nb1.hu

Kétgólos hátrányból állt fel a Vasas, ötöt lőtt a Kecskemét

Hosszú mecscet játszott a Pécs és a Siófok.

VASAS
 
Hatodik felkészülési találkozónkon Viczián Ádám duplázott és Pekár László is betalált.
 
Vasas FC – Kolorcity Kazincbarcika SC 3-2 (1-2)
felkészülési mérkőzés
2021. július 17., szombat 11:00
Fáy utcai edzőpálya
2×45 perc
 
játékvezető: Zám László (asszisztensek: Grünwald Gábor és Pozsonyi Balázs)
 
Vasas FC: Uram – Bonifert (Terbe, 46.), Guzmics, Viczián, Kalmár – Hidi M, Farkas B. (Szilágyi Sz., 46.), Pátkai (C), Pekár – Birtalan, Rétyi (Szalai, 46.)
vezetőedző: Kuttor Attila
 
Kolorcity Kazincbarcika SC: Fila (Megyeri, 63.) – Székely, Ur (Szemere, 46.), Dvorschák, Süttő – Márton (Kálmán, 71.), Laczkó (Szabó, 76.), Nagy (Talabér, 71.), Schildkraut (Czár, 87.) – Kristófi (Kovács, 46.), Ádám (Vladul, 46.)
vezetőedző: Varga Attila
 
gólszerzők: Kristófi (16.), Süttő (18.), ill. Viczián (19., 49.), Pekár (60.)
 
Csapatunk hatodik nyári felkészülési találkozója a Fáy utcai edzőpályán, szurkolók előtt került megrendezésre. A kezdő összeállításra pillantva azonnal kiderült, hogy a Kazincbarcika elleni edzőmérkőzésen elsősorban a fiatalok és azok a játékosok jutottak szerephez, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak. Kuttor Attila vezetőedző mai keretében helyet kapott a Vasas Kubala Akadémiáról Bonifert Máté, Farkas Botond, Szilágyi Szabolcs és Szalai József, de pályára lépett a kölcsönből visszatérő Rétyi Róbert és a próbajátékon nálunk futballozó Guzmics Richárd is. Viczián Ádám kisebb betegség miatt kihagyta a szerdai, Győr elleni meccset, a mai kezdő összeállításban azonban szerepelt a neve, sőt kétszer is betalált a KBSC kapujába.
 
Feczesin Róbert a héten csatlakozott a csapatedzésekhez, így játékosunk még nem szerepelt a mai keretben Litauszki Róbert és Kapornai Bertalan rehabilitációja is tart még, Csató Martin állapota stagnál, a játékos orvosi kezeléseket kap, ezért ők is a lelátóról tekintették meg a Vasas-Kazincbarcika összecsapást.
 
A találkozó eseményei percről percre ITT találhatóak.
 
Folytatás délután, 17 órától a DVSC elleni zárt kapus mérkőzéssel zárjuk a hetet Telkiben. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is kilátogattak a Fáy utcába és a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!,
 
KECSKEMÉT
 
A KTE HUFBAU újabb edzőmeccset játszott szombaton, csapatunk ezúttal hazai pályán az NBIII-as Makóval találkozott. Szabó István együttese jó játékkal és szép gólokkal tudott nyerni.
 
Az 5. percben Madarász ívelt be a jobb oldalról, Tóth Dániel pedig a kapu jobb sarkába fejelt (1–0). Hat percre rá egy Lukács–Tóth Dániel kényszerítő után előbbi lőtt a bal felső sarok mellé. Huszonkettő perc elteltével veszélyeztetett először a Makó, de Major szabadrúgását követően Varga vetődve mentett. Öt percre rá egy hazai hibát követően Babolek emelt éles szögből a kecskeméti kapu felé, ám végül fölé. Az első harminc perc letelte után nagy fölénybe kerültünk, a 35. percben egy meggondolatlan vendég hazaadás után a makói kapusról kijövő labdát a szemfüles Lukács vágta közelről a hálóba (2–0). A 39. percben Hadaró adott be szögletet a jobb oldalról, a berobbanó Belényesi felhőfejesből küldte bombaerővel a bal alsóba a játékszert (3–0). Négy percre rá egy hazai ziccert követően Hadaró fejelt a felső kapufára, ekkor hangzott föl először elismerő taps a tribünön, ahol közel kétszázan gyűltek össze, és azt láthatták, hogy az első hatvan perc utolsó félóráját végig dominálja csapatunk.
 
A folytatásra mindkét edző nagyjából sorokat cserélt. A játék képe nem változott, maradt a határozott hazai fölény. A 69. percben Marsa szabadrúgását követően Papp fejelt fölé. A 75. percben egy jobb oldali szögletet követően ismét Belényesi robbant be ellentmondást nem tűrő módon és bólintott a hosszú sarokba (4–0). Négy percre rá Lukács adott be jobbról, Katona remek fejest küldött kapura, és bár a makói kapus nagy bravúrral mentett, a kipattanót Katona már a hálóba stukkolta (5–0). A 104. percben Puskás passzát követően Katona lőtt a fölső lécre, ezt követően hosszú tűzijáték alakult ki a makói kapu előtt, amelynek a lezárásaként Puskás lőtt jobbról, 12 méterről a kapuba, de ezt les miatt nem adták meg. 
 
KTE HUFBAU – Makó 5-0 (3-0)
 
Edzőmeccs, Széktói Stadion
 
Kecskeméti TE, első hatvan perc: Varga – Madarász, Szabó A., Rjasko, Belényesi, Hadaró, Nagy K., Vágó, Bodor (Katona 52.), Tóth D., Lukács.
 
Kecskeméti TE, második hatvan perc: Kersák – Buna, Gál, Belényesi (Riasko 96.), Szabó, Papp, Marsa, Katona, Puskás, Lukács (Tóth D. 86., Hatvani 96.), Grünvald.
 
Gól: Tóth D. (5.), Lukács (35.), Belényesi (39., 75.), Katona (79.)
 
Szabó István: – A mérkőzés elérte a célját. A héten nagyon sok edzésünk volt, szerdán pedig a Békéscsabával játszottunk előkészületi mérkőzést, a maihoz hasonló módon akkor is kétszer hatvan percet. Ma is az volt a cél, hogy a játékosok hatvan-hetven perces átlagterhelést kapjanak. Azt tudtuk, hogy hivatalosan egy osztálynyi különbség van a két csapat között, szerintem ma játékban is megvolt ez. Főleg az első játékrészben voltam elégedett a srácokkal, mert helyenként kombinatív játékkal szép dolgokat tudtunk tenni a pályán, persze, látszott még a fiúkon a fáradtság. Az utolsó két hétben próbáljuk őket frissíteni, de ismétlem, a mai célt elérte ez az edzőmérkőzés. Köszönöm a Makónak, hogy vállalkozott erre a kétszer hatvan percre, és beugrott a Budaörs helyett. A fiúk most két nap pihenőt kapnak, aztán újra folytatjuk a munkát. A következő hétvégén van még egy edzőmérkőzésünk a Szeged ellen, két hét múlva pedig már az első bajnokin várjuk a Budaörsöt.
 
PÉCS-SIÓFOK
 
A PMFC beszámolója:
 
Csapatunk 1-0-s sikert aratott a BFC Siófok elleni 2*60 perces felkészülési mérkőzésen.
 
NB II-es labdarúgócsapatunk szlovéniai edzőtáborából hazatérve szombaton a szintén a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjára készülő BFC Siófok együttesével játszotta ötödik nyári felkészülési mérkőzését. A fehér mezesek elleni 2*60 perces találkozót lendületesen kezdtük, ráadásul a 4. percében megszereztük a vezetést, miután Medgyesi öngólt vétett saját kapujába, 1-0. A 12. minutumban Futó bedobása szállt be a jól a vendégek kapuja elé, a labdát Katona vette le majd közelről lőtt, ám Szmola vetődve menteni tudott. A 17. percben Króner ígéretes távoli átlövése szállt laposan a jobb alsó irányába, a Balaton-partiak kapusa viszont hárított.
 
Bő félórányi játékot követően kerültek először helyzetbe a vendégek. A 35. percben Elek 10-ről leadott lövését Bukrán remekül vetődve fogta meg, kicsivel utána pedig Cipf hozta helyzetbe Horvátot, aki kissé balról betörve a bal kapufa mellé ívelte a játékszert. A kilátogató szurkolók az első 60 perces félidő hajrájában is láthattak még lehetőségeket, mint például az 51. percben, amikor Tihanyi lövése szállt el a vendégek kapuja előtt. Nem sokkal később Bartha kissé balról leadott kísérlete ment mellé, a 60. percben Ivanovic löketét fogta meg Szmola, így a Siófok ellen egy órányi játékot követően 1-0-s vezetéssel mehettünk pihenőre.
 
A fordulást követően szinte mindkét csapat vezetőedzője teljes sort cserélt, s jó iramban folyatódott az edzőmeccs. A 70. percben Szabó jobbról passzolt középre Adamcseknek, aki cipőheggyel tudott már csak beleérni a labdába, míg a másik oldalon Damási törhetett kapu felé, de lövése csúnyán mellé szállt. A 78. percben egy szabadrúgást Adamcsek tekert kapura balról a tizenhatos közeléből, a jobb alsó elől azonban Hutvágner nagy bravúrral kitudta tolni a játékszert. A 84. percben Svedyuk kapáslövése szállt fölé, majd Vas László 90 percet követően ismét több helyen cserélt, hogy a keretbe nevezett minden játékosunk megkapja kellő meccsterhelést.
 
A 104. percben járva remek összjátékot követően Keresztes húzott középre, a tizenhatos körívének közeléből laposan célozta meg a siófoki kaput, Hutvágner viszont rajta volt a lövésen és kivédte a labdát. Két minutummal később Geiger veszélyes tekerése szállt el nem sokkal a vizitálók kapuja mellett. Pörögtek az események a pályán, a 108. percben Damási állt közel az egyenlítéshez, védője szorításában azonban mellé helyezett. A 113. percben Keresztes passzából Károly került ziccerbe, Hutvágner már nem tudott kimozdulni, de a bal kapufa töve megmentette a Siófok gárdáját a góltól.
 
A 115. minutumban egy jobbról érkező beívelés végén Damási közelről a felsőtestével próbálta a gólvonalunk mögé sodorni a labdát, hanyag kísérletének azonban Helesfay higgadtan az útjába állt. A felkészülési mérkőzés végén majdnem ismét öngólt vétettek a vendégek, újabb találat pedig végül nem esett, így végül megérdemelten nyertük meg a BFC Siófok elleni 120 perces edzőmeccset. Az augusztus 1-jén kezdődő bajnokság előtt még egy előkészületi találkozó vár NB II-es labdarúgócsapatunkra, amely a program szerint július 25-én, vasárnap 17:00 órakor a Vasas FC otthonába lép pályára hatodik, egyben utolsó nyári edzőmeccsén.
 
Felkészülési mérkőzés (2*60 perc)
Pécs, PMFC Stadion, 100 néző.
PMFC – BFC Siófok 1-0 (1-0)
Gsz.: Medgyesi (4. – öngól)
 
PMFC 1. félidő: Bukrán – Sági, Króner, Rácz, Katona – Marques-Airosa, Futó, Bartha, Ivanovic – Bíró, Tihanyi.
 
PMFC 2. félidő: Helesfay – Svedyuk, Króner (Tölgyesi, 90.), Rácz (Preklet, 90.), Katona (Kónya, 90.) – Károly, Geiger, Futó (Hursán, 80.), Ivanovic (Keresztes, 80.) – Szabó (Kövesdi, 90.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.
 
BFC Siófok 1. félidő: Szmola – Polényi, Jagodics, Varga, Kiss – Medgyesi – Horváth P., Eördögh, Balogh, Cipf – Elek.
 
BFC Siófok 2. félidő: Hutvágner – Kiss, Varjas, Horváth M., Deutsch – György, Medgyesi, Kecskés, Damási – Nikházi, Tóth. Cserék: Lapos. Vezetőedző: Domján Attila.
 
TISZAKÉCSKE
 
Lejátszotta harmadik szlovéniai felkészülési mérkőzését is a tiszakécskei labdarúgó csapat Szlovéniában. A 19 éves Benke Áron ismét betalált. 
 
Nafta Lendva (szlovén II) – Tiszakécskei LC 0 – 1
 
Nafta Lendva: Vinko- Kumer, Zivko, Bolla, Novinic, Rebernik, Drk, Haljeta, Mocic, Florjanc, Korosec
 
Tiszakécskei LC: Holczer- Vachtler, Végső, Csáki, Farkas N., Albert, Horváth Att., Kovács, Gyurján, Pál, Beliczky
 
csereként beállt: Baráth, Lovas Zs., Pongrácz, Simon, Farkas A., Kiprich, Oláh, Erdei, Galacs, Zádori, Benke
 
gólszerző: Benke Áron
 
Érdekesség:
 
Az NK Nafta Lendva a legrégebbi szlovén labdarúgóklub. 1903-ban alapították az akkor még Magyarországhoz tartozó Alsólendván. 2012-ben megszűnt, majd 2014-ben újraalapítotték. 2017/2018-ban a Szlovén Liga 2. osztályának harmadik helyén végzett. Komoly ifjúsági akadémiával rendelkezik. (Wikipédia)
 
Csapatunk a mérkőzés után elindult haza, Magyarországra. Jövő héten, vasárnap jöhet a ,,főpróba” a Dunaújváros PASE elleni, hazai mérkőzés, amelyre 17.00 órától kerül sor a Sportcentrumban.
 
Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC