Kecskemét: feljutás esetén költöznie kell a klubnak - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kecskemét: feljutás esetén költöznie kell a klubnak

Juhász Gergely - 2022. April 21. Thursday 12:20
Az ügyvezető nyilatkozott.
Kép forrása: kecskemetite.hu
Öt meccsel a bajnokság vége előtt a feljutást jelentő második helyen áll a Kecskemét 62 ponttal, pontosan ugyanennyi van a harmadik DVTK-nak, míg a negyedik Szegednek hárommal kevesebb. Az NB II újonca kifejezetten sikeres szezont tudhat maga mögött eddig, ám hétfőn egy kifejezetten nehéz feladat vár a csapatra, ugyanis a Szegedet látja vendégül.
 
A Kecskemét egy interjút küldött a honlapunknak, amit a klub ügyvezetőjével készítettek, ezt változtatás nélkül közöljük:
 
A KTE-Hufbau megkapta az NB I.-es induláshoz szükséges licencet, így amennyiben a pályán sikerül kiharcolni a feljutást, úgy 2015 után vissza is térhet a legmagasabb osztályba. Dr. Filus Andort, a klub ügyvezetőjét kérdeztük, miként vágnak neki a hajrának. Az interjú a Petőfi Népe április 21-i számában, illetve a baon.hu-n jelent meg. 
 
A Kecskemét újoncként előzetesen a biztos bennmaradást tűzte ki, de öt körrel a vége előtt feljutást érő helyen állnak a lila-fehérek. A hajrának természetesen már úgy mennek neki a kecskemétiek, hogy csodát tennének. 
 
– A céljainkat a szezon előtt a 8-12. helyben határoztuk meg, ami egy biztos bennmaradást jelentett – tekintett vissza dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője. – Újonc klubként gyakorlatilag egy teljesen új csapatot kellett építenünk, új vezetőedzővel, ismeretlen közegben. Azt gondolom, hogy reálisan határoztuk meg a célokat és az azokhoz szükséges feltételeket, akkor is, ha olyan jól és szerencsésen dolgoztunk nyáron az átigazolási piacon, hogy a vártnál sokkal jobban és gyorsabban összeálló, kitűnő csapategység szebb eredményeket hozott. Természetesen azt már láttuk a téli szünetben, hogy az előzetes célkitűzést gyakorlatilag teljesítettük. Sokszor sok helyen elmondtuk, hogy irreális elvárásokat nem akartunk megfogalmazni a csapattal szemben, teljesen felesleges nyomást tettünk volna a stábra és a játékosokra azzal, ha a feljutásról kezdünk el beszélni onnantól kezdve. Jól emlékezhetünk a tavalyi évről arra is, hogy ez könnyen kontraproduktívvá is válhat… Úgy mentünk neki a tavasznak, hogy lehetőség szerint maradjunk az első ötben, illetve érjük el a lehető legjobb helyezést a szezon végén, annak ellenére is, hogy riválisaink igyekeztek meggyengíteni bennünket. Ebben minden benne van most is, soha nem mondtunk olyat, hogy nem akarunk feljutni, ha arra egyébként lehetőségünk adódna. Mindig az aktuális meccs a legfontosabb számunkra, jelenleg a Szeged elleni rangadó. Sportemberek vagyunk azonban mindannyian, álszenteskedni nincs értelme öt körrel a vége előtt, pláne feljutó helyen állva. Ki ne szeretne kemény, tudatos és hiteles munkájával csodát tenni, s ezáltal akár az NB I.-ben szerepelni? 
 
A feljutás ugyanakkor költözéssel is járna, a Széktói Stadion nem alkalmas az NB I.-re jelen állapotában. 
 
– Sajnos a feljutás biztosan költözéssel járna, a Széktói Stadion a jelenlegi állapotban, illetve a jelenlegi előírások mellett nem alkalmas NB I.-es mérkőzések megrendezésére. Ennek megfelelően kellett beadnunk a kérelmünket is. Ebben az esetben albérletben rendezhetnénk meg a „hazai” bajnoki mérkőzéseket. Nem tartom azonban még időszerűnek, hogy bővebben foglalkozzunk azzal, hol fogunk játszani, mi lesz, ha feljutunk, hiszen még javában tart a bajnokság. Mindenki teszi a dolgát, a klubvezetés a háttérben, a csapat a pályán, hogy véghez vigyük a bravúrt. Bár az már most sem kérdés, hogy a várakozásokat magasan túlszárnyaltuk. Bárhogy is alakul, ne feledjük, hogy honnan indultunk, és hogy mindenképpen nagy eredményt érünk el – mondta dr. Filus Andor. 
 
Adja magát a kérdés, hogy a 2015-ös kizárással elhaló stadionrekonstrukciós projekt új lendületet kaphat-e, tervek mindenesetre viszont lennének. 
 
– Tervek és elképzelések vannak, azonban ígérgetésekbe nem szeretnék belemenni, hogyan és mikor valósulhat meg bármi. Hazánkban egyetlen klub sem épített még saját büdzséből stadiont, és nem is mi leszünk az elsők, mert ekkora anyagi terhet nem bírnánk el. Annyit elmondhatok, hogy a szándék nagyon határozottan megvan, hiszen már az NB II.-re sem teljesen alkalmas a Széktói, ami nem ideális állapot. Ezen a téren mindenképpen előre kellene lépnünk, hogy a klub is töretlenül fejlődhessen, és ezt a szurkolók is maximálisan kiélvezhessék – tette hozzá az ügyvezető. 
 
A klub nemcsak a pályán, hanem azon kívül is felkészült ugyanakkor az NB I.-re. 
 
– Az NB I. és az NB II. természetesen anyagilag is teljesen más kávéház, rengeteg többletköltséggel is jár, még ha magasabb rajtpénzhez is juthat egy klub. Ugyanakkor szeretném megnyugtatni a szurkolókat, a háttérben már hónapok óta készülünk arra a forgatókönyvre is, hogy mi lesz akkor, ha véghez visszük a bravúrt. 2017 nyarán vette át a jelenlegi tulajdonos a klub működtetését, azóta nagyon tudatosan terveztünk mindig előre, ezért is tartunk ott, hogy akár öt év alatt harmadjára ugorhatunk felfelé egy osztályt a megyei bajnokságból indulva. Elhiheti mindenki, nagyon mélyről kellett kezdeni az építkezést, és már most előrébb tartunk, mint amit akkor remélni mertünk. Meggyőződésem, hogy soha olyan stabil lábakon nem állt a Kecskeméti TE, mint napjainkban. Egyre több szponzor csatlakozik, és az önkormányzat segítségére is számíthatunk. Bízunk abban, hogy az elvégzett munkánk eredményeként egyre több cég és vállalkozás csatlakozik hozzánk támogatóként a jövőben is. Rengeteg munkánkba telt az utóbbi öt évben, hogy újra visszaállítsuk a bizalmat a klub irányába a kizárás után. Természetesen vannak nálunk jóval nagyobb büdzsével gazdálkodó egyesületek, de a világ bármelyik ligáját is nézzük, mindenhol vannak anyagi különbségek a klubok között. Mi a hosszabb távú és fenntartható építkezésben hiszünk, illetve abban, hogy hiteles és minőségi szakmai munkával, megfelelő játékosok kiválasztásával és feltérképezésével felvehetjük a versenyt bárkivel. Ezt bizonyítjuk idén is. 
 
Öt forduló maradt hátra a bajnokságból, legközelebb hétfőn este 20 órás kezdéssel a nagy rivális Szegedet fogadja majd a KTE. A klubnál bíznak abban, hogy a drukkerekkel közösen sikerül egy szép hajrát produkálni. A feljutás lehetőségét nem nyomásként, hanem kihívásként kezelik. 
 
– Jelenleg a Szeged elleni rangadó a legfontosabb, aminek külön presztízst ad, hogy mindkét csapat komoly eséllyel pályázik még a feljutásra. Biztos vagyok abban, hogyha a csapat ugyanolyan tudatosan, higgadtan és nagy szívvel teszi a dolgát a pályán, ahogy eddig az egész szezonban, akkor akármit is hoz a hajrá, mindenki büszke lehet majd. Nem nyomásként, hanem kihívásként kell kezelni ezt az időszakot, kiélvezve ennek minden percét. A drukkerektől azt kérem a klub nevében, hogy az elsőtől az utolsó percig támogassák a játékosokat és a stábot itt, a hajrában, akkor is, ha nehezebb periódusba kerülünk egy-egy mérkőzésen, hiszen nemegyszer megmutatták már, hogy nincs elveszített meccs. Elég csak a legutóbbi, III. Kerület elleni bajnokit mondani, ahol az utolsó öt percben fordítottunk. Ha nagy létszámban támogató, buzdító, pozitív hangulatot tudunk teremteni a hátralévő fordulókban, akkor bárkit képesek lehetünk legyőzni, és újra átélhetjük azt, amit 2008-ban.
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 12. 08. 12:21

Kecskemét: megkezdték a munkát a játékosok

Az erőnléti edző mindent lát.
2022. 12. 08. 11:16

Kisvárda: hazatérhet a román védő

Egykori csapatával boronálták össze Peteleut.
2022. 12. 08. 10:13

Hosszú kihagyás vár a Svédországban légióskodó női játékosra

Súlyosan megsérült Csiki Anna.
2022. 12. 08. 09:23

Megsérült Varga Roland

Nem lehet felhőtlen az öröme a duplája után.
2022. 12. 07. 21:09

Felkészülés: élvonalbeli csapattal is meccsel a Békéscsaba

Ismert a program.
2022. 12. 06. 18:53

ETO: Kovács István szerződését felbontották - reakció

A Szentlőrinc is bejelentett egy távozót.
2022. 12. 07. 22:38

Szurkolói miatt fizethet az Érd

Két eltiltás is sújtja a Balatonfüredet.
2022. 12. 07. 19:43

BVSC: hibátlan hazai mérleg - reakció

Komoly előnnyel vonulhatnak pihenőre Urbán Flóriánék.
2022. 12. 08. 06:36

A Dinamo Zagreb is érdeklődhet Kleinheisler iránt

Jelenlegi klubja is megtartaná.
2022. 12. 07. 22:11

Macedón válogatott játékost hoztak hírbe a Honvéddal

A gólszerzésben is jeleskedik.
2022. 12. 05. 17:46

Nézőszámok: a Diósgyőr meccsén voltak a legtöbben

A Nyíregyháza szegedi vendégjátéka lett a második.
2022. 12. 04. 17:37

Esélyt sem adott a Kozármisleny a Siófoknak - eredmények

Debütált a Nyíregyháza új edzője.
2022. 12. 06. 21:03

Eger: 17 év után befejezi a munkáját a szertáros

Hat bajnoki címet ünnepelhetett.
2022. 12. 05. 21:12

Érd-Komárom: a játékvezetőt is elővették a vendégek - reakciók

Hamar eldőlt a mérkőzés.
2022. 12. 07. 20:24

Különös szurkolói ankéton debütáltak Bernd Storckék a Kortrijknél

Interjú a KV Kortrijk asszisztensedzőjével, Czuczi Mátyással.
2022. 12. 07. 18:47

FTC: két topcsapat is felfigyelhetett Laidounira

Egyre kapósabb a vb-t megjárt középpályás.
2022. 12. 07. 18:03

MTK: távozik a női szakág vezetője - reakció

Hivatalos bejelentés. 
2022. 12. 07. 17:15

Kisvárda: Dél-Koreában folytatja az alapember

Kivásárolták a szerződéséből.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVTK40
2PMFC36
3MTK Budapest35
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia35
5Gyirmót FC Győr30
6Szombathelyi Haladás29
7FC Ajka28
8Aqvital FC Csákvár28
9Soroksár SC27
10Credobus Mosonmagyaróvár25
11ETO FC Győr24
12Tiszakécskei LC23
13BFC Siófok23
14Nyíregyháza Spartacus FC22
15Budafoki MTE22
16Szentlőrinc21
17Kolorcity Kazincbarcika SC21
18HR-Rent Kozármisleny18
19Békéscsaba 1912 Előre17
20Dorogi FC16
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!