nb1.hu

Magyar kapitányt javasol az MTK szakvezetője

Budapest – Irány az NB I!

A Merkantil Bank Ligában listavezető Feczkó Tamás szerint magyar szövetségi kapitányt kellene kinevezni a válogatott élére.

 

„Mindenféleképpen magyar szakemberben gondolkoznék, mivel ő ismeri a legjobban a játékosokat és ő tudja a legjobb eredményt kihozni belőlük” – nyilatkozta az M4 Sportreggeliben Feczkó Tamás, aki példaként Egervári Sándort és Dárdai Pált említette.

 

A Budapest Honvéddal az elősző szezonban bajnoki címet elért Marco Rossi kinevezésével kapcsolatos kérdésre a tréner azt válaszolta, hogy az olasz edző már bizonyított, ismeri a magyar játékosokat, de nem az ő dolga dönteni.

 

Az MTK 14 forduló után magabiztosan vezeti a másodosztályú bajnokságot, a kék-fehéreket négy pont választja el a második Kisvárdától. Feczkó Tamás szerint valóban úgy néz ki, hogy a két csapat kiemelkedik az NB II. mezőnyéből, de hosszú még a szezon, egyelőre nem feltétlenül érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Az MTK célja ugyanakkor egyértelműen az, hogy a kiesés utáni első szezonban visszajusson az élvonalba. „Nyáron ezért szerződtünk a szakmai stábommal az MTK-hoz. A játékosokkal azt beszéltük meg, mindenki azért érkezett, hogy mindenféleképpen bajnoki cím legyen az idény végén.”

 

Feczkó Tamás szerint a Magyar Kupából a Ferencvárost kiverő Kisvárda megmutatta, hogy nem véletlenül áll ilyen jól az NB II-ben. „Nagyon magabiztos játékkal, akár több góllal is legyőzhette volna a Ferencvárost.”

 

Saját csapata sikerességének okaival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nagyon motivált és jó játékosokkal dolgozhat, akik ha pályára lépnek, mindig próbálják magukból kihozni a maximumot. „Huszonöt fős kerettel dolgozunk, mind a huszonöt játékosról ez elmondható. Nagy harc van a csapatba kerülésért, ezért tudunk eredményesen dolgozni.”

 

Feczkó Tamás elárulta, nem volt egyszerű döntés, hogy az előző szezon végén a szakmai stábbal együtt távozzon az élvonalba jutást kiharcoló Balmazújvárostól. „Mindennek megvan az oka, azért döntöttünk így, hogy hosszú távon tudjunk eredményesen és jól dolgozni és megmutassuk, hogy nemcsak egy kiscsapatnál tudunk eredményeket elérni, hanem egy nagy hagyományokkal rendelkező klubnál, Magyarország második legsikeresebb klubjánál is, ami óriási megtiszteltetés” – fogalmazott a szakember, aki hozzátette, minden élvonalbeli mérkőzést figyel, hiszen már most meg kell kezdeni a felkészülést az első osztályra.

 

A kék-fehérek vezetőedzője külön büszke arra, hogy jelentősen nőtt az MTK-meccsekre kilátogatók száma. „Ebben az idényben megduplázódott a hazai mérkőzéseken a nézők száma, óriási megtiszteltetés, hogy a szurkolók így bíznak bennünk. Nem mellékes, hogy idegenbe is sokan elkísérnek minket és végigéneklik, végigszurkolják a mérkőzést, ez óriási plusz energiákat szabadít fel a játékosokban.”

Ilyen a Szpari-sál kétezerért – kép – NB2.hu

Ilyen a Szpari-sál kétezerért

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC