Kecskemétre igazolt Lipcsei, az élvonalból igazolt a Szeged - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kecskemétre igazolt Lipcsei, az élvonalból igazolt a Szeged

Juhász Gergely - 2022. February 14. Monday 20:01
Ünnepi köntöst kap a Vasas-Siófok.
Kép forrása: kecskemetite.hu
KECSKEMÉT
 
Gyorsan kellett reagálnia klubunknak az átigazolási időszak hajrájában, hiszen a védelemben Belényesi Csaba távozása miatt növelni kellett a variációs lehetőségeket. Lipcsei Ádám személyében ballábas belső védőt igazoltunk.
 
A 24 esztendős védő Nyíregyházán kezdett el futballozni, majd a Puskás Akadémia figyelt fel tehetségére. Felcsúton gyorsan vette a lépcsőfokokat, hiszen második szezonjában már az NBI-es csapatban is bemutatkozhatott, négy mérkőzésen kapott lehetőséget, miközben az NBIII-ban folyamatosan felnőttek közt szerepelt. A 2016/2017-es idényben a PAFC mellett Csákváron futballozott az NBII-ben és az NBIII-ban, majd két idényt töltött el a harmadosztályú ESMTK színeiben, ahol folyamatosan alapember volt. Ősszel a szintén NBIII-as Kelen SC-ben játszott, innen csatlakozik most klubunkhoz.
 
– Váratlanul ért a megkeresés itt az átigazolási időszak hajrájában, igaz, nekem korábban már volt NBII-es lehetőségem a tavalyi szezonban is. Sajnos akkori klubom közbeszólt, most viszont a Kelen nagyon korrekt volt. Számomra nem volt kérdés, hogy egy ilyen nagy múltú klub ajánlatát elfogadjam. Szimpatikus a közeg, a mesterrel is beszéltem, nagyon tetszik a felvázolt klubfilozófia is. A harmadik hely azt mutatja, hogy nagyon jó szakmai munka folyik Kecskeméten, a játékosok is tele vannak önbizalommal. Alacsonyabb osztályból érkeztem, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy bekerüljek a csapatba, bizalmat szavazzon nekem a mester. Szeretnék stabil játékos lenni újra az NBII-es körforgásban – mondta Lipcsei Ádám.
 
SZEGED
 
Csoboth Kevin a MOL-Fehérvártól érkezik hozzánk.
 
Új igazolásunk Pécset született, idén június 20-án ünnepli majd 22. születésnapját. Pályafutását Pécset kezdte, játszott a Ferencvárosban és a Kozármislenyben, majd a Benfica utánpótlásában nevelkedett. Portugáliában a felnőttekkel együtt készült, több alkalommal játszott a tartalékcsapatban. A szezon előtt igazolt a MOL Fehérvárhoz, ahol bemutatkozott a magyar élvonalban. A csatárposzton bevethető játékosunk több mint ötven alkalommal játszott a különböző korosztályos válogatottakban.
 
- Az utóbbi időben kevés lehetőséget kaptam a Fehérvárban, fiatal játékos vagyok, ezért fontos, hogy rendszeresen pályán legyek. Szegeden egy ambiciózus edző és egy motivált csapat van, így jó lehetőségem van nekem is, hogy egy komoly célokért küzdő csapatban szerepeljek. A csapat jó helyen van a tabellán, dobogóért harcolunk, a bajnokság nagyon erős, de nem lehetetlen egy jó helyezést elérnünk. Remek körülmények vannak Szegeden, ráadásul nem ismeretlen közegbe érkeztem, nagyon sok játékost ismertem már az öltözőben-mondta Kevin a szerződés aláírása után.
 
VASAS
 
Február 21-én lenne 100 éves a Vasas legnagyobb legendája, Illovszky Rudolf. Ebből az alkalomból ünnepi köntöst kap a Vasas FC-BFC Siófok labdarúgó-mérkőzés.
 
1922. február 21. jeles dátum a Vasas család életében. Ezen a napon született Illovszky Rudolf, stadionunk névadója, a Vasas labdarúgásának megkerülhetetlen és felejthetetlen alakja.
 
Úgy hozta az élet, hogy 2022. február 21-én, tehát születésének századik évfordulóján Vasas FC-BFC Siófok NB II-es bajnoki mérkőzést rendezünk, a Vasas család pedig ennek keretében emlékezik majd Rudi bácsira.
 
A jövő hétfői program 19 órakor kezdődik a Vasas FC, a Vasas SC és a XIII. Kerületi Önkormányzat közös koszorúzásával és megemlékezésével, melynek helyszíne a Fáy utcai stadion keleti lelátója mögötti sétányon található Illovszky-szobor lesz, ezt követően a 20 órakor kezdődő mérkőzés előtt a stadionban is megemlékezünk Rudi bácsiról.
 
Egyedi ajándéktárgyak is készülnek az alkalomra: a Vasas FC különleges sálat gyárt a kerek évfordulóra, a Vasas SC pedig Illovszky100 feliratú pólóval és bögrével készül. Ezek a tárgyak a mérkőzésen személyesen, illetve utána online is megvásárolhatóak lesznek.
 
Várunk mindenkit nagy szeretettel, tisztelegjünk közösen Rudi bácsi emléke előtt!
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!