavonulás

Nem akar a kocsmapultnak támaszkodni.

307 NB I-es meccsen 106 gólt szerzett eddig, és irányító középpályásként még rengeteg szerzett gólból vette ki a részét az MTK játékosaként Kanta József. Háromszor magyar válogatott is volt, sokak szerint sokkal, de sokkal több alkalommal kellett volna, hogy magára húzza a címeres mezt.
 
Az MTK-val eddig kétszer lett bajnok. Egyszer az élvonalban (2008), egyszer a másodosztályban (2012), de az NB II-ben most is az lesz feltehetően…
 
Kanta viszont már nem fiatal, 36 éves, az elmúlt időszakban kevesebb játéklehetőséget kapott az MTK-ban és így a másodosztályban. Az év végén meg lejár a szerződése, a folytatásról a következőket mondta az M4 Sportnak:
 
„Nem vagyok már fiatal labdarúgó, s elfogadtam, hogy a fiatal, tehetséges csapatunkban játszóké a jövő, de úgy látom, sokat tudok segíteni a csapatnak, ha csereként beállok. Még mindig az együttes fontos tagjának érzem magam. Ellenkező esetben nem lenne értelme a focinak. Amíg tudok segíteni, jól érzem magam a pályán. A szerződésem június 30-án lejár s voltak már az MTK-val beszélgetéseink a folytatásról, a klub nyitott rá, valamint én is úgy vagyok vele, hogy még egy évet nagyon szívesen játszanék. Úgy érzem, hogy egy szezon erejéig akár az élvonalban is segítségére tudnék lenni a csapatnak és szeretném, ha az NB I-ből vonulhatnék vissza.”
 
A jelek szerint, Kanta azt is el akarja kerülni, hogy olyan volt futballista legyen, akiről azt szokta állítani a szakzsargon, hogy „kisfröccsökért árulja a sztorijait a kocsmapultoknak támaszkodva”, amit jelez, hogy tudatosan és évek óta készült a profi karrier utáni folytatásra:
 
„Vannak edzői ambícióim és a papírjaim is megvannak (A-licence) hozzá. Úgy érzem, hogy a képességeim is adottak a szakmához, a motivációról nem is beszélve, hiszen jó lenne visszaadni valamit abból, amit a futballtól kaptam.”
 
Az MTK dicső történelmében sok jobb játékos volt a kék-fehéreknél, mint Kanta József, ezzel nyilván ő maga sem vitatkozik. 
 
De azzal a ténnyel, hogy az elmúlt két évtized egyik, ha nem a legfontosabb szimbóluma lett, senki más nem vitatkozhat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC