nb1.hu

Kétszer kapott ki egy góllal az ETO

Győr - Szentes Lázár fiatalokat próbált ki.

Mindkét mai felkészülési mérkőzésén egy gólos vereséget szenvedett a WKW ETO FC Győr. Szentes Lázár az ETO mestere több győri fiatalt is kipróbált, akik most játszottak először a felnőtt csapatban – jelezte a Győr.
 
"A Pápai Perutz ellen egy gólos hátrányba kerültünk egy nagy hibát követően a 28. percben, Hanzl M. volt erőszakos és labdaszerzése után a győri kapuba helyezett (0-1).
 
A Pápa góljára még Debreceni szép csúsztatott fejessel tudott válaszolt a 48. percben (1-1), de a győztes gólt végül a Perutz szerezte. A csereként beállt Skriba M. lőtt az enyhe mezőnyfölényben játszó ETO kapujába az 54. percben (1-2).
 
WKW ETO FC Győr – Pápai Perutz 1-2 (0-1)
Gólszerzők:Debreceni A. (48p), illetve Hanzl M (28p), Skriba M. (54p).
 
ETO:Gyurákovics, Kovács, Vadász, Debreceni, Rokszin, Bagi, Múcska. Szatmári L., Szimcso, Beliczky, Márton
Csere: Pálfi, Balogh, Méry, Sipőcz, Androsch, Szentes, Kulcsár
 
Pápa:Sánta, Jurik, Császár, Hanzl, Kozma, Böröczky, Szedlacsek, Domján, Somogyi, Baldauf, Németh
Csere: Szigeti, Skriba, Horváth, Farkas, Nagy B., Koncsag M., Pintér, Mogyorósi
Vezetőedző: Martin Miklós
 
Az Ajka több helyzettel kezdte az ETO elleni meccset, Szatmárinak kellett több esetben is megmenteni csapatát a góltól.
 
A vendégek óriási kapufával folytatták, majd megszerezték a vezetést. Horváth P. érkezett mintaszerűen egy alapvonaltól visszatálalt labdára és 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett (0-1).
 
Az Ajka frissebb és kombinatívabb játékot mutatott, támadásaik veszélyesek voltak, igaz ezek legtöbbször a győri hibák kihasználásáról szóltak.
 
Nem sokkal a szünet után a második találatuk is megérkezett, ismét Horváth volt eredményes (0-2).
 
A két gólos hátrányt követően, a második 45 perc derekán 11-eshez jutott az ETO. Magasföldit buktatták a 63. percben, amit a sértett Magasföldi sikeresen értékesített (1-2).
 
Rögtön a következő támadásból ismét kettőre nőtt az Ajka előnye. Pákai Gergő fejelt a bal sarokba a 66. percben (1-3). Az Ajka több nagy ziccert is kihagyott a Győr szerencséjére.
 
Sajnos a győri csapat játéka hullámzó, játékuk pedig pontatlan volt így nem sok hazai helyzet született. A hajrában megélénkülő találkozón a végeredményt Zamostny Balázs állította be erőteljes lövésével, aki az utolsó pillanatban kozmetikázta az állást (2-3).
 
Ennél a támadásnál megsérült az Ajka csapatában Graszl Károly (a tavalyi győri keret tagja, aki most sem volt szerencsés, bal térde ismét megsérült), ijesztő volt a játékos mozdulatlansága, de az orvosi segítség gyorsan érkezett, jobbulást Neki!
 
A győriek vezetőedzője, Szentes Lázár nem lepődött meg a látottakon, az alábbi gondolatokkal zárta le az első két felkészülési mérkőzést:
 
Szentes Lázár (A WKW ETO FC Győr vezetőedzője):„-Két mérkőzést játszottunk, egyben is lehet őket értékelni. Most először szerepeltek a fiataljaink, nagyon sokan most játszottak először felnőtt csapat ellen. Ilyen is volt a játékunk és az eredmények is. Nyilvánvaló ezt az állapotot mutatták. A sérülések és a betegségek révén több olyan utánpótlás játékosunk is lehetőséghez jutott, aki eddig nem is tudott velünk edzeni. A megkezdett út az jó, a felkészülés elején vagyunk, ennek megfelelő játékot láttunk, nyilván lesz ez még sokkal jobb is.”
 
WKW ETO FC Győr – FC Ajka 1-3 (0-2)
Gólszerzők:Magasföldi J. (64p), Zamostny B. (91p), illetve Horváth (23p, 51p), Pákai G. (66p).
 
ETO:Szatmári, Krén, Gyagya, Kalmár, Lovász, Tajthy, Magasföldi, Pongrácz, Szánthó, Szabó, Zamostny
Csere: Pálfi D., Detrik, Androsch, Szentes D.
Vezetőedző: Szentes Lázár
 
AJKA:Pokorni P. – Köles J., Pákai, Graszl, Krebsz, Csizmadia, Nagy E., Kalász, Nagy K., Horváth, Illés
Csere Dróth , Oláh, Major, Pavlitzky, Bakó"
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC