nb1.hu

Koronavírus: itt tart az NB II

Anyagias körkép.

Gazdaságilag nehezen érintette a legtöbb klubot a leállás világszerte, így az NB II-es csapatok többségét is. Cikkünkben összeszedtük, hogy hol és mekkora csökkentésre volt szükség ahhoz, hogy biztosítva legyen a klub jövője.
 
MTK
 
A listavezető honlapján, Polyák Balázs sportigazgató jelentette be a fizetéscsökkentést. A játékosok és a szakmai stáb tagjai június 30-ig, 20%-al csökkentett bért kapnak. Bár a döntés elfogadása nem volt kötelező, mindenki elfogadta a csökkentést.
 
Budafok
 
Április 3-án Bélteky Róbert, a klub tulajdonosa bejelentette, hogy az éves költségvetés rendeben van, tudják vállalni az NB I-es tagságot, sőt, senkinek a fizetéséből nem vonnak le. A stabil anyagi helyzet azt is lehetővé teszi, hogy segítsék az önkormányzatot és a kerület lakosait.
 
Vasas
 
Angyalföldön eddig nem csökkentek a bérek, viszont a háttérben, Nagy Miklós vezetésével, a klub további megerősítésén dolgoznak. A játékosok már újra edzésbe állhattak, azonban még csak kis csoportokban. A Vasas sem marad ki a koronavírus elleni harcból, országszerte segít a klub az egészségügyi intézményeknek és dolgozóknak, valamint ellátja a csapat a nehéz helyzetbe került szurkolóit.
 
Csákvár
 
Csákváron nem történt bércsökkentés Nagy Sándor elnök elmondása szerint, mert az alapbérek így is alacsonyak. Eddig is igyekeztek ésszerű gazdálkodást folytatni és a jövőben is ehhez tartják magukat a csákváriak.
 
Siófok
 
Egyelőre nem született meg az egyezség a klub és a játékosok között, ezért csőd fenyegeti a Balaton-partiakat. György Tamás klubtulajdonos szerint patthelyzet van, de reméli, hogy a játékosok megértik, nincs más választásuk. Vagy belemennek a csökkentésbe a focisták, vagy csődbe viszik a klubot.
 
Győri ETO
 
A bérezések nagyjából a 8 évvel ezelőtti nagyságrendre tértek vissza. Néhány játékos átérezte a helyzet súlyosságát, rövid tárgyalás után meg tudott velük egyezni Szombathy Pál, az ETO ügyvezetője. Voltak olyanok, akik elszaladtak a HLSZ-hez jogi tanácsokat kérni, aztán némi számolgatás után ők is elfogadták az ETO kezdeményezését. Kondás Elemér vezetőedző szerződését egy évvel lerövidítették, így az június 30-án jár le.
 
Gyirmót
 
Nagy Patrik csapatkapitány és a többi játékos felajánlották a fizetésük egy részét, hogy túl tudják élni ezt a nehéz időszakot. Amennyiben nem tudnak tavasszal már pályára lépni, minimum június 30-ig akkor is megkapják a csökkentett fizetéseiket.
 
Nyíregyháza
 
A Szpari vezetése április elején állapodott meg a a klub dolgozóival és a játékosokkal. 
 
Ajka
 
Jelenleg nem született bérekkel kapcsolatos döntés Ajkán. A focisták fizetése alapbérből és egy teljesítményt ösztönző részből áll, az utóbbi jelenleg nem terheli a klubot.
 
Soroksár
 
Nem történt hivatalos bejelentés.
 
Budaörs
 
A klubvezetés, a szakmai stáb, illetve a felnőtt csapat játékosai közösen döntöttek úgy, hogy fizetésük egy részét a nehéz helyzetben lévő budaörsi önkormányzatnak ajánlják fel.
 
Szeged
 
Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai, az edzők és a klub vezetősége saját fizetésének egy részét felajánlotta a vészhelyzetben nehézséggel küzdők megsegítésére.
 
Dorog
 
Honlapunk úgy tudja, 50-60 százalékos fizetéscsökkentés lett bejelentve, a többet az eddig jobban keresőktől vonták le, viszont senkit nem küldtek el.
 
Kazincbarcika
 
A fizetésük kb. negyedéről mondtak le a focisták, de néhány esetben a megegyezés érintette a játékosok szerződésének az időtartamát is.
 
Békéscsaba
 
Nem történt hivatalos bejelentés.
 
Szolnok
 
Nem történt hivatalos bejelentés.
 
Haladás
 
A játékosok és a szakmai stáb tagjai aláírták a fizetésük csökkenéséről szóló szerződést. Séllei Árpád ügyvezető igazgató egyesével tárgyalt az érintettekkel, aki szerint jó érzés, hogy nem csak a pályán, hanem most is egységesek.
 
Tiszakécske
 
Nem történt hivatalos bejelentés.
 
Vác
 
Nem történt hivatalos bejelentés.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC