Kondás keményen kiosztotta a DVTK játékosait, könyörtelen volt a Vasas - reakciók - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kondás keményen kiosztotta a DVTK játékosait, könyörtelen volt a Vasas - reakciók

Bíró Ádám - 2021. October 04. Monday 10:36
Kiderült, miért cseréltek be Liptákot.
Kép forrása: DVTK/Facebook
Egy meccset leszámítva vasárnap befejeződött a 11. forduló az NB II-ben (a Nyíregyháza-Siófok találkozót ma este rendezik meg). A DVTK Szegeden maradt alul, a meccs után Kondás Elemér élesen bírálta néhány játékosa hozzáállását. A Vasas a Békéscsabát győzte le, Schindler Szabolcs szerint az angyalföldiek könyörtelenül éltek a lehetőségeikkel.
 
Cikkünkben összegyűjtöttük a vasárnapi találkozókról az edzői reakciókat. 
 
III. Kerületi TVE-Csákvár 2-2
 
Kemenes Szabolcs: "Úgy lett volna szép a hét, ha a diósgyőri döntetlen után megnyerjük ezt a mérkőzést."
 
Mónos Tamás: "Az első tizenöt percben rúghattunk volna három gólt is, de csak egyszer sikerült betalálnunk. Az mindenképpen örömteli, hogy ki tudtunk egyenlíteni."
 
Dorog-Ajka 0-0
 
Fenyvesi László: "Az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést, kapufát lőttünk, ordító helyzeteket hagytunk ki. Amíg azonban a támadóharmadban nincs olyan játékosunk, aki el tudja dönteni az ehhez hasonló mérkőzéseket, addig emberelőnyben játszva sem fogunk tudni nyerni."
 
Kis Károly: "Nem kaptunk egyenlő feltételeket, nagyon sok időt játszottunk emberhátrányban, éppen ezért rendkívül értékes az egy pont. Rendkívül szervezetten védekeztünk, a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek."
 

Budafok-Szentlőrinc 2-1
 
Boér Gábor: "Mély szakadékból sikerült kikászálódnunk, nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be. A szentlőrinciek igazolták jó hírüket, végig szervezettek voltak, de a helyzetek számát tekintve megérdemeltük a győzelmet. A második félidő elején lezárhattuk volna a mérkőzést, ehelyett kaptunk egy elkerülhető gólt, így a végjátékban izgulnunk kellett. Nem játszottunk tökéletesen, de érződött a srácokon az akarat, foggal-körömmel harcolva sikerült megőriznünk előnyünket a lefújásig."
 
Marián Sluka: "Alaposan felkészültünk a budafoki csapatból, de csak húsz percen át működött a megbeszélt taktikánk, a folytatásban túlságosan visszazártunk, s helyezkedési hibákból két gólt kaptunk. A hajrában átvettük az irányítást, ellenfelünk fölé kerekedtünk, a látottak alapján pedig rászolgáltunk volna a döntetlenre, de ami az első tíz fordulóban befelé pattant, az most kifelé. Lezárult egy szép sorozat, de dolgozunk tovább, a Budaörs ellen szeretnénk visszatérni a győztes útra."
 
Békéscsaba-Vasas 0-3
 
Schindler Szabolcs: "Nem volt három gól a két csapat között. Igaz, hogy két gólt pontrúgásból kaptunk, de sajnos a Vasas célfutballt játszott, és könyörtelenül kihasználta a lehetőségeit." 
 
Kuttor Attila: "Egy nagyon kemény és küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, amit sikerült magabiztosan lehoznunk és győzelemmel zárnunk. Adottak voltak a lehetőségeink arra, hogy több gólt szerezzünk, de most nem ezzel foglalkozunk, hanem nagyon örülünk, hogy megnyertük a Békéscsaba elleni meccset. Minden mérkőzés más, mindegyikre máshogyan próbálunk felkészülni, akár játékfelfogásban, akár harcmodorban. Ma egy nagyon hajtós összecsapásunk volt, megérdemelten győztünk, sokat dolgoztunk érte, így kifejezetten értékes ez a három pont."
 
Győr-Kecskemét 0-1
 
Klausz László: "Nehéz egy ilyen meccs után mit mondani. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, a másodikban is folyamatosan nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A kiállítás után a sok beadás megvolt, de Bacsán kívül nem volt magas emberünk, ezért is jött be Lipták a végén. Sajnos ez sem vezetett eredményre."
 
Szabó István: "Megérdemeltük a győzelmet. Nem azért, mert több helyzetünk lett volna, vagy jobban játszottunk, hanem mert sok problémával küzdöttünk a felkészülés során. Ennek ellenére, akik ma lehetőséget kaptak, azok maximálisan bizonyították, hogy helyük van a csapatunkban. Amikor megfogyatkoztunk, akkor is jól zártuk a területeket, nem adtuk fel a gólszerzés lehetőségét sem. Az a csapat nyert, amelyik kihasználta azt az egy sanszát. Most már sokadik alkalommal mutattuk meg, hogy nem nagyon tudják megbontani a védelmünket, de a támadójátékunk sem gyenge. A csapat megérdemli a dicséretet."
 
Pécs-Szolnok 1-0
 
Vas László: "Sok helyzetet alakítottunk ki, ám csupán egyet értékesítettünk. Rengeteg munka vár még ránk."
 
Csábi József: "Pörgős, dinamikus mérkőzés volt. A pécsiek kihasználták a megingásunkat."
 
Haladás-Budaörs 2-1
 
Németh Szabolcs: "Jól kezdtük az első félidőt, sok helyzetet dolgoztunk ki, de egy kivétellel nem tudtuk értékesíteni őket. Összességében megérdemelten nyertünk."
 
Gabala Krisztián: "Nagy reményekkel utaztunk Szombathelyre, de sajnos a mérkőzés eleje nem úgy indult, ahogy terveztük. A 90 percet tekintve nem érdemeltünk vereséget, felnőttünk a feladathoz egy nagyon masszív Haladással szemben."
 

Tiszakécske-Soroksár 2-3
 
Visinka Ede: "Nyolcvan percet emberhátrányban játszottunk, becsülettel harcoltak a gyerekek. Hősiesen csúsztak, másztak. A kiállítást nem tudom megítélni. Így döntött a játékvezető. Utána jól küzdött a csapat, amire büszke vagyok. Egy erős ellenfél ellen tudtunk kétszer is visszajönni a meccsbe, úgyhogy nagyon büszke vagyok a srácokra. Ha maradtunk volna tizenegyen képesek lettünk volna megnyerni a mérkőzést."
 
Lipcsei Péter: "Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen két vereség után sikerült megszereznünk a három pontot. meg kell dicsérnem az ellenfélt is, hiszen tíz emberrel is helyt álltak, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó Tiszakécskét vertünk meg. Ennek a csapatnak nem ott van a helye a tabellán és remélem, hogy feljebb is fognak kerülni és elkerülnek a veszélyzónából. Nekünk a legfontosabb az volt, hogy behúzzuk ezt a három pontot, hiszen nagyon görcsös volt már a csapat. Örülök, hogy győzelemmel abszolváltuk ezt a meccset és most lesz két hetünk, hogy rendeződjünk."
 
Szeged-DVTK 2-1
 
Dragan Vukmir: "Nagyon örülök, a nagy küzdelemért szeretnék gratulálni a saját játékosaimnak, becsületesen dolgoztak. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, 2-0-nál ki kell használni a nagy ziccert, és akkor a második félidő könnyű lett volna. Tudjuk, hogy a DVTK három hónapja még az NB I.-ben játszott, és milyen szép múltja van a klubnak. A DVTK-ban több jó képességű játékos lépett pályára, akik egy mozdulattal el tudják dönteni a mérkőzést, ha jó napot fognak ki. Egy helyezkedési hiba után kaptunk gólt,  ezt követően az ellenfelünknek és nekünk is akadtak lehetőségeink. A vége felé majdnem megbüntetett minket az ellenfél, de hála Istennek nem így történt. Sok sikert kívánok az ellenfélnek!"
 
Kondás Elemér: "Az ellenfelünk a semmiből rúgott két gólt, pedig mi kezdtük jobban a találkozót. Azt követően azonban engedtünk a hazaiaknak egy gólt, a második pedig egy jól eltalált lövés után született. Nekünk viszont két méterről sem sikerült betalálni, úgy látszik, ilyen időszakot élünk. Amikor pedig eltaláltuk az ellenfél kapuját, akkor a kapusuk védett hatalmasat. Ha ennyi kevés, akkor sokkal többet kell hozzátenni az eredmény érdekében. Mostanában a szerencse nincs velünk, de ne feledjük, a szerencséért tenni is kell. Sajnálom, hogy megtorpantunk, de nyomás alatt derül ki, a játékosokról, milyen karakterek. Ezeken a találkozókon jóval többet kell nyújtani minőségben, mint amit egyes játékosoktól láttunk. El kell gondolkodni azon, hogy ez elég-e ez a teljesítmény a csapat eredményességéhez. Ha fele annyi tűz lenne néhány játékosban, mint bennem, akkor valószínűleg előrébb tartanánk, mint most. Ezt lehet azzal magyarázni, hogy nyomás alatt nem tudnak teljesíteni, de mindenki tudta, amikor Diósgyőrbe igazolt, hogy mire vállalkozik. Természetesen az én részemet vállalom, de a játékosoknak is vállalni kell a sajátjukat."
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 01. 26. 21:36

Kassai Viktor az új munkájáról nyilatkozott

Fontos lépcsőfokról beszélt.
2022. 01. 26. 21:17

Rózsaszínbe borult a Puskás Akadémia otthona - képek

Méghozzá a Rózsaszín Fények Éjszakáján.
2022. 01. 26. 21:08

Puskás Akadémia-FTC: Csercseszov és a célok

Több játékosára sem számíthat majd.
2022. 01. 26. 19:23

Cáfolta az MLSZ elnöke a távozó szakmai vezetőt

Vancsa Zalán sorsa is fontos tényező volt.
2022. 01. 26. 20:18

Védőt igazolhat a Szpari, távozót jelentett be a Dorog

Képernyőn a Vasas-DVTK.
2022. 01. 26. 09:53

Az NB I-ből igazolt Hamburgban nevelkedettet a Budafok - reakció

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 26. 20:52

Két érkező Törökszentmiklósón, egy Kazincbarcikán

Erősítene a Rákosmente vezetőedzője.
2022. 01. 26. 15:26

Tiszafüred: próbajátékosok bizonyíthatnak

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 26. 18:14

Újpesti címervita: a felperes reakciója

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 26. 17:20

Románia: ezért nem lett Bölöni László szövetségi kapitány - reakció

Megszólalt a szakember.
2022. 01. 25. 19:32

Két játékos érkezhet a Győrhőz, válogatott meccsek lesznek Szegeden

Nyilatkozott a Szentlőrinc kölcsönjátékosa.
2022. 01. 25. 12:30

Halasztással indulhat a bajnokság

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 25. 20:14

Hatan távoztak Egerből, kapust igazolna Csank János

Újabb játékosokkal erősített az ESMTK.
2022. 01. 25. 14:29

ZTE: új vezetőedző érkezett

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 26. 16:48

Lipcse: a jövőjéről nyilatkozott Gulácsi Péter

Willi Orbánról is szót ejtett.
2022. 01. 26. 14:52

Címervita: reagált az Újpest tulajdonosa a Kúria döntésére

Hivatalos közlemény.
2022. 01. 26. 14:04

Mainz: eldőlőben Szalai Ádám sorsa

Nyáron lejár a szerződése.
2022. 01. 26. 13:26

Honvéd: érkezhet az ősz legjobbjának a gólkirálytársa

Csatár távozhat a DAC-hoz.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVTK42
2Vasas FC41
3Kecskeméti TE HUFBAU38
4Szombathelyi Haladás37
5Szeged-Csanád Grosics Akadémia35
6WKW ETO FC Győr32
7Dorogi FC30
8BFC Siófok30
9Nyíregyháza Spartacus FC27
10PMFC26
11FC Ajka24
12Szentlőrinc24
13Békéscsaba 1912 Előre21
14Soroksár SC20
15III. Ker. TVE20
16Aqvital FC Csákvár20
17Budaörs20
18Budafoki MTE19
19Szolnoki MÁV FC19
20Tiszakécskei LC15
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!