Két meccset is játszott az MTK, szaúdi csapatot vert a Gyirmót - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Két meccset is játszott az MTK, szaúdi csapatot vert a Gyirmót

Nagy Benjámin - 2022. July 17. Sunday 20:55
Különleges budafoki bemutatkozások.
Kép forrása: gyirmotfc.hu

 

AZ MTK JELENTÉSEI:

 

"Vasárnap páros mérkőzés várt az MTK Budapestre a szlovéniai edzőtáborban. Az első ellenfél Kranjska Gorában a helyi harmadosztály nyugati csoportjának bajnoka, az NK Brinje volt.

 

Az első komolyabb lehetőség a 18. percben Balogh Máté nevéhez fűződött, aki 20 méterről találta el a felső lécet. Nem sokkal később a hazaiak is próbálkoztak egy 18 méteres lövéssel, ami kevéssel kerülte el a kaput, majd Kovács Máté is hasonló távolságról kísérletezett. A 26. minutumban egy bal oldali beadát lőttünk rá 11 méterről, középről, a szlovén hálóőr nagyot mentett.

 

Tíz perccel később aztán egy váratlan hibát követően büntetőhöz jutott az MTK Budapest. A hazai kapus a rárontó Balogh Máté elől talppal el akarta húzni a labdát, de a levegőt "kaparta" csak, támadónk pedig lecsapott és az üres kapuba lőhetett volna, ám a szlovén játékos kétségbeesésében elhúzta a lábát. Bár a piros lap villant, a Brinje 11 emberrel folytatta, a tizenegyest pedig Zuigeber lőtte a bal alsóba (0-1).

 

A 41. percben ismét Balogh Máté volt akcióban, egy alapvonalról visszagurított labdát kapásból csavart a felső léc fölé. Fordulás után Somodi helyén Balázs folytatta. Az 58. percben egy szöktetést követően Hudin 15 méterről passzolt a bal alsóba (1-1).

 

A 63. percben egy bal oldali beadást kapásból, rádőlve lőtt rá az egyik szlovén középpályás, de Balázs magabiztosan fogta. A félidő derekán Horváth Artúr és Kovács Mátyás is pályára léptek. Ezt követően a szlovén középpályás 19 méteres lövését fogta Balázs. A 85. percben Kovács Máté vállalkozott egy lövéssel 30 méterről, centikkel suhant el a kapufa mellett a lapos löket.

 

A 89. percben egy alapvonalról visszagurított labdát Horváth Artúr 15 méterről, kapásból lőtt rá és óriási erővel a léc alá bombázott (1-2).

 

Az MTK Budapest így 2-1-re győzött az NK Brinje ellen.

 

Szlovéniai edzőtábor, 2. mérkőzés
Kranjska Gora

NK Brinje - MTK Budapest 1-2

Gólszerzők: Hudin (58.), illetve Zuigeber (38.), Horváth A. (89.)"

 

"Az NK Brinje elleni, 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzés után mindössze egy órával az izraeli élvonalbeli FC Ashdoddal is összecsapott az MTK Budapest Szlovéniában.

 

Kezdőcsapatunkat természetesen azok alkották, akik a szlovén együttes ellen nem voltak a pályán az első perctől, egyedül Horváth Artúr és Kovács Mátyás voltak közös "pontok" az akkor csereként beállók közül.

 

Ellenfelünk a 10. minutumban szerezte meg a vezetést, ekkor egy bal oldali akció végén a középregurítást Oz Bilu pörgette ballal a bal alsóba (0-1).

 

Öt perccel később Csenterics lépett ki kapujából és szerelt becsúszva, a labda azonban az izraeliekhez került, támadójuk pedig 18 méterről a keresztléc és a kapufa találkozására emelt. Nem sokra rá kapusunknak újabb 19 méteres próbálkozásnál kellett közbeavatkoznia, a 22. minutumban azonban tehetetlen lett volna, amikor Sabag egy kifejelt labdát kapásból, pattanás nélkül rábombázott, a löket azonban elzúgott a kapufa mellett. Ám még ekkor sem volt vége a rohamoknak, ugyanis kisvártatva Oz Bilu tekert 12 méterről, ám a kísérlet elsuhant a kapu előtt.

 

A 34. percben aztán együttesünk előtt is adódott lehetőség: Barkóczi kapott egy passzt a tizenhatoson belül, majd visszahúzott középre és 13 méterről lőtt, éppen a kapus kezébe.

 

Két perccel később megszületett a második izraeli gól: egy indításnál Nagy Zsombor loholt vissza Biluval, becsúszva még hozzá is ért a labdához, ám felszabadítani nem tudott, a támadó pedig újra birtokba vette és higgadtan a jobb alsóba csavart (0-2).

 

Válaszunk a 44. percben érkezett, amikor egy szögletet követően Bognár István másodjára is középre adott, a röviden pedig Szépe teljesen egyedül maradt és a gálóba bólintott (1-2).

 

Fordulás után aztán Kata próbálkozott viszonylag közelről - kísérlete az oldalhálóban landolt -, majd az 56. percben gyors gólváltás következett. Brihon középre adása után Turiel találatával ismét elhúztak az izraeliek (1-3), aztán a középkezdés után Kovács Mátyás kapott jó indítást, az alapvonalról centerezett, a labdához a kapus és a védő is hozzáért, de így is eljutott Stieberhez, aki közelről nem hibázott (2-3).

 

Az utolsó fél óra elején Kovács Mátyás 18 méteres lövését védte eldőlve az izraeli kapus, aztán riválisunk egy kísérlete landolt az oldalhálóban. A meccs hatodik gólja a 77. minutumban esett, amikor Bazea kapott pontos beadást jobb oldalról a hosszún, majd a kapunkba helyezett (2-4).

 

A hajrában Bazea még egyszer lőhetett, de 8 méteres bombáját Csenterics hárította, így maradt a 4-2-es végeredmény. Az MTK Budapest szerdán, az NK Triglav ellen lép pályára legközelebb.

 

Szlovéniai edzőtábor, 3. mérkőzés
Kranjska Gora

MTK Budapest - FC Ashdod 2-4 (1-2)

Gólszerzők: Szépe (44.), Stieber (56.), illetve Bilu (10., 36.), Turiel (56.), Bazea (77.)

MTK Budapest: Csenterics - Miknyóczki, Szépe, Nagy Zs., Medgyes - Kata, Horváth A. - Bognár, Stieber, Kovács Mátyás - Barkóczi (Lehoczky, 75.)"

 

A GYIRMÓT JELENTÉSE:

 

"2022.07.17. 17:30 | Bécs (Ausztria), Ankerbrot Stadion | Felkészülési mérkőzés

 

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Csörgő, Hajdú, Helembai – Kovács M., Vass, Nagy P., – Soltész, Pethő, Herjeczki I Vezetőedző: Csertői Aurél

 

Gólszerzők: Helembai (35), Major (78)

 

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.
5.p. Herjeczki cselezett balról középre, majd jobblábas tekerését fogta az ellenfél kapusa.
7.p. Soltész kapott remek labdát a jobb oldalon, akinek lövését ismét hárítani tudta a vendégek hálóőre.
10.p. Szegi jobb oldali beadását fejelte Herjeczki 6 m-ről a kapu mellé.
19.p. Szegi adott remek labdát ismét Herjeczkinek a védők mögé, majd utóbbi nem tudta átemelni a kimozduló kapust.
27.p. Herjeczki bal oldali beadását követően, Pethő egy átvételt követő lövését fogta a kapus.
35.p. Helembai indult meg a bal oldalon, majd Pethő elé készített, aki egy igazítás után a bal alsó sarokban gurított. 0-1.
45.p. Félidő:0-1.
46.p. Félidőben kettőt cseréltünk: Vass és Helembai helyett, Kovács D., Nahirnij folytatja.
46.p. Elkezdődött a második félidő.
60.p. Csapatunk: Rusák – Major, Polgár, Hudák, Nahirnij – Kovács M., Lázár, Kovács D., – Soltész, Simon, Medgyes
68.p. Soltész készített Kovács D. elé, aki kapásból, 16 m-ről a kapu fölé lőtt.
73.p. Major jobb oldali beadása után Kovács D. készített Lázár elé, akinek lövését védte a bal alsó saroknál az ellenfél kapusa.
78.p. Major játszott össze Kovács M., majd a felfutó jobbhátvédünk a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0-2.
84.p. Szélen eladott labda után az ellenfél középre adását követően 18 m-ről kilőtték a hosszú sarkot. 1-2.
90.p. Mérkőzés vége: 1-2.

 

Csertői Aurél: Sok helyzetet dolgoztunk ki a mérkőzésen, sokkal több gólt kellett volna szereznünk, ezen kell még javítanunk. Nem kellett nagy iramot diktálni, mivel viszonylag gyenge ellenfél volt."

 

BUDAFOK

 

"Vannak, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak, főleg izomfáradás, vagy húzódás, de ebben a periódusban előfordul, hogy néhányan kiesnek. Balogh Barna vezetésével zajlik a rehabilitációs munka, így bízom benne, hogy nem kell őket sokáig nélkülöznünk.

 

Mindig is fontosnak tartottam, hogy nemcsak a taktikán és a terhelésen legyen a hangsúly, hanem azon is, hogy összekovácsolódjon a társaság és minél nagyobb legyen a kohézió. Ezért tartottunk kvízestet, tegnap az új játékosoknak kellett előadniuk különböző bemutatkozó produkciókat, ma pedig raftingoltunk. Alakul a hangulat, ez is elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

 

Leginkább az a fontos, hogy most már mindenki egészséges maradjon. Emellett a frissítés lesz a legfontosabb, szombaton véget ér az edzőtábor, utána pedig már ráfordulunk a bajnoki ritmusra" - nyilatkozta a klubhonlapnak Csizmadia Csaba vezetőedző.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!