nb1.hu

Kiütötte a korábbi Bundesliga-bajnok az MTK-t – reakció

Van miből tanulni.

 

Három megnyert felkészülési találkozó után az utolsón 5-0-s vereséget szenvedett az MTK, méghozzá a korábbi négyszeres német bajnok Kaiserslauterntől. A klubhonlap beszámolója szerint Michael Boris vezetőedző ismét számíthatott a betegség után újra rendelkezésre álló Somodi Bence és Deutsch Bence játékára. Mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet a Belekben, kellemes időjárási körülmények között (a kezdéskor 13 Celsius-fokot mértek) rendezett összecsapáson.

A 7. percben Thimmy Thiele (1-0), majd hét minutummal később André Hainault fejelt Somodi kapujába (2-0), mindkét esetben szöglet után. A játékrész második felében már kiegyenlített játék folyt a pályán, ennek ellenére tovább nőtt a budapestiek hátránya: Röser találatát még lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető, Hikmet Ciftci viszont a ráadás pillanataiban a rövid sarokba tekert egy szabadrúgást, miután mindenki beadásra számított (3-0).

A szünetben két helyen is változatás történt, Varju Benedek helyére érkezett Pintér Ádám, Nagy Zsombort pedig Kanta József váltotta. Utóbbi csere következményeként Cseke Benjámin került egy sorral hátrébb, a csapatkapitány pedig elfoglalta eredeti pozícióját. A játékrész első negyedórájában kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, majd több cserét is végrehajtott a szakmai stáb.

A 68. percben jöhetett az újabb középkezdés, Andi Rúnar Bjarnason értékesített fejjel egy remek beadást (4-0). Az utolsó percben még Simon Skarlatidis is eredményes volt, mellyel beállította a végeredményt (5-0). A pontrúgásaikkal sokkal jobban sáfárkodó németek így magabiztos győzelmet arattak 

A bajnokság előtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vár még az MTK-ra egy felkészülési találkozó, január 26-án (vasárnap) a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadják

 

Válaszok válasza: „Nagyon boldog vagyok a feljutás miatt!"

 

Michael Boris értékelése: "Az ötgólos vereség reális, a Kaiserslautern jobban játszott, lendületesebben futballozott. A mélységi, lapos átadásaikra nehezen tudtunk reagálni. De mindent megtettünk, próbáltunk letámadni, de fáradtak voltunk, ezért sokszor elkéstünk a pressingnél. Főleg a második félidőben voltak lehetőségeink, viszont a csapatvédekezésbe néha többet kéne beletenni. Nem vagyok elkeseredve, ki fogjuk elemezni a mérkőzést. A félév során többször is elővesszük majd ezeket a jeleneteket, mert látnunk kell, van miből tanulnunk."

 

 

Felkészülési mérkőzés:


1. FC Kaiserslautern (német) – MTK Budapest 5-0 (3-0)

1. FC Kaiserslautern: Spahic – Kraus, Schad, Hainault, Hercher – Ciftci, Bergmann, Bakhat, Gözütok – Thiele, Röser.
Kispad: Raab, Starke, Fechner, Skarlatidis, Bjarnason, Zuck, Sickinger, Bachamnn, Morabet, Nandzik.

Vezetőedző: Boris Schommers.

MTK Budapest: Somodi (Varga 60.) – Fülöp (Baki 60.), Varju (Pintér 46.), Nagy (Kanta 46.), Deutsch (Szatmári 60.) – Cseke, Kovács (Katona 26.), Palincsár (Törőcsik 60.) – Prosser (60.), Lencse (Bíró 60.), Schön.

Vezetőedző: Michael Boris.

Gólszerző: Thiele (7.), Hainault (14.), Ciftci (45+1.), Bjarnason (68.), Skarlatidis (90.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC