nb1.hu

Kecskemét: két védő érkezett – reakciók

Hivatalos bejelentések.

A Kecskemét közleménye Belényesi Csaba érkezéséről:
 
"Gólerős, 193 centiméter magas védővel erősödött a KTE HUFBAU kerete, Belényesi Csaba a Dorogi FC-től érkezett.
 
Belényesi Csaba DVSC nevelés, majd fiatalon a Puskás Akadémiához került. Felnőtt tapasztalatot először az NBIII-ban, Gyulán és Cigándon szerzett, majd a 2015/2016-os idényben már alapember volt Putnokon, 27 bajnokin 4 gólt szerzett. 2016-ban igazolt Kazincbarcikára, ahol rögtön bajnok lett a harmadosztályban, 32 meccsen 7 alkalommal volt eredményes a hórihorgas védő. Az NBII-be feljutva két év alatt 66 bajnokin, kivétel nélkül kezdőként kapott szerepet a KBSC-ben, jó teljesítményére a DVSC is felfigyelt, így az NBI-be igazolt. A Lokinál egy mérkőzés jutott neki az élvonalban, de a tartalékoknál folyamatosan futballozott, egy év elteltével aztán a városi rivális DEAC-hoz került, majd szezon közben Dorogra igazolt. A Merkantil Bank Liga 2020/2021-es kiírásában 33 meccsen 3-szor volt eredményes.
 
-Fontos szempont volt számomra természetesen, hogy osztályt lépett a csapat, azzal tisztában voltam, hogy a KTE egy komoly múlttal rendelkező klub. A városban szeretik a focit, vonzó volt minden körülmény és feltétel. Egyértelműen előrelépésnek tekintem azt, hogy Kecskemétre igazoltam. Magasságomból adódóan a pontrúgásoknál gólveszélyes tudok lenni, ezt szeretném itt is kamatoztatni. A célom az, hogy stabil NBII-es csapat tagja lehessek – mondta bemutatkozásként Belényesi Csaba."
 
A Kecskemét Belényesi mellett Szabó Alexet is leigazolta, íme a bejelentés:
 
"Belényesi Csaba után újabb jó felépítésű, 193 centiméter magas, fiatal belsővédő csatlakozik a KTE HUFBAU keretéhez. Szabó Alex Kaposvárról érkezett.
 
A 22 esztendős középhátvéd Karádon majd Balatonszemesen pallérozódott ifjoncként, majd fiatalon a Kaposvár utánpótlásába került. A 2016/2017-es szezonban U19-es bajnok lett a Rákóczival, emellett 9 mérkőzésen a harmadosztályban bronzérmes felnőtt együttesben is bemutatkozhatott. Egy évvel később 5 találkozó jutott neki a feljutó csapatban, majd az NBII-ben már 24 bajnokin lépett pályára, egyetlen kivétellel mindannyiszor kezdőként kapott bizalmat az ismét osztályt ugró Kaposvárban. Az élvonalban 12-szer, majd a tavalyi szezonban a másodosztályban 20 alkalommal jutott szóhoz.
 

(null)

(null)

-Kaposváron nevelkedtem, az NBIII-tól az NBI-ig minden osztályban pályára léphettem. Ebben az időszakban természetesen voltak pozitív és negatív élmények is. Olyan típusú játékosnak tartom magam, aki mindent megtesz a klubjáért, a Kecskemét nagyon szimpatikus volt számomra, így várom már a közös munkát. A másodosztályban nagyon kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk, bírni kell a nyomást is, talán sokszor még nehezebb is itt futballozni, mint az NBI-ben. Inkább a párharcok dominálnak, bárki meglephet bárkit. Azért választottam a KTE-t, mert az első perctől éreztették velem, hogy engem akarnak. Nagy múltú klubról van szó, ahol rövid és hosszabb távon is megvannak a célok. Bízom benne, hogy tudásom legjavát nyújtva ennek én is részese leszek – mondta Szabó Alex."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC