nb1.hu

Loki: eldőlt Kondás Elemér sorsa

Megvan a milliárdos költségvetés is.

A REGGELI START AZ ALÁBBI JEGYZETET KÜLDTE A HONLAPUNKNAK:
 
,,„A DVSC az NB II-ben is ugyanakkora összeggel gazdálkodhat, mint az első osztályban”- nyilatkozta Papp László Debrecen polgármestere a DIGI Sport napindító műsorában. A város a klub megvásárlása után szponzorokra is számít. A debreceni önkormányzatnak addig is a Loki jóval többe kerül majd, mint az előző években, mivel eddig ők csak az utánpótlást támogatták.
 
„Stratégiai változtatás kellett volna akkor is, ha nem esik ki a Loki az NB I-ből” – mondta el Papp László, Debrecen polgármestere a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A városvezető szerint a korábbi többségi tulajdonossal, Szima Gáborral már az elmúlt években sem volt felhőtlen a viszony, így a tulajdonosváltásról könnyen meg tudtak egyezni, és a kivásárlás után a DVSC főtulajdonosa a debreceni önkormányzat lesz. „Az a célunk, hogy összetartsuk a csapatot, így Kondás Elemér marad a vezetőedző, és ezért neveztük ki a visszavonuló Tőzsér Dánielt a DVSC szakmai igazgatójának – indokolta a szakmai stáb kiválasztását Papp László.
 
A város polgármestere beszélt az anyagiakról is. 1,2 milliárd forint marad a másodosztályban is a DVSC költéségvetése. Az önkormányzatnak azonban ez jelentős plusz kiadást jelent majd, hiszen eddig csak a stadionra és az utánpótlásra áldoztak. Papp László arról is beszélt, hogy remél,i lesznek tőkeerős helyi támogatók a visszajutás reményében.
 
A politikus szerint: „a DVSC a BL-szereplés után indult el lefelé a lejtőn és ennek a folyamatnak az első osztályból kiesés lett a vége”. Úgy emlékszik, hogy a korábbi főtulajdonos, Szima Gábor túl sok pénzt vett ki a klubból. Az akkor még csak 26 százalékos tulajdonrésszel rendelkező önkormányzat a rá eső bevételt bár felvette, de azt azonnal visszaforgatta a klubba.
 
A debreceni polgármester azt is elmondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, hogy a másodosztályban átlag 5-6 ezres nézőszámmal már elégedett lenne."
 
FRISSÍTÉS, 16.29: A LOKI HIVATALOS KÖZLEMÉNYE A KLUBHONLAPON
 
,,Továbbra is a sikeredző irányítja a Lokit.
 
Napra pontosan egy hónappal ezelőtt távozott a DVSC vezetőedzői posztjáról Vitelki Zoltán, akinek munkáját az egykori sikeredző, Kondás Elemér vette át.
 
A kontraktus eredetileg a szezon végéig szólt, ám a bajnokság végeztével ismét megállapodtak a felek, így a DVSC vezetőedzője továbbra is az a Kondás Elemér marad, aki 2011 és 2016 között két bajnoki címet (az elsőt ráadásul veretlenül), egy bronzérmet és két Magyar Kupát nyert a Lokival."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC