nb1.hu

Kiderült melyik stadionban játssza a Kisvárda az őszi meccseit

Kisvárda – Kondás Elemér támadófutballt ígért a szurkolóknak.

 

Ahogy azt korábban jeleztük, a 2016/2017-es szezon végeztével Kondás Elemér, a korábbi debreceni sikeredző váltja majd a kispadon Révész Attilát, a Kisvárda szakmai igazgatóját, aki nyártól más pozícióban folytatja a munkáját a klubon belül.

 

– Hét éve dolgozom a kisvárdai futballklubnál, ezalatt egy személyben feleltem a szakmai munkáért, a gazdasági háttérért és a klubépítésért – mondta Révész Attila a Kisvárda honlapjának. – Mostanra eljutottunk oda, hogy fizikai képtelenség egy személyben ellátni ezeket a feladatokat, főként, hogy folyamatban vannak nagy beruházások is, illetve két akadémiát, a kisvárdait és a munkácsit is felügyelnem kell. Két döntés jöhetett szóba, vagy klubvezetőt, vagy új vezetőedzőt keresünk, de mivel előbbihez ismerni kell a helyi viszonyokat is, az nehezebbnek ígérkezett. Két éve már megpróbálkoztunk hasonlóval, hogy edzőt hozunk a klubhoz, akkor az nem volt túl sikeres, ezért most alaposan körbejártuk ezt a kérdéskört. Kondás Elemért jól ismerem, egy ideje már beszélünk a szerepvállalásáról, látta a tavaszi hazai meccseinket és a békéscsabai bajnokinkat is. Közben a megállapodás is megszületett, így hát elérkezettnek láttuk bejelenteni a hírt. A célunk az, hogy idővel minél több helyi fiatal épüljön be a csapatunkba, ezért fokozott figyelmet fordítanunk az akadémiai munkára, miközben Kondás Elemérrel szemben is elvárás lesz az ifjak képzése. Az új vezetőedző jól ismeri a klubfilozófiát, az állandóságot pedig az eddigi stáb jelenti majd.

 

Ezeket a meccseket közvetíti a televízió áprilisban – NB2.hu

Időközben lejárt az NB I-es licenc beadásának határideje. Tavaly éppen feljutó helyre lépett a kisvárdai csapat, amikor kiderült, hogy nem adta be az induláshoz szükséges papírokat. Most, hogy megint elérhető, hárompontos távolságban van a feljutást érő második hely, adódik a kérdés: benyújtották a szükséges dokumentumokat?

 

– Igen, március utolsó napja volt a határidő, és minden papírt csatoltunk – folytatta Révész Attila. – Az már biztos, hogy a stadionunk nem készül el a következő bajnokság rajtjáig, ezért albérlet után kellett néznünk, és ha feljutunk, akkor ősszel Nyíregyházán játsszuk majd a hazai mérkőzéseinket. Az erre szóló szerződést is elkészítettük, és csatoltuk a licenckérelemhez.

 

Előfordulhat tehát, hogy a DVSC-vel Nyíregyházán játszott európai kupameccsek után Kondás Elemérnek megint a nyíregyházi stadion jelenti majd az ideiglenes hazai pályát. A leendő tréner az elmúlt meccseken már láthatta, hogy mire számíthat új csapatától.

 

– Ahogy most áll a helyzet, könnyen előfordulhat, hogy a Kisvárda feljut az NB I-be – nyilatkozta a bejelentést követően Kondás Elemér. – Nagy kihívás lenne újra az élvonalban dolgozni, de ha nem sikerül most kiharcolni az NB I-t, akkor a nyártól kell olyan csapatot építenünk, amely eséllyel pályázhat az osztályváltásra. Tudom, hogy a támadófutball az elvárás, ez egyezik az én filozófiámmal, mert a győzelmekhez ugye támadni kell. A legfontosabb azonban az, hogy eredményes legyen majd a futballunk.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC