nb1.hu

Kapust igazolt a Vasas, Bajnertől elköszöntek – esti híradó

Több távozót jelentett be a Pécs.

PMFC
 
"Klubunk hamarosan bejelenti új igazolásait, ugyanakkor az érkezők mellett további távozóinkról is szót kell ejtenünk, megköszönve nekik a PMFC-ért nyújtott önzetlen munkájukat. Négy lejáró szerződésű játékos – Bajner Bálint, Batizi-Pócsi Balázs, Gajág Gergő és Németh Márk – máshol folytatja pályafutását.
 
Bajner Bálint, a Dortmundot is megjáró 30 éves csatár leigazolását tavaly ősszel jelentettük be. A játékos hosszú kihagyás után érte utol magát, ám a koronavírus megbetegedése miatt egy hónapig házi karanténban volt. Sajnos a sérülések sem kerülték el, így a 2020/21-es szezonban csupán 9-szer játszott csereként.
 
– Köszönöm a szurkolók támogatását, valamint a klubban dolgozókét, akik mindenben segítettek. Örülök, hogy megismerhettem Pécs városát, nagyon jól éreztem magam a csapatnál! Büszkén viseltem a PMFC mezét. További sok sikert kívánok! – nyilatkozta búcsúzóul Bajner Bálint.
 
Szintén tavaly nyáron, ugyanakkor a másodosztályból kieső Tiszakécske csapatától igazolt át Pécsre Batizi-Pócsi Balázs. A 29 esztendős támadó a nemrég véget érő másodosztályú szezon során sérülés miatt 3-szor volt kezdőként nevezve, 12 esetben pedig csereként szállt be. A kupasorozatban 2 meccsen összesen 1 gólt szerzett.
 
– Örülök, hogy egy ilyen jó csapat tagja lehettem. További sok sikert kívánok! – így Batizi-Pócsi Balázs.
 
Két év után Kozármislenyben folytatja Gajág Gergő. A 27 esztendős korábbi saját nevelésű védő 2019 júliusában tért haza. A hátvéd meghatározó tagja volt a 2019/20-as idényben feljutó harmadosztályú gárdánknak. A 4. helyezéssel végződő NB II-es szezonban 5, a kupában pedig 2 meccsen játszott.
 
– Kívánom a PMFC-nek, hogy elérje célját és minél előbb visszakerüljön oda, ahová tartozik. Egy ilyen szurkoló táborral és múlttal rendelkező klubnak az élvonalba a helye! Sajnálom, hogy a továbbiakban nem tudom segíteni a csapatot, nagyon szerettem itt lenni, mindig a szívügyem marad a Pécs – tette hozzá Gajág Gergő.
 
Két pécsi szezonja után visszatért Szentlőrincre Németh Márk. A védelem bal oldalán bevethető 24 esztendős hátvéd 2019 és 2021 között 19 NB III-as, 11 NB II-es, valamint 6 kupameccsen szerepelt a PMFC-ben. A harmadosztályban, illetve a Magyar Kupában egyaránt 2-2 góllal segítette csapatunkat.
 
– Köszönöm a lehetőséget, hogy egy újjá épülő csapat sikeréhez én is hozzájárulhattam. Sajnálom, hogy itt kell hagynom ezt a remek közösséget, akiknek a továbbiakban sok sikert kívánok a céljaik elérésében. Végezetül köszönöm a szurkolók támogatását, szeretetét, biztatását – fogalmazott Németh Márk.
 
Távozóinknak szívből köszönünk mindent, további pályafutásukhoz egyúttal nagyon sok sikert kívánunk!"
 
"Szerződést hosszabbítottunk Preklet Csabával
 
NB II-es labdarúgócsapatunk védelmének oszlopa a következő szezonban is a PMFC sikereiért küzd.
 
Klubunk a napokban mindenben sikeresen megállapodott a közös folytatásról Preklet Csabával, aki a 2021/22-es szezonban is NB II-es labdarúgócsapatunkat erősíti. A külföldi és hazai élvonalbeli rutinnal is rendelkező 30 esztendős hátvéd tavaly nyáron érkezett hozzánk, s hamar a védelem oszlopával lépett előre.
 
A mögöttünk hagyott sikeres, 4. helyezéssel záruló másodosztályú szezonban a második legtöbbet szerepelt, 33-szor volt kezdő, 2-szer csereként szállt be, míg összesen 3023 percet töltött a pályán. Szolnokon győztes gólt szerzett, de emellett még a DEAC és a Kazincbarcika ellen is betalált.
 
– Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnom a klubbal, és hogy továbbra is a PMFC-hez tartozhatok, amit szeretnék a pályán meghálálni. Úgy gondolom, jó évet zártunk, s összességében azt tudom mondani az egész csapat nevében, hogy ez visz minket előre. Rengeteg munka vár ránk, játékosokra és persze a vezetőségre is, de biztos vagyok benne, hogy újabb szép sikerek elé nézhetünk – fogadkozott Preklet Csaba."
 
VASAS
 
"Fiatal Kapust igazoltunk – Uram János a Vasasban folytatja
 
A fiatal hálóőrrel klubunk 2023. 06.30-ig tartó szerződést írt alá.
 
Uram János a másodosztályú Békéscsaba 1912 Előre együttesétől érkezett Angyalföldre. A 20 éves, 192 cm magas kapus eddigi pályafutása során 30 alkalommal védett NB II-es bajnoki mérkőzésen, Magyar Kupán 5 meccsen szerepelt, Békéscsabán csapata alapembere volt. A szegedi nevelésű fiatal hálóőr nevét akkor ismerte meg egy ország, amikor 2019-ben mindösszesen 18 esztendősen bravúrosan védett a Ferencváros elleni kupamérkőzésen, a békéscsabai győzelemmel pedig az FTC ki is esett a Magyar Kupából.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
 
– Uram János ösztönös tehetség, a posztján elengedhetetlenül fontos kiváló idegrendszerrel és a sport iránti feltétlen alázattal. Fiatal kora ellenére már némi felnőtt rutinnal is rendelkezik, többek között az előző szezonban ellenünk is meggyőzően bizonyította rátermettségét. Tekintettel arra, hogy a fiatal magyar kapusnemzedék egyik legnagyobb ígérete, számos lehetőség közül választhatott, melyek közül a Vasas ajánlatát fogadta el. Előző klubjában lejárt a szerződése, így átigazolási díj nélkül tudtuk szerződtetni őt. Varga Donát mellett a második olyan igazolásunk a nyári átigazolási szezonban, akivel a jövőt igyekszünk építeni és csapatunk fiatalítására törekszünk.
 
Uram János, a Vasas FC frissen igazolt hálóőre:
 
– Nagyon nagy lehetőségként tekintek arra, hogy a Vasasnál védhetek, boldog vagyok, hogy egy ekkora múltú klub játékosa leszek. Éppen ezért sokat várok saját magamtól és a csapatunk jövő évi szereplésétől is. A szerződéssel megváltozik az életem, a következő időszak más lesz, mint ami eddig volt. Szeretnék minél hamarabb bemutatkozni a csapatban és nem titkolt célom, hogy a jövőben válogatott kapus is lehessek."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC