Kétgólos hátrányból állt fel a Vasas, ötöt lőtt a Kecskemét - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kétgólos hátrányból állt fel a Vasas, ötöt lőtt a Kecskemét

Juhász Gergely - 2021. July 17. Saturday 14:52
Hosszú mecscet játszott a Pécs és a Siófok.
Kép forrása: vasasfc.hu
VASAS
 
Hatodik felkészülési találkozónkon Viczián Ádám duplázott és Pekár László is betalált.
 
Vasas FC - Kolorcity Kazincbarcika SC 3-2 (1-2)
felkészülési mérkőzés
2021. július 17., szombat 11:00
Fáy utcai edzőpálya
2x45 perc
 
játékvezető: Zám László (asszisztensek: Grünwald Gábor és Pozsonyi Balázs)
 
Vasas FC: Uram - Bonifert (Terbe, 46.), Guzmics, Viczián, Kalmár - Hidi M, Farkas B. (Szilágyi Sz., 46.), Pátkai (C), Pekár - Birtalan, Rétyi (Szalai, 46.)
vezetőedző: Kuttor Attila
 
Kolorcity Kazincbarcika SC: Fila (Megyeri, 63.) - Székely, Ur (Szemere, 46.), Dvorschák, Süttő - Márton (Kálmán, 71.), Laczkó (Szabó, 76.), Nagy (Talabér, 71.), Schildkraut (Czár, 87.) - Kristófi (Kovács, 46.), Ádám (Vladul, 46.)
vezetőedző: Varga Attila
 
gólszerzők: Kristófi (16.), Süttő (18.), ill. Viczián (19., 49.), Pekár (60.)
 
Csapatunk hatodik nyári felkészülési találkozója a Fáy utcai edzőpályán, szurkolók előtt került megrendezésre. A kezdő összeállításra pillantva azonnal kiderült, hogy a Kazincbarcika elleni edzőmérkőzésen elsősorban a fiatalok és azok a játékosok jutottak szerephez, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak. Kuttor Attila vezetőedző mai keretében helyet kapott a Vasas Kubala Akadémiáról Bonifert Máté, Farkas Botond, Szilágyi Szabolcs és Szalai József, de pályára lépett a kölcsönből visszatérő Rétyi Róbert és a próbajátékon nálunk futballozó Guzmics Richárd is. Viczián Ádám kisebb betegség miatt kihagyta a szerdai, Győr elleni meccset, a mai kezdő összeállításban azonban szerepelt a neve, sőt kétszer is betalált a KBSC kapujába.
 
Feczesin Róbert a héten csatlakozott a csapatedzésekhez, így játékosunk még nem szerepelt a mai keretben Litauszki Róbert és Kapornai Bertalan rehabilitációja is tart még, Csató Martin állapota stagnál, a játékos orvosi kezeléseket kap, ezért ők is a lelátóról tekintették meg a Vasas-Kazincbarcika összecsapást.
 
A találkozó eseményei percről percre ITT találhatóak.
 
Folytatás délután, 17 órától a DVSC elleni zárt kapus mérkőzéssel zárjuk a hetet Telkiben. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is kilátogattak a Fáy utcába és a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!,
 
KECSKEMÉT
 
A KTE HUFBAU újabb edzőmeccset játszott szombaton, csapatunk ezúttal hazai pályán az NBIII-as Makóval találkozott. Szabó István együttese jó játékkal és szép gólokkal tudott nyerni.
 
Az 5. percben Madarász ívelt be a jobb oldalról, Tóth Dániel pedig a kapu jobb sarkába fejelt (1–0). Hat percre rá egy Lukács–Tóth Dániel kényszerítő után előbbi lőtt a bal felső sarok mellé. Huszonkettő perc elteltével veszélyeztetett először a Makó, de Major szabadrúgását követően Varga vetődve mentett. Öt percre rá egy hazai hibát követően Babolek emelt éles szögből a kecskeméti kapu felé, ám végül fölé. Az első harminc perc letelte után nagy fölénybe kerültünk, a 35. percben egy meggondolatlan vendég hazaadás után a makói kapusról kijövő labdát a szemfüles Lukács vágta közelről a hálóba (2–0). A 39. percben Hadaró adott be szögletet a jobb oldalról, a berobbanó Belényesi felhőfejesből küldte bombaerővel a bal alsóba a játékszert (3–0). Négy percre rá egy hazai ziccert követően Hadaró fejelt a felső kapufára, ekkor hangzott föl először elismerő taps a tribünön, ahol közel kétszázan gyűltek össze, és azt láthatták, hogy az első hatvan perc utolsó félóráját végig dominálja csapatunk.
 
A folytatásra mindkét edző nagyjából sorokat cserélt. A játék képe nem változott, maradt a határozott hazai fölény. A 69. percben Marsa szabadrúgását követően Papp fejelt fölé. A 75. percben egy jobb oldali szögletet követően ismét Belényesi robbant be ellentmondást nem tűrő módon és bólintott a hosszú sarokba (4–0). Négy percre rá Lukács adott be jobbról, Katona remek fejest küldött kapura, és bár a makói kapus nagy bravúrral mentett, a kipattanót Katona már a hálóba stukkolta (5–0). A 104. percben Puskás passzát követően Katona lőtt a fölső lécre, ezt követően hosszú tűzijáték alakult ki a makói kapu előtt, amelynek a lezárásaként Puskás lőtt jobbról, 12 méterről a kapuba, de ezt les miatt nem adták meg. 
 
KTE HUFBAU – Makó 5-0 (3-0)
 
Edzőmeccs, Széktói Stadion
 
Kecskeméti TE, első hatvan perc: Varga – Madarász, Szabó A., Rjasko, Belényesi, Hadaró, Nagy K., Vágó, Bodor (Katona 52.), Tóth D., Lukács.
 
Kecskeméti TE, második hatvan perc: Kersák – Buna, Gál, Belényesi (Riasko 96.), Szabó, Papp, Marsa, Katona, Puskás, Lukács (Tóth D. 86., Hatvani 96.), Grünvald.
 
Gól: Tóth D. (5.), Lukács (35.), Belényesi (39., 75.), Katona (79.)
 
Szabó István: - A mérkőzés elérte a célját. A héten nagyon sok edzésünk volt, szerdán pedig a Békéscsabával játszottunk előkészületi mérkőzést, a maihoz hasonló módon akkor is kétszer hatvan percet. Ma is az volt a cél, hogy a játékosok hatvan-hetven perces átlagterhelést kapjanak. Azt tudtuk, hogy hivatalosan egy osztálynyi különbség van a két csapat között, szerintem ma játékban is megvolt ez. Főleg az első játékrészben voltam elégedett a srácokkal, mert helyenként kombinatív játékkal szép dolgokat tudtunk tenni a pályán, persze, látszott még a fiúkon a fáradtság. Az utolsó két hétben próbáljuk őket frissíteni, de ismétlem, a mai célt elérte ez az edzőmérkőzés. Köszönöm a Makónak, hogy vállalkozott erre a kétszer hatvan percre, és beugrott a Budaörs helyett. A fiúk most két nap pihenőt kapnak, aztán újra folytatjuk a munkát. A következő hétvégén van még egy edzőmérkőzésünk a Szeged ellen, két hét múlva pedig már az első bajnokin várjuk a Budaörsöt.
 
PÉCS-SIÓFOK
 
A PMFC beszámolója:
 
Csapatunk 1-0-s sikert aratott a BFC Siófok elleni 2*60 perces felkészülési mérkőzésen.
 
NB II-es labdarúgócsapatunk szlovéniai edzőtáborából hazatérve szombaton a szintén a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjára készülő BFC Siófok együttesével játszotta ötödik nyári felkészülési mérkőzését. A fehér mezesek elleni 2*60 perces találkozót lendületesen kezdtük, ráadásul a 4. percében megszereztük a vezetést, miután Medgyesi öngólt vétett saját kapujába, 1-0. A 12. minutumban Futó bedobása szállt be a jól a vendégek kapuja elé, a labdát Katona vette le majd közelről lőtt, ám Szmola vetődve menteni tudott. A 17. percben Króner ígéretes távoli átlövése szállt laposan a jobb alsó irányába, a Balaton-partiak kapusa viszont hárított.
 
Bő félórányi játékot követően kerültek először helyzetbe a vendégek. A 35. percben Elek 10-ről leadott lövését Bukrán remekül vetődve fogta meg, kicsivel utána pedig Cipf hozta helyzetbe Horvátot, aki kissé balról betörve a bal kapufa mellé ívelte a játékszert. A kilátogató szurkolók az első 60 perces félidő hajrájában is láthattak még lehetőségeket, mint például az 51. percben, amikor Tihanyi lövése szállt el a vendégek kapuja előtt. Nem sokkal később Bartha kissé balról leadott kísérlete ment mellé, a 60. percben Ivanovic löketét fogta meg Szmola, így a Siófok ellen egy órányi játékot követően 1-0-s vezetéssel mehettünk pihenőre.
 
A fordulást követően szinte mindkét csapat vezetőedzője teljes sort cserélt, s jó iramban folyatódott az edzőmeccs. A 70. percben Szabó jobbról passzolt középre Adamcseknek, aki cipőheggyel tudott már csak beleérni a labdába, míg a másik oldalon Damási törhetett kapu felé, de lövése csúnyán mellé szállt. A 78. percben egy szabadrúgást Adamcsek tekert kapura balról a tizenhatos közeléből, a jobb alsó elől azonban Hutvágner nagy bravúrral kitudta tolni a játékszert. A 84. percben Svedyuk kapáslövése szállt fölé, majd Vas László 90 percet követően ismét több helyen cserélt, hogy a keretbe nevezett minden játékosunk megkapja kellő meccsterhelést.
 
A 104. percben járva remek összjátékot követően Keresztes húzott középre, a tizenhatos körívének közeléből laposan célozta meg a siófoki kaput, Hutvágner viszont rajta volt a lövésen és kivédte a labdát. Két minutummal később Geiger veszélyes tekerése szállt el nem sokkal a vizitálók kapuja mellett. Pörögtek az események a pályán, a 108. percben Damási állt közel az egyenlítéshez, védője szorításában azonban mellé helyezett. A 113. percben Keresztes passzából Károly került ziccerbe, Hutvágner már nem tudott kimozdulni, de a bal kapufa töve megmentette a Siófok gárdáját a góltól.
 
A 115. minutumban egy jobbról érkező beívelés végén Damási közelről a felsőtestével próbálta a gólvonalunk mögé sodorni a labdát, hanyag kísérletének azonban Helesfay higgadtan az útjába állt. A felkészülési mérkőzés végén majdnem ismét öngólt vétettek a vendégek, újabb találat pedig végül nem esett, így végül megérdemelten nyertük meg a BFC Siófok elleni 120 perces edzőmeccset. Az augusztus 1-jén kezdődő bajnokság előtt még egy előkészületi találkozó vár NB II-es labdarúgócsapatunkra, amely a program szerint július 25-én, vasárnap 17:00 órakor a Vasas FC otthonába lép pályára hatodik, egyben utolsó nyári edzőmeccsén.
 
Felkészülési mérkőzés (2*60 perc)
Pécs, PMFC Stadion, 100 néző.
PMFC – BFC Siófok 1-0 (1-0)
Gsz.: Medgyesi (4. – öngól)
 
PMFC 1. félidő: Bukrán – Sági, Króner, Rácz, Katona – Marques-Airosa, Futó, Bartha, Ivanovic – Bíró, Tihanyi.
 
PMFC 2. félidő: Helesfay – Svedyuk, Króner (Tölgyesi, 90.), Rácz (Preklet, 90.), Katona (Kónya, 90.) – Károly, Geiger, Futó (Hursán, 80.), Ivanovic (Keresztes, 80.) – Szabó (Kövesdi, 90.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.
 
BFC Siófok 1. félidő: Szmola – Polényi, Jagodics, Varga, Kiss – Medgyesi – Horváth P., Eördögh, Balogh, Cipf – Elek.
 
BFC Siófok 2. félidő: Hutvágner – Kiss, Varjas, Horváth M., Deutsch – György, Medgyesi, Kecskés, Damási – Nikházi, Tóth. Cserék: Lapos. Vezetőedző: Domján Attila.
 
TISZAKÉCSKE
 
Lejátszotta harmadik szlovéniai felkészülési mérkőzését is a tiszakécskei labdarúgó csapat Szlovéniában. A 19 éves Benke Áron ismét betalált. 
 
Nafta Lendva (szlovén II) – Tiszakécskei LC 0 – 1
 
Nafta Lendva: Vinko- Kumer, Zivko, Bolla, Novinic, Rebernik, Drk, Haljeta, Mocic, Florjanc, Korosec
 
Tiszakécskei LC: Holczer- Vachtler, Végső, Csáki, Farkas N., Albert, Horváth Att., Kovács, Gyurján, Pál, Beliczky
 
csereként beállt: Baráth, Lovas Zs., Pongrácz, Simon, Farkas A., Kiprich, Oláh, Erdei, Galacs, Zádori, Benke
 
gólszerző: Benke Áron
 
Érdekesség:
 
Az NK Nafta Lendva a legrégebbi szlovén labdarúgóklub. 1903-ban alapították az akkor még Magyarországhoz tartozó Alsólendván. 2012-ben megszűnt, majd 2014-ben újraalapítotték. 2017/2018-ban a Szlovén Liga 2. osztályának harmadik helyén végzett. Komoly ifjúsági akadémiával rendelkezik. (Wikipédia)
 
Csapatunk a mérkőzés után elindult haza, Magyarországra. Jövő héten, vasárnap jöhet a ,,főpróba” a Dunaújváros PASE elleni, hazai mérkőzés, amelyre 17.00 órától kerül sor a Sportcentrumban.
 
Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!
LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 07. 27. 09:51

Vlágsztár tér vissza Dárdaiék ellen, bemutatkozott az ETO női csapatában a Fradi hőse

Ígéret a berlini igazolásokra.
2021. 07. 27. 08:13

BL: nem csak a továbbjutást harcolhatja ki a Fradi

Két legyet üthet egy csapásra az FTC.
2021. 07. 27. 07:32

Keddi foci: továbbjuthat a Fradi a BL-ben

Folytatódik a Puskás-Suzuki-Kupa.
2021. 07. 26. 21:58

Megvan, mikor térhet vissza Kalmár Zsolt

Fény az alagút végén.
2021. 07. 26. 19:31

Komoly szponzora lett a Kecskemétnek, változik a Vasas és a DVTK programja

Szurkolói ankétot rendeznek a győriek.
2021. 07. 26. 13:11

Döntött a DVTK a próbajátékosról, gyászol a Kecskemét

Bemutatkoznak a Szpari új játékosai.
2021. 07. 26. 20:06

Hat távozót jelentett be a Rákosmente, hetet a Balassagyarmat

Mozgalmasan telik a nyár.
2021. 07. 26. 12:07

Honvéd: kilenc játékos is távozott

Új csapat épülhet.
2021. 07. 26. 21:23

Puskás-Suzuki-Kupa: remekelt a Puskás Akadémia, büszkeséget okoztak a kispestiek

A beugró is parádézott.
2021. 07. 26. 20:49

Mezőkövesd: új edző érkezett

Hivatalos bejelentés.
2021. 07. 26. 11:11

KTE: 14 érkező, 12 távozó - sikeres főpróba az újonctól

Remekül sikerült a felkészülés.
2021. 07. 25. 19:19

Kalmár és Priskin meglátogatta az ETO fiatal tehetségeit

Sok jó tanáccsal látták el a jövő reménységeit.
2021. 07. 25. 19:32

Nagyszerűen főpróbázott a DEAC és a Dunaújváros

Mind a két gárda NB II-es csapattal játszott.
2021. 07. 25. 15:48

Távozók Mislenyben, sikeres főpróba Mosonmagyaróváron

Hivatalos bejelentés.
2021. 07. 26. 20:30

BL: mi lenne öngyilkosság a Fradi ellen? - nyilatkozatok

A tűzzel nem lesz gond.
2021. 07. 26. 18:48

BL: nem köntörfalazott a Fradi játékosa - nyilatkozatok

Mekkora esély van a továbbjutásra?
2021. 07. 26. 18:02

Honvéd: újabb magyar válogatott játékos távozhat

Ismét légiósnak állhat.
2021. 07. 26. 16:44

Erősített az FTC női csapata, topklub vinné az Újpest egykori játékosát

Szintet léphet a futballista.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVSC80
2Gyirmót FC Győr78
3Vasas FC78
4PMFC64
5FC Ajka62
6Budaörs59
7Nyíregyháza Spartacus FC57
8Szolnoki MÁV FC57
9Szeged-Csanád Grosics Akadémia56
10Soroksár SC54
11Szombathelyi Haladás54
12WKW ETO FC Győr46
13BFC Siófok45
14Dorogi FC44
15Békéscsaba 1912 Előre44
16Szentlőrinc42
17Aqvital FC Csákvár38
18Kolorcity Kazincbarcika33
19Kaposvári Rákóczi FC33
20DEAC23
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!