Kaposvár: Várhidi nem szépítette a dolgot - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kaposvár: Várhidi nem szépítette a dolgot

Bíró Ádám - 2021. March 27. Saturday 15:19
A koronavírus átírta a programot.
Kép forrása: dvsc.hu
A Kaposvár közleménye:
 
"A válogatott szünetben sem pihennek csapatunk labdarúgói, hanem gőzerővel készülnek a bajnokság áprilisi folytatására.
 
A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezői okán egy hosszabb, háromhetes szünet van a Merkantil Bank Ligában is. Labdarúgóink az elmúlt két hétben egy minialapozást végeztek, majd a taktika került előtérbe.
 
– A bajnokság félbeszakítását követő első héten egy elég kemény terhelést kaptak a játékosok, minden nap más izomcsoportra – mondta Várhidi Péter, csapatunk vezetőedzője. – Ezt követően, a hétvégén kicsit pihenhettek, de ekkor is vár rájuk egy futóedzés. A második hét a csapatjáték fejlesztésével telt. Többféle variációt is kipróbáltunk: egyrészt próbáltunk egy lendületesebb, gyorsabb, illetve egy játékügyesebb csapatot kialakítani. Kimondottan speciálisan készülünk a bajnokság végére, de sajnos edzőmeccset nem tudtunk játszani, mivel a COVID közbeszólt, ezúttal nem nálunk, hanem a leendő ellenfelünknél. Az utolsó hétre marad a dolgok finomítása, amikor már speciálisan a taktikát gyakoroljuk abból a szempontból, hogy milyen típusú csapat lép majd pályára: játékügyesebb vagy lendületesebb.
 
Együttesünkre egy felkészülési mérkőzés vár volt a válogatott szünetben az élvonalban szereplő Paksi FC ellen, de a tolnaiak a vírushelyzet miatt lemondták a találkozót.
 
– Az edzőmérkőzés hiányát egymás elleni játékkal próbáltuk megoldani – tette hozzá együttesünk vezetőedzője. – Különböző csapatokat raktam össze, melyek kisebb és nagyobb területen, létszámfölényben, létszámhátrányban mérkőzésszerűen készültek. Elég speciális ez az időszak. Próbátam a motivációt is előtérbe helyezni, az elmúlt nyolc mérkőzés tapasztalata, illetve a bajnokság stílusa alapján.
 
Együttesünk labdarúgói a válogatott szünet előtt számos kisebb, nagyobb sérüléssel bajlódtak, ami remélhetőleg megoldódik ebben az időszakban.
 
– Nem szépítem a dolgokat: a csapatunk nem fiatal, talán a legidősebb az egész bajnokságot tekintve – folytatta Várhidi Péter. – Ennek okán a regeneráció sokkal nehezebb, több az apróbb sérülés, nehezebben gyógyulnak, illetve több idő alatt pihenik ki a fáradalmakat a játékosok. Ezen a helyzeten már nem tudunk változtatni ebben a bajnokságban.
 
A bajnokság április negyedikén folytatódik, amikor is csapatunk a Szolnoki MÁV FC otthonában lép majd pályára."
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!