nb1.hu

Koronavírus: biztos, hogy a Vasas volt a sportszerűtlen?

Lebuktathatták magukat az ajkaiak?

Tegnap beszámoltunk arról, hogy az Ajka sportszerűtlenséggel vádolta a Vasast, mert a zöld-fehérek hiába kérvényezték, nem járultak hozzá az angyalföldiek ahhoz, hogy a két gárda vasárnapi bajnokija elmaradjon.
 
Ajkán tehát beütött sajnos a koronavírus (mindent érintettnek a legjobbakat kívánjuk most is, mint minden esetben, mindenhol), de az igazság az, hogy ez a helyzet már nem most kezdődött el Ajkán sem, és ezt pont maga a klub árulta el.
 
 

Koronavírus: sportszerűtlenséggel vádolják a Vasast

Méghozzá a vasárnapi ellenfél. Mint ismert, az NB II-ben vasárnap Ajka-Vasas mérkőzést rendeznek. A járvány miatt nehéz helyzetben lévő ajkaiak pénteken hivatalos közleményt adtak ki, amelyben sportszerűtlenséggel vádolják az angyalföldieket – íme a bejelentés: "Szurkolóink megszokhatták, hogy mérkőzésfelvezető sorozatunkat mindig a soros ellenfelünk bemutatásával indítjuk.

 
Történt ugyanis, hogy Kis Károly csapata (akinek az előző klubja éppen a Vasas volt), már az előző fordulóban is nagy gondokkal küszködött.
 
Október 18-án, a Szeged elleni mérkőzés előtt ugyanis az Ajka a hivatalos honlapján jelezte, hogy 6 játékosa fertőződött meg, míg 3 játékosa sérült. Viszont, akkor nem kérvényezték az ajkaiak annak a mérkőzésnek az elhalasztását.
 
 

null

null

 
Egyértelmű, hogy a csapatok próbálnak sakkozni azzal (és ez egyébként teljesen érthető), hogy melyik mérkőzésük maradjon el átmenetileg, és nyilván a feljutásra pályázó Vasas ellen a lehető legerősebb összeállításban van értelme kiállni.
 
Azt, hogy az ajkaiak a múlt héten másképpen gondolták még bajnoki előtt is a koronavírus-helyzetet, Kis Károly vezetőedző nyilatkozata erősíti meg, aki azt mondta, a nehézségeket tudomásul kell venni, felül kell kerekedni rajtuk, mert mindegyik csapat ilyen problémákkal küszködik. Utóbbi kijelentésére még visszatérünk a cikkben.
 
 
 

null

null

 
 
És akkor térjünk át a Vasasra!
 
Az angyalföldiek, az előző fordulóban megrendezett, DEAC elleni mérkőzésük előtt azt jelezték, hogy 6 játékosuk sérült, a szakmai stábból egy embernek pozitív lett a tesztje, így ők nem lehetnek ott a mérkőzésen. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy honlapunk úgy tudja, legalább 6 játékos pozitív koronavírus teszteredmény miatt nem lehetett tagja a keretnek. Ez tehát 12 futballista távolmaradását jelenti.
 
 

Továbbra sem teljes a keret – VASAS FC

Balajti Ádám néhány héttel ezelőtt, a BFC Siófok elleni bajnoki találkozó második félidejében sérült meg. Támadónk vádlijában – az MRI-vizsgálat alapján kiderült, hogy – részleges izomszakadás keletkezett, azóta kezelése folyamatos. Ádám állapota sérülése óta fokozatosan javult, rehabilitációját már a pályán végzi. Szedlár Zoltán porckorongsérve a különböző kezeléseknek és a rendszeres gyógytornának, egyéni edzésprogramjának köszönhetően folyamatosan javult.

 
Az azt megelőző fordulóban a Vasas éppen a már említett Szegeddel játszott, 5-en sérültek voltak, 6-an (mint most az ajkaiak), pozitív teszttel rendelkeztek. Még tovább böngészve a Vasas hivatalos honlapján a sérültekről szóló híreket viszont megállapíthatjuk, hogy a piros-kékek gyakorlatilag 2 hónapja kénytelenek több, mint 10 játékost nélkülözniük a mérkőzéseiken. A Fáy utcában ugyanis szokás, hogy minden tétmérkőzés előtt pontosan beszámolnak a hiányzókról, ami jelenség sajnos kiment a divatból Magyarországon, pedig a pontos és hiteles tájékoztatás szerves része.
 
 

Továbbra is sok a hiányzó: 11 játékos biztosan nem szerepelhet a mai keretben – VASAS FC

Balajti Ádám a BFC Siófok elleni bajnoki találkozó második félidejében sérült meg. Támadónk vádlijában az MRI-vizsgálat alapján részleges izomszakadás keletkezett, kezelése folyamatos, rehabilitációja többhetes folyamatot vesz igénybe. Ádám állapota sérülése óta fokozatosan javul, következő lépcsőként jelenleg konditeremben speciális erősítést végez. Szedlár Zoltán porckorongsérve a különböző kezeléseknek és a rendszeres gyógytornának köszönhetően folyamatosan javul.

 
Viszont, egyetlen meccsük elhalasztását sem kérték!
 
És akkor ugorjunk vissza hónapokat az időben.
 
Amikor tavasszal bejelentésre került, hogy NB II-es bajnokságot lezárják, akkor csak 2 csapat állt ki amellett, hogy a bajnokság sorsa a pályán dőljön el. Az egyik a Vasas volt (mely végül nem jutott fel az élvonalba), a másik meg a Tiszakécske, mely gárda végül kiesett.
 
Aztán ehhez a kezdeményezéshez a végül második helyen feljutott Budafok is csatlakozott úgy és abban a formában, hogy Bélteky Róbert tulajdonos levelet írt az MLSZ-nek, melyben kérvényezte, hogy a pórul járt angyalföldiek is hagy jussanak fel az élvonalba…
 
Sajnos, a koronavírus, akárcsak a sérülések és egyéb betegségek a labdarúgásnak is a mindennapjait képezik, a megelőzésre ugyanúgy kell figyelni, mint más gondokra, illetve a felépülésre.
 
És jobb, ha felkészül arra mindenki, hogy a vírus nem fog eltűnni még nagyon, de nagyon hosszú ideig…
 
És előbb vagy utóbb, de sajnos mindenkit érinteni fog…

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC