Kaposvár gyászba borult - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kaposvár gyászba borult

Juhász Gergely - 2021. February 18. Thursday 15:40
Nyugodjon békében!
Kép forrása: rakoczifc.hu
Íme, a Kaposvár szomorú bejelentése:
 
,,Mély fájdalommal és együttérzéssel tudatjuk, hogy életének 72. évében elhunyt együttesünk korábbi labdarúgója, Turai László. A fontos gólokat szerző támadó 1975 és 1987 között erősítette klubunkat.
 
A korábbi ifiválogatott támadó a budapesti Spartacusban nevelkedett, majd leigazolta őt a Ferencvárosi TC, ahonnét a Szállítókon és a VM Egyetértés (MTK) csapatain keresztül vezetett az útja Kaposvárra, a cukorgyári gödörbe. A Rákócziban az első évben 15 gólt szerzett és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapatunk története során első ízben megmutathatta magát a legmagasabb osztályban.
 
Turai László korábban így foglalta össze pályafutását a Somogyi Hírlapnak:
 
– A budapesti Spartacusban futballoztam, a Fradival játszottunk edzőmeccset, amikor hazamentem, az apukám és anyukám azt a mondta, hogy üljek le, mert holnaptól az FTC-ben focizom – nyilatkozott pár évvel ezelőtt Turai László. – Amikor odakerültem, Lakat Karcsi bácsi volt az edző. Kilencvenezer néző előtt berakott játszani Rákosi Gyula helyett a Népstadionban. Nekem jobban tapsoltak, gondolom ezért aztán mindig belém kötött Rákosi. Amikor Matesz Kaposvárra jött edzőnek, hívott, hogy menjek vele. Így is történt, 1975-ben egy fél év alatt berúgtam a Rákóczit az NB I.-be, 15 gólt szereztem akkor. Középpályás, csatár, minden voltam. Később aztán több csapatban játszottam és edzősködtem. Egy olasz tornán aranyérmet kaptam, gólkirály lettem.
 
Turai László több mint 150 NB I.-es mérkőzésen lépett pályára pályafutása során, melynek befejeztével a kétezeres években Balatonlellén és Fonyódon is vállalt edzői feladatokat.
 
Turai László emlékét örökre megőrizzük!"
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!