nb1.hu

Káprázatos az éllovas csatárpárosának a mutatója

Elképesztő ütemben termelik a gólokat.

Tovább menetel az NB I irányába a listavezető Gyirmót, a legutóbbi fordulóban a Dorogot győzte le 3-1-re. A gárda nem csak a megszerzett pontok számát tekintve listavezető. A tizenegyedik (!) helyen álló Váccal egyetemben eddig a legkevesebb, 25 gólt kapta a bajnokságban, viszont a legtöbbet szerezte, 54-et. A rúgott góljaik felét viszont két játékos szerezte – hívta fel rá a figyelmet a Kisalföld.
 
Nagy Patrik14 gólt lőtt eddig, s a 17 találatot elérő, jelenleg Vasas-játékos Balajti Ádám mögött második a góllövőlistán.
 
„Mivel a tizenegyeseket én rúgom a csapatban, az eredményességem elsősorban ennek köszönhető – kezdi szerényen Nagy Patrik. – Egyébként óriási önbizalmat is ad egy-egy jól elvégzett és értékesített büntető, ami után más szituációkban bátrabban vállalkozom. Ha jól emlékszem, a tizennégyből hat gólt lőttem tizenegyesből. Mindig a tizenegyes előtt döntöm el, hogy hová rúgom a labdát. A Dorog ellen is így tettem. Azt gondoltam, elmozdul majd valamelyik irányba a kapus, de Horváth nem ezt tette. Szerencse, hogy éppen elém pattant ki róla labda. Bár gól lett, ezúttal nem tudtam annyira örülni a találatnak. Szerintem nincs még egy ilyen jó játékosállománnyal rendelkező együttes a másodosztályban. Sokszor kerülünk helyzetbe, ezért is lőttük mi a legtöbb gólt a mezőnyben. Ha elkerülnek bennünket a sérülések, eltiltások, hiszem, hogy továbbra is eredményesek leszünk a hátralévő fordulókban és újra élvonalbeli csapat lesz a Gyirmót.” 
 
A felvidéki Szarka Ákos tavaly nyáron érkezett az NB I-es DVTK-tól Gyirmótra. Korábban szerepelt a Slovan Bratislava, az FC Petrzalka, az SK Szenc és a Dunaszerdahely együtteseiben, eddig 13-szor volt eredményes.
 
„Örülök, hogy a góljaimmal hozzá tudok járulni a csapat sikereihez. A találatokat persze nem csupán magamnak köszönhetem, kellettek hozzájuk a társak, a jó átadások is. Nagyon jól érzem magam Gyirmóton, közelebb vagyok a szülőhelyemhez, s szerencsére jól is megy a játék. Nem bántam meg, hogy a csapatba igazoltam. Persze még nem nyertük meg a bajnokságot, de azt gondolom, nekünk van erre a legnagyobb esélyünk. Ha ugyanilyen felfogással lépünk pályára és futballozunk a további fordulókban is, ezzel sem lesz probléma”
 
A két játékos egyébként együtt több gólt szerzett, mint 6 másik gárda eddig, nevezetes a Vác, a Tiszakécske, a Siófok, a Balmazújváros, a Cegléd, és a Mosonmagyaróvár.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC