nb1.hu

Kétszeres magyar bajnokot gyászol az ETO

Emlékét örökké őrizni fogják.

70 éves korában elhunyt az ETO legendája, a kétszeres magyar bajnok Mile Sándor. 1974 és 1985 között játszott Győrben, 283 zöld-fehérben lejátszott NB I-es meccsén 49 gólt szerzett. A bajnokságot 1982-ben és 1983-ban nyerte meg a kisalföldiekkel, míg 1979-ben Magyar Kupát nyert.
 
Tavaly augusztusban így nyilatkozott az ETO-hoz kapcsolódó legkedvesebb emlékeiről a Kisalföldnek:
 
„A német Düsseldorf csapatával 1974-ben játszottunk. Itthon kettő–nullra nyertünk, ott viszont hárommal kikaptunk, mert az orosz bíró úgy elcsalta a meccset, ahogy kell. Felejthetetlenek a Juventus elleni meccsek is, Győrben behoztuk a hátrányunkat, amikor jött az a bizonyos Pozsgai-féle kiállítás, utána kaptunk egy gólt és azzal kiestünk. Aztán jött a Verebes-korszak, a liége-i null–öt.”
 
„Beszedtünk két óriási lesgólt, Hlagyvikot kiállították, de a meccs után megbeszéltük, ezt kár lenne a játékvezetőre fogni. Feleslegesen kitámadtunk, Verebes mindenáron gólt akart rúgatni velünk és a belgák ezt ügyesen kihasználták. A csodálatos visszavágón megpróbáltuk a lehetetlent, három–nullig jutottunk, de a szurkolóink így is remekül szórakoztak. Említhetem a Manchester United elleni kettő–kettőt, aztán természetesen a bajnoki címeket eldöntő győzelmeket, különösen az Üllői úti négy–hármas győzelmet. Szerencsére van szép emlékem bőven.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC