Kazincbarcika: a DVTK-tól érkezett játékos - reakció - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kazincbarcika: a DVTK-tól érkezett játékos - reakció

Nagy Benjámin - 2022. September 02. Friday 19:14
Hivatalos bejelentés.
Kép forrása: kbsc.hu

 

A KBSC KÖZLEMÉNYE:

 

"Csatári Gergő után Benkő Péter személyében újabb fiatal, diósgyőri nevelésű játékossal erősödtünk. Benkő Péter Szlovákiában kezdett futballozni, majd a DVTK Akadémiáján folytatta pályafutását. Diósgyőrben először az U16-os csapatban szerepelt a 2018/2019-es szezonban, akkor huszonnégy mérkőzésen lépett pályára. A következő idényben az U17-es együttes tagja volt, ahol szintén mint alapember számítottak rá, ekkor nyolc gól is a neve mellé került. A 2021/2022-es bajnokságban húsz U19-es meccsen bizonyított, illetve keretbe került az NB3-as tartalékcsapatban is. Benkő Péter tavaly szintén az U19-ben, valamint a DVTK II-ben bizonyított. A tavalyi idényben összesen harmincegy mérkőzésen nyolc gólt szerzett és korosztálya egyik kiemelkedő játékosaként idén profi szerződést kötött vele nevelőegyesülete. A szezon eddigi részében négy NB3-as mérkőzésen lépett pályára, valamint a Soroksár elleni bajnokin a másodosztályú együttesnél is keretbe került.

 

Benkő Péter a 2022/2023-as bajnoki idényt a Kolorcity Kazincbarcika SC-nél tölti kölcsönben, erről így nyilatkozott a tizenkilenc éves játékos:

 

"Boldog vagyok, hogy a DVTK lehetővé tette számomra ezt az igazolást és annak is nagyon örülök, hogy a Barcika felfigyelt rám. Tudom, hogy így szem előtt leszek és a Diósgyőr figyelemmel tudja kísérni a játékom. Rengeteget tanultam az Akadémián és ezt mind meg is szeretném itt mutatni, mert egy nagyon jó csapatnak tartom a Kazincbarcikát. A fejlődésem és a játékospályafutásomban egyaránt nagy előrelépés ez és az NB2-ben is szeretnék bizonyítani magamnak és a klubnak egyaránt!"

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!