Közlekedésről tárgyal a DVTK, ingyenjegyek Szombathelyen - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Közlekedésről tárgyal a DVTK, ingyenjegyek Szombathelyen

Juhász Gergely - 2021. August 28. Saturday 12:49
Edzőmeccset játszott a Csákvár.
Kép forrása: dvtk.eu
DVTK
Az elmúlt években a DVTK szurkolói megszokhatták, hogy a hazai mérkőzések napján térítésmentesen utazhatnak a drukkerek az 1-es autóbuszon és az 1-es villamoson a találkozóra szóló érvényes szurkolói jeggyel vagy bérlettel. Idén nyártól ez megváltozott. A DVTK vezetése párbeszédet kezdeményezett az ügyben, de a mai napig nem kapott hivatalos tájékoztatást az illetékesektől.
 
- Mivel számtalan pozitív példát láttunk rá Európában, az új DVTK Stadion átadását követően a DVTK vezetése a szurkolókkal közösen arra kérte a miskolci közlekedési vállalatot, az MVK Zrt.-t, hogy a mérkőzések napján tegyék ingyenessé a közösségi közlekedést a meccsrejáró szurkolók számára és ez évekig működött is - nyilatkozta Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője. - Mi is olvastuk a Szurkolói Koordinációs Iroda csütörtöki nyílt levelét, de ebben a kérdésben nem a mi térfelünkön pattog a labda. Az elmúlt hetekben több alkalommal kértük az illetékeseket, hogy hivatalosan is tájékoztassák a klubot arról, hogy a jövőben milyen kedvezmény biztosítható a Diósgyőr szurkolóinak. Felmerült az a kérés is, hogy a kelet-nyugati ingyenes közlekedés mellett hogyan tudnánk akár észak-déli irányban is kiterjeszteni a meccsnapi utazásra szóló kedvezményt. Mivel jelen pillanatig nem kaptunk hivatalos választ, az első két hazai mérkőzés napján sem volt és a vasárnapi PMFC elleni meccs napján sem lesz ingyenes az utazás a mérkőzésre szóló jeggyel, vagy bérlettel. Ennek ellenére folytatjuk a tárgyalásokat és bízunk benne, hogy a népszerű kedvezmény minél hamarabb újra érvénybe lép. Büszkék voltunk rá, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség néhány évvel ez előtt külön is kiemelte a DVTK meccsnapi tevekénységének értékelésekor a városi közlekedési céggel kötött egyedülálló megállapodást. Amint a klubot hivatalosan tájékoztatni fogják, azonnal megosztjuk azt a szurkolóinkkal - zárta a cégvezető.
 
HALADÁS
Az őszi szezon nyolc hazai bajnoki mérkőzésére összesen 800 jegyet ajánlott fel a Markusovszky Kórház dolgozói számára a Szombathelyi Haladás vezetése.
 
Dr. Hende Csaba, Vas megye országgyűlési képviselőjének, az országgyűlés alelnökének kezdeményezésére a Szombathelyi Haladás vezetése összesen 800 jegyet – mérkőzésenként 100 darabot – ajánlott fel a csapat nyolc őszi hazai mérkőzésre a szombathelyi Markusovszky Kórház dolgozói részére.
 
Dr. Hende Csaba és a klub ezzel (is) szeretné megköszönni, meghálálni az egészségügyben dolgozók kitartó, lelkiismeretes munkáját – különösen azt az elképesztő munkát, amit a koronavírus-járvány idején nyújtottak. Az első 100 darab, a vasárnap 19 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás-Szeged Csanád-Grosics Akadémia bajnokira szóló jegyet péntek délelőtt adta át a kórházban Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója dr. Nagy Lajosnak, a Markusovszky Kórház főigazgatójának. Az eseményen Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum ügyvezető igazgatója és Gőbl Gábor, a Haladás klubmenedzsere is részt vett.
 
A Haladás népszerűségére jellemző, hogy a kórház dolgozói részéről a vasárnapi bajnokira egy óra alatt 250 jegyigénylés érkezett. Séllei Árpád ezért úgy döntött, hogy kiegészíti az egy meccsre szóló keretet és mind a 250 egészségügyi dolgozó kilátogathat a mérkőzésre. A belépőket már át is adta dr. Nagy Lajos számára.
 
- Nagyon hálásak vagyunk dr. Hende Csabának, hogy immár sokadszor segít a Markusovszky kórházon - mondta dr. Nagy Lajos. - Örömmel vettük a klub felajánlását. Elsőre nem tudtuk mekkora érdeklődés övezi a mérkőzést - de ahogy látjuk, óriási. Ahogy időm engedi, én is mindig kijárok a Haladás meccseire, és bizony nagyon szeretném, ha ott szerepelne a csapat, ahol a helye van és ahol évtizedekig is volt: az első osztályban. 
 
- Nagy örömmel vettük Dr. Hende Csaba megkeresését, hogy az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkája után kicsit talán tudunk nekik mi is segíteni - jelezte Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. - Az egészségügyben dolgozók a covid miatt elképesztő terhelés alatt dolgoztak, óriási elismerés illeti a munkájukat. A Haladás igyekszik a társadalmi felelősségvállalásának eleget tenni, ennek most első lépéseként a kórházat kerestük meg - köszönjük Dr. Hende Csabának a megkeresést, a projekt elindítását. Nagyon remélem, hogy a Haladás tud olyan szórakozást nyújtani, hogy a dolgozók kicsit elfeledkeznek a mindennapi gondokról. És a győztes meccsek mindenkit jó kedvre derítenek. Szeretettel várjuk tehát az egészségügyi dolgozókat a Haladás-mérkőzésein!
 
CSÁKVÁR
Mivel a hétvégi, Szolnok elleni bajnoki mérkőzésünk elmarad, hogy ne essünk ki a ritmusból, felkészülési találkozót szervezett szakmai stábunk mára.
 
- Az NB I-es, NB II-es csapatok alapból kiestek, hiszen ők pályára lépnek a hét végén, az alacsonyabb osztályú együtteseknél viszont bajnoki szünet van szombaton és vasárnap – felelte érdeklődésünkre vezetőedzőnk, Mónos Tamás. – A Mol Fehérvár II-vel sikerült megállapodnunk, így ma délelőtt Székesfehérváron, zárt kapus meccsen léptünk pályára. Ezúttal több hiányzónk volt: Auerbach Martin vasárnaptól tíz napig az U21-es válogatottnál lesz, így csak a kispadra ült le, Ominger Gergőt és Kalmár Benedeket elengedtem az egyetemi beiratkozásra, míg Körmendi Kevin, Vaskó Tamás, Hosszú Zétény és a térdműtét után felépülő Kártik Bálint a jövő héttől kapcsolódik be a közös munkába. A jövő heti bajnoki szünetre is szerveztünk felkészülési meccset, akkor a Soroksárral találkoztunk a fővárosban.
 
Mol Fehérvár II-Aqvital FC Csákvár 2-3 (2-2)
 
Székesfehérvár, zárt kapuk
 
Aqvital: Zelizi – Csirmaz, Tányéros, Dulló, Bencz – Torvund (László), Mészáros D., Magyar Zs. (Bakos), Baracskai – Mim, Takács T. (Murai)
 
Gólszerzőink: Takács T., Magyar Zs., Mészáros D.
 
A jól felkészített ellenféllel szemben tökéletes alkalom nyílt meccs szituációban gyakorloni azokat a taktikai variációkat, melyeket az edzéseken próbálnak elsajátítani játékosaink.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!