nb1.hu

Kaposvár gyászba borult

Nyugodjon békében!

Íme, a Kaposvár szomorú bejelentése:
 
,,Mély fájdalommal és együttérzéssel tudatjuk, hogy életének 72. évében elhunyt együttesünk korábbi labdarúgója, Turai László. A fontos gólokat szerző támadó 1975 és 1987 között erősítette klubunkat.
 
A korábbi ifiválogatott támadó a budapesti Spartacusban nevelkedett, majd leigazolta őt a Ferencvárosi TC, ahonnét a Szállítókon és a VM Egyetértés (MTK) csapatain keresztül vezetett az útja Kaposvárra, a cukorgyári gödörbe. A Rákócziban az első évben 15 gólt szerzett és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapatunk története során első ízben megmutathatta magát a legmagasabb osztályban.
 
Turai László korábban így foglalta össze pályafutását a Somogyi Hírlapnak:
 
– A budapesti Spartacusban futballoztam, a Fradival játszottunk edzőmeccset, amikor hazamentem, az apukám és anyukám azt a mondta, hogy üljek le, mert holnaptól az FTC-ben focizom – nyilatkozott pár évvel ezelőtt Turai László. – Amikor odakerültem, Lakat Karcsi bácsi volt az edző. Kilencvenezer néző előtt berakott játszani Rákosi Gyula helyett a Népstadionban. Nekem jobban tapsoltak, gondolom ezért aztán mindig belém kötött Rákosi. Amikor Matesz Kaposvárra jött edzőnek, hívott, hogy menjek vele. Így is történt, 1975-ben egy fél év alatt berúgtam a Rákóczit az NB I.-be, 15 gólt szereztem akkor. Középpályás, csatár, minden voltam. Később aztán több csapatban játszottam és edzősködtem. Egy olasz tornán aranyérmet kaptam, gólkirály lettem.
 
Turai László több mint 150 NB I.-es mérkőzésen lépett pályára pályafutása során, melynek befejeztével a kétezeres években Balatonlellén és Fonyódon is vállalt edzői feladatokat.
 
Turai László emlékét örökre megőrizzük!"
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC