nb1.hu

Kanta József iskolába ment

Budapest - Nem mindennapi kalandok.

 
Az MTK beszámolóját változtatás nélkül közöljük:
 
"Nem kell megijedni, csapatkapitányunk nem cseréli iskolapadra a zöld gyepet, csupán a kőbányai Komplex Iskolába látogatott az MTK Budapest delegációját vezetve, hogy immár hétéves hagyomány szerint a gyerekekkel ünnepelhesse a Magyar Labdarúgás Napját.
 
Hetedik esztendeje, hogy a speciális tanulási nehézségekkel küzdő diákok intézményébe invitálják az MTK Budapest és az MTK Hungária FC labdarúgóit. Idén Kanta József mellett Szabó Dorka és Vasas Lea látogatott el – Földvári Dániel szurkolói koordinátor társaságában – az iskolába.
 
Fantasztikus átélni, hogy az esetenként fogyatékkal élő gyerekeknek mekkora élményt jelent a kék-fehér labdarúgókkal való találkozás. Ilyenko felbolydul az élet a suliban, és bizony sietniük kellett a kötelező tanterem-látogatásokkal játékosainknak, mert gyorsan jött a hír, az összegyűlt gyereksereg türelmetlenül várja a látogatókat a tornateremben. A kék-fehér küldöttség nem érkezett üres kézzel, a női bajnokcsapat által dedikált labdát, illetve MTK-s zászlót vittek magukkal futballistáink.
 
A beszélgetés szerencsére oldott hangulatban folyt, a játékosok rövid bemutatkozás után meséltek a labdarúgáshoz köthető élményeikről. Kanta József leginkább az Új Hidegkuti Stadionról osztott meg bennfentes érdekességeket és beszélt a Magyarországon szinte egyedülálló kötődéséről az MTK-hoz. Sokan megdöbbentek, hogy lassan húsz esztendeje tartozik a klub kötelékébe az évek alatt a „mi Józsikánkból” országos szinten meghatározó klasszissá váló focista. Természetesen a lányok felé is záporoztak a kérdések. Az egyéni eredmények mellett arról kérdeztek a gyerekek, hogy hány edzésen kell részt venniük a játékosoknak hetente, illetve mennyire profi ma a női labdarúgás Magyarországon. Természetesen a gyerekek is sztoriztak a meccsekkel kapcsolatos élményeikről, hiszen a legtöbben közülük rendszeresen járnak csapatunk mérkőzéseire. A játékosokkal való győzelmi pacsizásokat sokan felemlegették.
 
A nap legjobban várt része azonban mindig az élménybeszámolók után következik, hiszen az aláírások kiosztása után elindulhatott az örömfoci a műfüves pályán. Kanta Józsi a kapuban bizonyított Szabó Dorkával egy csapatban, míg a szemben álló gárdában Vasas Lea brillírozott. A találkozóról csak annyit, hogy senkit nem kellett vigasztalni a 2-2-es döntetlent követően, bár a résztvevők elmondása szerint az egyik kapott gólban kicsit benne volt csapatkapitányunk…
 
A vidám játékot követően saját maguk készítette szőnyegekkel ajándékozták meg játékosainkat a gyerekek, akik bizony nehezen búcsúztak el kedvenceiktől. Persze szomorkodni nem kell, az Új Hidegkuti Stadionban hamarosan jöhet az újabb győzelmi pacsi."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC