nb1.hu

Kárpátaljáról igazolna a Kisvárda

Kisvárda - Kárpátalján is számos tehetséges labdarúgót fedezhet fel a Kisvárda.

 

 

Az NB II-ben második helyen álló Kisvárda szakmai igazgatója, Révész Attila szerint most már szinte kötelező a feljutás a Kisvárdának, amely a téli szünetig remekül teljesített a másodosztályban.

– Ki kell mondani: ezt csak mi bukhatjuk el – kezdte Révész az  M4-nek. – Az MTK-nak öt pont az előnye, ez tetemes, és a játéktudás alapján nem véletlenül vezeti a bajnokságot. Az a tíz pont azonban, amely mögöttünk, a harmadik helyen lévő együtteshez képest megvan, az is jelentős. Ráadásul már csak 17 forduló van hátra. Számításaink szerint nyolc győzelemmel már ott tudunk lenni. Ezt a nyolc győzelmet hazai pályán meg tudjuk oldani. Úgy vágunk neki, és mindent annak rendelünk alá, hogy nyáron már NB I-es csapat legyünk. Ezt tudatosan építettük fel, tudtuk, hogy most eljön az idő, amikor saját hazai pályánkon, megfelelő alapokkal léphetünk fel az NB I-ben.

A Kisvárda nemcsak a felnőtt együttest, de utánpótlását is építi. Az ukrán határ közelségének köszönhetően Kárpátalján is számos tehetséges labdarúgót fedezhet fel, akik később erősségei lehetnek a csapatnak.

– Elindítottunk egy komoly projektet: a kárpátaljai vidék megismerését, az ottani gyerekek felzárkóztatását, a sportolási lehetőség biztosítását. Ezáltal lesz egy adatbázisunk rólunk, és lehetővé válik, hogy idecsábítsuk őket. Aki korábban magyar felmenőkkel rendelkezett, vagy most is magyar állampolgár, azoknak tálcán kínáljuk a lehetőséget, csak futballozni kell tudniuk. Az ő mentalitásuk nagyon fontos, a fiataljainkat is hasonlóra próbáljuk nevelni. Őket is vegyítjük a kintiekkel. Remélem, hogy néhány éven belül tudunk majd nagyot mutatni. De az élvonalhoz ettől több kell, ahhoz kell egy stabilitás, amit szeretnénk kialakítani. Kellenek olyan rutinos játékosok, akik nem ijednek meg, ha például elmegyünk a Groupamába, és nagy szurkolósereg előtt kell helytállni. Ezt a keretet már most megpróbáljuk kialakítani: a védelmünk erősítése tervben van, NB I-es játékosokat, és külföldről hozott, NB I-es vagy magasabb szintű futballistákat szeretnénk igazolni. Remélem, hogy a január 10-ei felkészülést már velünk kezdik, és olyan alapot tudunk lerakni, amelybe már csak néhány láncszemet kell betenni nyáron. Így pedig egy masszív, sikerre éhes csapattal tudunk pályára lépni.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC