Loki, Vasas figyelem: talán a legfontosabb forduló jön - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Loki, Vasas figyelem: talán a legfontosabb forduló jön

Juhász Gergely - 2021. March 13. Saturday 15:24
A PMFC-nél és a Gyirmótnál is tudják ezt.
Kép forrása: PMFC
A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC pénteken ünnepelte a 119., a hatszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes Vasas meg kedden ünnepli majd a 110. születésnapját.
 
Természetesen mindkét gárdánál örülnének annak, ha a maiak győzelemmel kedveskednének a híveknek a hétvégi fordulóban, ám annak még jobban, ha a bajnokság végén feljutók lennének. Jelenleg a Loki az NB II éllovasa, két ponttal megelőzve a második Vasast, míg az angyalföldiek további három-három egységgel előzik meg a harmadik Gyirmótot és a negyedik Pécset.
 
És itt akkor most el is érkeztünk a legfontosabb kitételhez: a 2020/21-es NB II-es bajnokság legfontosabb fordulójához érkeztünk el. Mégpedig azért, mert a DVSC a PMFC vendége lesz, míg a Vasas a Gyirmótot fogadja.
 
Ha a két éllovas győz, hatalmas lépést tesz a feljutás kiharcolása felé, minden más esetben nyílt marad a küzdelem a felek között. És hát ugye azt sem szabad elfelejteni, hogy egy évvel ezelőtt lefújták az NB II-es bajnokságot, illetve azt sem, hogy az előírásoknak megfelelően az akkor első két helyen tanyázó két gárda, az MTK és a BMTE jutott fel az élvonalba. Ha a Loki és a Vasas győz, több szempontból fellélegezhet, minden más esetben kiemelten kemény lehet a véghajrá, vagy az a helyzet, ha félbeszakad a bajnokság. Reméljük, utóbbira nem kerül sor, de tavaly is ezt reméltük...
 
A forduló első mérkőzése egyébként vasárnap 12.45-től pont a Pécs és a Loki párharca lesz
 
„Nem kérdés, hogy a Debrecen mindenféle tekintetben kilóg ebből a mezőnyből. Ettől függetlenül tiszteljük az ellenfelet és az eddigi eredményeit, próbálunk belőlük úgy felkészülni, hogy a céljaink a mérkőzésekkel kapcsolatban ne változzanak. Mindenféleképpen a lehetőségekből legtöbbet kihozva szeretnénk itthon tartani a pontokat” - fogalmazott Vas László, az újonc, ennek ellenére igen kiválóan és elismerésre méltóan szereplő Pécs mestere.
 
„Egy rendkívül stabil csapatnak tartom a Pécset, melynek eredményei önmagukért beszélnek. Az első helyről várjuk a találkozót, és szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül állunk a tabella élén. Biztos vagyok benne, hogy küzdelmes kilencven perc lesz, mely során az egyéni képességek és jó döntések alakítják majd ki a végeredményt. Bízom benne, nálunk lesznek ezek a pozitív tényezők, és három ponttal térünk haza” - fogalmazott Toldi Gábor a DVSC oldaláról, aki a vezetőedző Huszti Szabolcs helyett szokott nyilatkozni.
 
A Vasasnál kicsit bekavar a felkészülésbe, hogy Schindler Szabolcs vezetőedző pozitív koronavírus-tesztje miatt nem lehet majd ott a mérkőzésen, helyette a segítője, a Vasas-szurkolók évtizedek óta egyik legnagyobb kedvencének számító Tóth András meccsel majd. Cikkünk megjelenéséig a Vasas nem adott arról jelentést, hogy detektáltak-e további pozitív eseteket a klubnál.
 
A szurkolók viszont kiemelten készülnek a 110. születésnap megünneplésére.
 
 

110 éves a Vasas: készülnek a szurkolók

 

 
A Gyirmótnak nyernie kell, ha a harmadik helyen akar maradni, legalábbis erről nyilatkozott Csertői Aurél vezetőedző. A kiváló szakember hangsúlyozta, jól jött a számukra, hogy a teljes hét állt nekik is a rendelkezésükre a felkészülést illetően, mert voltak kisebb és nagyobb sérültjeik, a játékosok meg tudtak regenerálódni is. Csertői elismerte, hogy a Vasas jó csapat, hozzátéve, fel akar jutni ellenfelük, ennek szellemében igazoltak, illetve minden feltételük adott ehhez. Azt viszont leszögezte, hogy nyerni szeretnének, ami ugye ősszel sikerült nekik a piros-kékek ellen.
 
Rendeznek somogyi rangadót is, a Kaposvár vendége a volt kaposvárit, Waltner Róbertet az edzői posztról eltávolító Siófokot fogadja, utóbbi gárdát a szakmai igazgató, ifjabb Mihalecz István dirigálja majd.
 
 

Megvan, hogy ki irányítja a Siófokot a somogyi rangadón

 

 
A DEAC-nak már a sokadik utolsó esélye lesz, Sándor Tamás csapata az egyre inkább magára találó Szegedet fogadja majd. A bennmaradásért harcolók közül a Dorog
nak és a Kazincbarcikának otthon, a Szentlőrincnek és a Csákvárnak idegenben lesz nehéz dolga.
 
29. FORDULÓ, VASÁRNAP
12.45: Pécsi MFC–Debreceni VSC
14.30: DEAC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 
14.30: Soroksár SC–Budaörs 
14.30: Dorogi FC–Szombathelyi Haladás 
17.00: Vasas FC–Gyirmót FC Győr
17.00: FC Ajka–Szolnoki MÁV FC
17.00: Kaposvári Rákóczi FC–BFC Siófok 
17.00: Nyíregyháza Spartacus FC–Szentlőrinc 
17.00: WKW ETO FC Győr–Aqvital FC Csákvár 
17.00: Kolorcity Kazincbarcika SC–Békéscsaba 1912 Előre
 
TABELLA A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL
 
FRISSÍTÉS:
 
20.12:

DEAC: kilenc játékos is koronavírusos

 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!