nb1.hu

Kisvárdára látogat a tavaszi szezon egyik legjobb csapata

Kisvárda – Rajczi, Talabér és Horváth Zoltán sem léphet pályára.

 

Péntek délután kettő órakor rendezik a Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulójából elhalasztott Kisvárda Master Good–Szolnoki MÁV FC összecsapást. A hétvégén kiegyenesedik a másodosztály tabellája, hiszen lejátsszák azokat a meccseket, amelyeket a tavaszelőről, a rossz pályaviszonyok miatt halasztottak el.

 

A Kisvárda győzelme esetén újra lehet beszélni a dobogós helyezésről, vagy a feljutásról?

Nem, ilyenről nincs szó, a csapattal korábban megbeszéltük, hogy mindig csak a következő meccs teljesítése a cél, szeretnénk rendre törekedni a jó futballra, és persze nyerni is akarunk – felelte Révész Attila, a Kisvárda szakmai igazgatója a klub honlapjának. – Különösebb célt nem tűztünk ki magunk elé a folytatásra, meglátjuk, hogy a hátralévő meccseken nyújtott teljesítmény és a megszerzendő pontok mire lesznek elegendőek.

 

Gosztonyi szeretné, hogy a kisfia úgy futballozzon, mint Robben

A február 26-ról péntek délutánra halasztott meccset nyugodtan nevezhetjük rangadónak, hiszen a Kisvárda az utóbbi három meccsen gólt sem kapva hét pontot gyűjtött, a Szolnok pedig tavasszal veretlen (az őszi hajrával együtt hat mérkőzésen nem talált legyőzőre), és skalpjai között tudhatja az éllovas Puskás Akadémiáét és a tavaly még NB I-es Békéscsabáét.

A tavaszi tabella alapján úgy második a Szolnok, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a mezőny nagy részénél, ha pénteken nyerne, akkor ebben az összevetésben az élre is állhatna – dicsérte az ellenfelet Révész Attila. – Persze, ebben mi meg akarjuk akadályozni őt, hiszen minden körülmények között nyerni akarunk. Az eddigi meccseik és az őszi, általunk három kettőre elvesztett mérkőzés tanulságait is igyekszünk felhasználni, és tudjuk, hogy a defenzív harcmodorú Szolnok nagyon jó arányban használja ki az adódó lehetőségeit. Ősszel hatalmas volt a labdabirtoklási fölényünk, mégis a Szolnok vezetett három nullra, a végén már a veszett fejsze nyelébe kapaszkodtunk. Ezúttal nem biztos, hogy akkora mezőnyfölényre kell törekednünk, mint augusztus végén, de taktikusan, céltudatosan, végig türelmesen kell futballoznunk. Mert előfordulhat, hogy csak a végén tudjuk megszerezni a győztes gólt.

 

A szolnoki meccsen duplázó Rajczi Péter hetekre kidőlt a sorból, hiszen részlegesen beszakadt az oldalszalagja a békéscsabai meccsen. Ezzel a sérüléssel dőlt el az első dominó Csabán, hiszen a várdaiak nem tervezték Horváth Zoltán bevetését, de így be kellett állnia, ráadásul kiállították, ami után a védelmet erősítendő, szintén csak vésztartaléknak szánt Talabér Attila is pályára került, ő pedig az ötödik sárga lapját gyűjtötte be. Egyikük sem játszhat, miként a nyári súlyos sérülése kapcsán pénteken korrekciós műtéten áteső Délczeg Gergely sem, aki ebben a bajnokságban már aligha léphet pályára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC