Kuttor és Kondás nehézségei, kiakadt a Dorog edzője - NB II-es értékelések - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Kuttor és Kondás nehézségei, kiakadt a Dorog edzője - NB II-es értékelések

Nagy Benjámin - 2021. August 02. Monday 13:31
Kemenes és a zöldfülűség, többet érdemlő kecskeméti közönség.
Kép forrása: vasasfc.hu

 

Kilenc mérkőzéssel kezdődött el vasárnap az NB II 2021/22-es idénye. Lássuk, hogy értékeltek a csapatok vezetőedzői!

 

III. KERÜLET-BUDAFOK 0-4

 

Kemenes Szabolcs (III. Kerület): "Jobb volt a nagyobb játékerőt képviselő Budafok, a rutin győzött a zöldfülűekkel szemben."

Boér Gábor (Budafok): "Nem volt könnyű mérkőzés, még ha az eredmény talán mást is mutat. Kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk, azt gondolom, a Kerület otthonában mindenkinek nehéz dolga lesz. Amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítanunk, de azért maradt bennem hiányérzet. Voltak hibák a játékunkban, amelyekről beszélnünk kell. Fontos volt a jó rajt, a győzelmet azonban a helyén kell kezelni, mert hosszú és nehéz szezon vár ránk. Nem fogunk hátradőlni. Sokat jelentett, hogy a szünet előtt nem csak előnybe kerültünk, de növelni is tudtuk azt. Az első gólig sem futballoztunk rosszul, mi irányítottuk a mérkőzést. Előzetesen mindenkinek felhívtam a figyelmét az egyéni motiváció és a kellő aggresszivitás fontosságára, amelyekkel a felkészülés során időnként akadtak gondok, most viszont jól álltunk bele a meccsbe. Mi nem tizenegy, hanem huszonöt játékosban gondolkodunk, így vagyunk egy csapat. Valóban, a cserék jól szálltak be a meccsbe, de minden játékosomnak jár a gratuláció."

 

NYÍREGYHÁZA-DOROG 3-2

 

Szergej Pacaj (Nyíregyháza): "Az első tíz percet nem kívánom senkinek, ahelyett, hogy vezetést szereztünk volna, kétgólos hátrányba kerültünk. A folytatásban kockáztatnunk kellett, szerencsére bejöttek a cserék. Nagyon küzdött a csapat, és szurkolóink támogatásával megérdemelten nyertünk."

Fenyvesi László (Dorog): "Fájó a vereség, hiszen a három pont megszerzésére is lehetőségünk volt. Az első játékrészben kettő nullás vezetésünknél elmaradt egy kiállítás, majd a második félidőben nem biztos, hogy Lénárthot ki kellett volna állítani. Ráadásul úgy érzem, nem kaptunk meg egy büntetőt sem. A végén emberhátrányban védekeztünk, és egy perc alatt kaptunk két gólt, ami több mint bosszantó. Ha mindent elmondanék amit gondolok, akkor hosszú ideig nem ülhetnék a kispadon!"

 

Brutális fordítás a Szparitól, kiütötte a Budafok a Kerületet

 

SZOLNOK-SZENTLŐRINC 1-1

 

Csábi József (Szolnok): "Nagyon hasonló mérkőzést játszottunk, mint a tavalyi rajton, ám a Szentlőrinc megmutatta, hogy fejlődött a második NB II-es szezonjára. Nem kezdtünk jól, viszont a második félidőre tudtunk váltani, és a meccs összképét tekintve nem kérdés, melyik volt a jobb csapat. Helyzetek terén felülmúltuk őket, ám nekik volt egy Miroszlav Grumicsuk – de legalább felálltunk vert helyzetből. Több kell a folytatásban!"

Marián Sluka (Szentlőrinc): "Tipikus első fordulós mérkőzésen vagyunk túl, ami óvatos játékot hozott egyéni hibákkal és rossz döntésekkel. Másra nem is számítottam, mert ahogy nálunk, úgy az ellenfélnél is rengeteg az új futballista. Próbálták azt csinálni a fiúk, amit megbeszéltünk, a védekezésre nem is lehet panasz, de támadásban bátortalanok voltunk. A küzdőszellemmel és az akarattal minden rendben volt az egész mérkőzés alatt. A szezonrajton értékes egy pontot szereztünk, kár, hogy megint a tavalyi betegségből, pontrúgásból kaptunk elkerülhető gólt. Ezen a téren nagyot kell javulnunk, mivel pont egy olyan csapat ellen fogunk pályára lépni a következő fordulóban, amely ebben nagyon erős! Készülünk tovább, a folytatásban is szükség lesz erre a mentalitásra, továbbá minden játékosnak bele kell tennie egyénileg egy kis pluszt is!"

 

BÉKÉSCSABA-SZEGED 0-1


Preisinger Sándor (Békéscsaba): "Úgy gondolom, mindenki becsülettel hajtott, kidolgoztuk a helyzeteket, de ezeket a ziccereket be is kell tudni lőni."

Dragan Vukmir (Szeged): "Nagyon küzdelmes meccs volt, és lehet, hogy nem láttunk szép focit, de mind a két csapat szeretett volna nyerni. Voltak hibáink, az ellenfélnek pedig sok helyzete, de szerencsére nem tudták ezeket kihasználni."

 

GYŐR-TISZAKÉCSKE 1-0

 

Klausz László (Győr): "Nagyon nehéz mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az ellenfélből nem tudtunk komolyabban készülni. Ettől függetlenül mi nem az ellenféllel akartunk foglalkozni, amit el is mondtam a játékosoknak, hanem a saját játékunkkal. Azt gondolom, amit az utolsó két hétben hoztunk, akár edzésen, akár felkészülési mérkőzésen, azt ma is tudtuk hozni. Amiatt vagyok egy kissé csalódott, mert több helyzetet is kidolgoztunk, amiből többet kellene értékesíteni, de első mérkőzésnek egy 1-0-s győzelem megfelelő."

Nagy Sándor (Tiszakécske): "Először is gratulálok az ETO-nak a győzelemhez. Van hiányérzetem a mérkőzéssel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a meccs képe alapján lehetett volna döntetlen is. Azt is hozzáteszem, hogy érzésem szerint szabályos gólt rúgtunk, amit nem adtak meg nekünk. Az ETO-nak is voltak lehetőségei, viszont 0-0-nál nekünk is megvoltak a helyzeteink, a pontrúgásoknál voltunk veszélyesek. Az ETO kihasználta a rutinját, abból kaptuk a gólt, amit tudtunk, hogy az erősségük, egy felívelt labdánál hibáztunk, ami aztán megbosszulta magát. Előre kell, hogy tekintsünk, ezt a meccset ki kell, hogy elemezzük, tanulnunk kell belőle, és jövő héten a Spartacus ellen mindenféleképpen a három pontot szeretnénk megszerezni. Dicséret illeti a csapatom ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, mert a második félidőben mi akartunk dominálni, de egy jobb csapattól most kikaptunk."

 

CSÁKVÁR-DVTK 0-1
 

Mónos Tamás (Csákvár): "Az első harminc percben nem azt a játékot nyújtottuk, amit elterveztünk, de utána magunkhoz tértünk. A második félidőben egészen jól játszottunk, a kapujához szögeztük a DVTK-t, sajnos gólt nem tudtunk szerezni, de jó úton indultunk el."

Kondás Elemér (DVTK): "Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire számítottunk: nagyon nehéz találkozó volt, mert ahogy korábban is említettem, jó csapat a Csákvár. Az első félidő játékban jobban tetszett, akkor több helyzetet is értékesíthettünk volna, de a második félidő elején is mindjárt megvolt a gólszerzési lehetőség, amivel lehűthettük volna a kedélyeket. 
Utána ahogy számítottunk is rá, a Csákvár mindent egy lapra feltéve támadott a pontszerzésért, illetve egy patinás csapat ellen mindenki kettőzött erővel akarja megmutatni a tudását. Benyomtak minket, mert a mérkőzés ezen szakaszában egy kicsit jobban meg kellett volna becsülnünk a labdát. Rengeteg beadás érkezett oldalról a kapunk elé, ezt nagyon jól csinálta ellenfelünk, a mi védelmünk pedig ezek hatástalanítását oldotta meg. Végül Póser Dánielnek egyetlen bravúrt kellett bemutatnia.
Az U20-as játékos posztján azért esett Zsemlye Balázsra a választás a fiatalok közül, mert Jurek Gábor a héten a válogatottal készült, csak csütörtökön csatlakozott újra hozzánk, illetve úgy ítéltem meg, hogy a Csákvár ellen masszívabbnak kell lennünk, ami be is bizonyosodott. Balázs játéka teljesen rendben volt.
Fontos, hogy gól nélkül tudtuk lehozni a találkozót, főleg idegenben, mert az idegenbeli mérkőzések mind ilyen nehezek lesznek. Mindent egybevéve mégis az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot."

 

VASAS-AJKA 2-1
 

Kuttor Attila (Vasas): "Megérdemelt győzelmet arattunk, de egyáltalán nem volt könnyű. Az első félidőben felszabadult, jó játékot nyújtottunk, másodikban voltak nehéz pillanataink, de ilyen a futball, van, amikor a játékon van a hangsúly, és van, amikor harcolni kell a győzelemért."

Kis Károly (Ajka): "Rosszul kezdtünk, és a Vasas ezt kihasználta. Aztán feljöttünk és a második félidőben több lehetőségünk is adódott, bár a hazaiak masszívan védekeztek. Sajnálom, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket."

 

KECSKEMÉT-BUDAÖRS 2-3

 

Szabó István (KTE HUFBAU): "Nem úgy indult, ahogy arra számítottunk. Sajnos a felkészülési meccseken is voltak problémáink a kezdés után, de azt nem gondoltam volna, hogy az első huszonöt percünk majd így sikerül. Nagyon idegesen kezdtünk, amivel túl nagy előnyt szerzett a Budaörs, jól lekontráztak minket. A szépítés jót tett a szünet előtt, rendeztük a sorainkat, majd bebizonyítottuk, hogy tudunk jobban is futballozni. Nagyon sokat jelentett, hogy a közönség végig mellettünk állt, támogatott minket. Megvoltak a pontrúgásaink, de jól védett a vendég kapus. Mivel felvállaltuk a támadójátékot, természetesen az ellenfélnek is adódtak kontrái. Sajnálom a játékosokat és a közönséget, mert többet érdemeltek volna, de összességében ma jobb volt a Budaörs. Remélem ez a mai volt a tanulópénz, mert ennyire nem szabad bent ragadni az öltözőben. Az pozitív, hogy nem adtuk fel, nyílttá tettük a mérkőzést. Keddtől már azon dolgozunk, hogy sikeresebbek legyünk hazai pályán a Soroksár ellen."

Márkus Tibor (Budaörsi SC): "Álomszerűen kezdtünk, mert minden helyzetünket gólra váltottunk, ami nagy lélektani előnyt jelentett. Amikor nem volt benne a meccsben, akkor kaptunk egy gólt. Hiába beszéltük át a szünetben, a második félidőben nem tudtuk megvalósítani a játékunkat, viszonylag keveset volt nálunk a labda. Ennek tudható be, hogy nyomás alá kerültünk, de azért így ígéretes lövéseink, kontráink voltak. Amennyiben ezeket hasonló százalékban értékesítettük volna, lezárhattuk volna a meccset, de így is elégedett vagyok, hiszen mindig fontos, hogy az első meccsét megnyerje egy csapat. A hazai csapat erejét bizonyítja, hogy ilyen jelentős hátrányból is felállt, és majdnem egyenlített is. Jól bírtuk az iramot, masszívak voltunk, így azért minimális előnyünket megőriztük."

 

SIÓFOK-SOROKSÁR 0-0
 

Domján Attila (Siófok): "Nagyot küzdöttünk, volt egy-két helyzetünk, de hiányzott a minőség a játékunkból. A Soroksár összességében közelebb állt a győzelemhez, ugyanakkor, ha a tiszta helyzeteket nézzük, reális a döntetlen."

Lipcsei Péter (Soroksár): "Az első félidőben megvoltak a ziccerek, ekkor meg is nyerhettük volna a mérkőzést. A második játékrészben az ellenfél előtt is adódott nagy helyzet, amikor védenie kellett a kapusomnak. Fontos, hogy hátul nullára lehoztuk a meccset, de amiatt van bennem pici hiányérzet, mert az utolsó passzok nem sikerültek."

 

Győzött a DVTK és a Vasas, öt gól Kecskeméten - eredmények, tabella

 

LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 09. 19. 21:59

Szpari-Honvéd: ahogy illik - reakciók

Nem volt sok kérdés a meccsen.
2021. 09. 19. 21:23

Ajka-Gyirmót: Kis nehezen találta a szavakat, Csertőinek igaza lett - reakciók

Miben bízott az Ajka trénere?
2021. 09. 19. 21:03

Magyar Kupa: újra megye I-es csapatot kapott a Fradi, ZTE-Honvéd - párosítások

Kemény meccs vár a címvédőre, a fővárosban vizitál a Vidi.
2021. 09. 19. 19:49

Magyar Kupa: gálázott a Honvéd, hengerelt a Puskás - vasárnap esti meccsek eredményei

Nem hibáztak az NB I-es gárdák.
2021. 09. 19. 09:21

Az NB II-es csapatok vasárnapi kupameccsei

Szpari-Honvéd rangadó, hárman idegenben lépnek pályára.
2021. 09. 18. 21:00

Az NB II-es csapatok szombati kupaeredményei

Két nagyobb meglepetés is történt.
2021. 09. 19. 10:14

Az NB III-as csapatok vasárnapi kupameccsei

Megye I-esek is a középpontban.
2021. 09. 18. 21:17

Az NB III-as csapatok szombati kupaeredményei

Öten tovább is jutottak a legjobb 32 közé.
2021. 09. 19. 18:21

A Fradi kilence - reakció, gólok története

Albert Flórián nyomodokain az FTC légiósa. 
2021. 09. 19. 17:01

Magyar Kupa: mesterhatos a Fradinál, gólparádé Felsőzsolcán - a délutáni meccsek eredményei

A Nagykanizsa sem szerénykedett.
2021. 09. 18. 10:02

Az NB II-es csapatok szombati kupameccsei

Megyei rangadó vár a Győrre, edzőt váltó csapattal találkozik a Vasas.
2021. 09. 17. 19:12

Szárnyal a Haladás: igaza lett az edzőnek - reakciók

Óriási örömről beszélt a középpályás.
2021. 09. 18. 11:59

Az NB III-as csapatok szombati kupameccsei

Listavezetőt fogad a DEAC és a Dabas, a Vidivel találkozik a Sopron.
2021. 09. 17. 19:43

Szerződésszegés: az Eger nem játszhat saját stadionjában?

A megyei portál foglalkozott az üggyel.
2021. 09. 19. 15:51

Tiszakécske-Újpest: Oenning öröme, Visinka sem szomorú - reakciók

Jó napot fogott ki a hazai gárda.
2021. 09. 19. 13:45

Köln-Leipzig: Gulácsival külön is foglalkozott a vezetőedző - reakciók

Nem véletlenül dicsérték többen is a hazai kapust.
2021. 09. 19. 12:18

Komárom-Mezőkövesd: Bozsik elégedett, Pintér a bírónak üzent - reakciók

Lesz mit kijavítania a vendégeknek.
2021. 09. 19. 10:55

Csodagólt szerzett az MTK légiósa - videó

Átvette mellel, majd bumm!
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Szombathelyi Haladás18
2Vasas FC17
3Kecskeméti TE HUFBAU17
4Nyíregyháza Spartacus FC17
5DVTK15
6Dorogi FC13
7Szentlőrinc12
8Budafoki MTE11
9Szeged-Csanád Grosics Akadémia11
10Szolnoki MÁV FC11
11WKW ETO FC Győr11
12PMFC9
13Soroksár SC9
14BFC Siófok9
15FC Ajka8
16Budaörs6
17Aqvital FC Csákvár5
18III. Ker. TVE5
19Békéscsaba 1912 Előre3
20Tiszakécskei LC2
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!