Klausz László a mentális felkészítésre fektette a hangsúly - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Klausz László a mentális felkészítésre fektette a hangsúly

NB2.hu - 2016. December 11. Sunday 08:40
Szeged – Szeged-Szeged presztízsmérkőzés rendeznek az NB II-ben.
Kép forrása: szegedma.hu

A Kisvárda és a Sopron elleni elvesztett mérkőzés után legutóbb egy ponttal távozott a Békéscsaba ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Klausz László csapata vasárnap a sereghajtó SZEOL otthonába látogat a három pont reményében.

 

A vendégek vezetőedzője a Szeged-Szeged presztízsmérkőzésre leginkább mentálisan készítette fel a csapatot.

 

- Mintha egy pechszéria részese lenne a csapat, hiszen ez már nem az első olyan mérkőzés volt, ahol a Szeged 2011-Grosics Akadémia pont, pontok nélkül távozott annak ellenére, hogy jobban teljesített a pályán. A Békéscsaba elleni összecsapást hogyan látta?

- Nem úgy érzem, hogy mentettünk egy pontot, hanem inkább vesztettünk kettőt – mondta Klausz László a Szeged honlapjának. – A Békéscsaba jó csapat, de a mutatott játék alapján benne volt számunkra a győzelem. Nyerhettünk volna a csapat játéka alapján. A helyzetkihasználással továbbra is adósok vagyunk a szurkolóknak. Germán Tamásnak és Andorka Péternek is egy-egy fejese volt, az utóbbinak pedig egy lövése a kapu fölé szállt. Hogyha ezeket a helyzeteket gólra, gólokra tudnánk váltani, akkor fel tudnánk rakni az i-re a pontot.

 

- A SZEOL elleni összecsapás igazi presztízsmérkőzés. Hogyan készítette fel a csapatot az idei utolsó mérkőzésre?

- Az egész hét a mentális felkészítésről szólt, erre helyeztem a hangsúlyt. Nem az edzésekre, vagy a taktikai dolgokra, mert egyértelműnek érzem, hogy jobb csapatunk van a SZEOL-nál. Még anno, amikor először játszottunk, akkor nem helyeztem arra a hangsúlyt, hogy azt a mérkőzést külön kell választani a bajnokságtól, de ezzel kapcsolatban most ezt érzem. Sok külső, negatív mentális hatás érheti a csapatot, amire nekünk készülni kell. Gondolok itt akár a közönség reakcióira, vagy akár a két klub közötti rivalizálásra. Nemrég edzőcsere volt a SZEOL-nál, és különféle híreket hallok, hogy próbálják a játékosokat motiválni. Az biztos, hogy duplázott, vagy triplázott erővel fognak nekünk esni. Megpróbálom úgy felkészíteni a játékosaimat, hogy semmi olyan körülmény ne legyen nekik meglepő, ami el tudja terelni a játéktól a gondolataikat. A SZEOL-nak rendhagyó a játéka, hiszen eddig játszottak 4-4-2-t, 3-5-2-t, illetve 4-2-3-1-et. Mindennel próbálkoztak, gondolom a sikertelenségük miatt. Szerintem be fognak állni védekezni ellenünk, ezt kell majd feltörnünk.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!