nb1.hu

Két slágermeccs lesz a hatodik fordulóban

Magyarország – Így várja az MLSZ a mai meccseket.

Vasárnap játsszák a Merkantil Bank Liga hatodik fordulóját. A slágert a Kazincbarcika–Nyíregyháza és az ETO FC-Békéscsaba összecsapások jelentik – írta az MLSZ.

 

WKW ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

(Győr, 17.00)

 

Az újonc győriek két győzelem után a hét közben vereséget szenvedtek Albertirsán a Ceglédtől, a középmezőnyben állnak. Pályaválasztóként ez lesz a harmadik mérkőzésük, a Kisvárdától kikaptak, a Csákvárt legyőzték. A Békéscsaba a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot gyűjtött, idegenben eddig, Gyulán és Sopronban pályára lépve, négy pontot gyűjtött. A táblázaton egy ponttal előzi meg a Győrt, egyébként vendégként április 30. óta veretlen a Merkantil Bank Ligában.

 

KISVÁRDA MASTER GOOD–AQVITAL FC CSÁKVÁR

(Kisvárda, 17.30)

 

A nyírségieké a mezőny egyik legjobb formában lévő csapata, nagyon magabiztosan rajtoltak, igaz, az egyetlen döntetlent éppen hazai pályán játszották. A legutóbbi négy fordulóban csak győztek. A Csákvár vendégként a legutóbbi egy évben csak a már kiesett SZEOL ellen tudott nyerni, igaz, a mostani szezonban Sopronban döntetlennel kezdett. Egyelőre sereghajtó, így ezen a mérkőzésen az első fogadja az utolsót.

 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–VÁC FC

(Mosonmagyaróvár, 17.30)

 

A hazaiak az első öt fordulóban csak egyszer nyertek, a legutóbbi két meccsüket elveszítették. Hazai pályán a Siófokot megverték, de kikaptak a megerősödött Ceglédtől. A váciak ugyancsak öt ponttal állnak, nekik is csak egy győzelem áll a nevük mellett. Idegenben, a tavaszi zárást is beleértve, a legutóbbi négy találkozójukon nem tudtak pontot szerezni.

 

SOPRONI VSE–SZOLNOKI MÁV FC

(Sopron, 17.30)

 

A Sopron az egyik nyeretlen csapat a mezőnyben (a másik a Csákvár), a legutóbbi négy bajnokijából hármon is döntetlent játszott. Az előző idényben csak a hajrában tudott nyerni tavasszal pályaválasztóként, most eddig kétszer is döntetlent játszott, sem a Csákvár, sem a Békéscsaba elleni találkozón nem esett gól. A Szolnok az első három fordulóban veretlen maradt, de azóta kétszer kikapott. Vendégként nyert a Soroksár ellen, de kikapott a Szeged 2011-től.

 

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–BUDAÖRS FC

(Gyula, 17.30)

 

Az akadémisták pályaválasztóként április eleje után egy hete, a Szolnok ellen tudtak ismét nyerni. Hét ponttal a Merkantil Bank Liga táblázatán a középmezőnyben állnak, a második és a harmadik fordulóban elszenvedett vereség után talpra álltak. A Budaörs képes bravúrokra, legalábbis ha abból indulunk ki, hogy szerdán 6-2-re kiütötte az addigi meglepetéscsapatot, a Kazincbarcikát. Ám az is igaz, hogy ez volt a budaörsiek első győzelme az idényben. Vendégként a Nyíregyházától és a Soroksártól is kikaptak eddig.

 

KAZINCBARCIKAI BSC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS

(Tiszaújváros, 17.30)

 

A harmadik és a negyedik helyezett találkozik egymással, a táblázat alapján, vélhetnénk, két jó formában lévő gárda. Ám azt is tudni kell, hogy az újonc éppen szerdán lépett bele a Budaörs ellen egy nagy pofonba, a szenzációsan kezdő Nyíregyháza pedig az első három fordulóban szerzett kilenc pont mellé a legutóbbi kettőben csak egy pontot tudott hozzátenni. A Kazincbarcika pályaválasztóként eddig kétszer 2-1-re nyert (a Vác és a Budafok ellen), a Nyíregyháza vendégként a Budafok és a Gyirmót elleni győzelem után kikapott a Dorogtól.

 

SOROKSÁR FC–DOROGI FC

(Dabas, 17.30)

 

Az ősszel albérletben játszó soroksáriak középcsapatként kezdték a szezont, az első öt fordulóban háromszor is döntetlent játszottak. Ezek közül a szerdai, a nyíregyházai kiváló eredmény. Pályaválasztóként vereséggel kezdtek a Szolnok ellen, majd legyőzték a Budaörsöt. A dorogiaknak is akad már egy, a Nyíregyháza elleni bravúrja (a Szpari csak ez a két csapat ellen veszített eddig pontokat), hazai pályán 3-0-ra nyert. Idegenben két döntetlen és egy vereség a mérleg, figyelemre méltó, hogy a csapat, mindháromszor két gólt tudott szerezni. Egyébként is: a Dorog kilenc szerzett góljánál csak a Kisvárdának, a Nyíregyházának és a Budaörsnek van több.

 

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR

(Siófok, 19.00)

 

A siófokiak az első fordulóban legyőzték a Sopront, de azóta négyszer is kikaptak. Pályaválasztóként az ETO FC és a Kisvárda Master Good csapatától kaptak ki. A legutóbbi négy fordulót 3-10-es gólkülönbséggel zárták. A Gyirmót eddig a reményeitől jócskán elmaradva szerepel, az első öt fordulóban csupán kétszer nyert. Szerdán a Dorog elleni 3-2-vel javított mérlegén. Vendégként ugyanakkor a Budaörs és a Kisvárda ellen mindössze egy pontot gyűjtött eddig.

 

ZALAEGERSZEGI TE–CEGLÉDI VSE

(Zalaegerszeg, 19.00)

 

Mintha két ZTE szerepelt volna az első öt fordulóban, a nagyon rosszul kezdő gárda a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerezve feljött a középmezőnybe. Pályaválasztóként az ETO elleni döntetlen után 5-2-re megverte a Siófokot. Zalaegerszegen április 30. óta veretlen. A ceglédiek hasonló képet mutattak, csak még jobban állnak. Két vereség után sorozatban háromszor nyertek, így az ötödik helyet foglalják el. Vendégként az MTK elleni vereség után győzni tudtak Mosonmagyaróváron.

 

MTK BUDAPEST–BUDAFOKI MTE

(Hidegkuti Stadion, 19.00)

 

A kék-fehérek a békéscsabai döntetlentől eltekintve minden mérkőzésüket megnyerték, igaz, csak a Vác ellen győztek fölényesen, a többi találkozó 2-1-re végződött. A Hungária körúton még hibátlanok, a Cegléd és a Vác ellen győztek. A Budafok újonc, egyelőre öt ponttal áll, egy győzelemmel két döntetlennel és két vereséggel. Vendégként eddig nem vallott szégyent, Dorogon nyerni tudott, Tiszaújvárosban, a remekül rajtoló Kazincbarcika ellen csak 2-1-re kapott ki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC