nb1.hu

Magyar Kupát nyerne az MTK – részletek

Megtalálta önmagát a csapat a nehéz kezdet után.

„Az MTK-ban rájöttem arra, hogy még fel kell nőnöm a felnőtt focihoz, ehhez jó lenne még  2-3 kilót magamra pakolni és megerősödni”- nyilatkozta Schön Szabolcs a kék-fehérek 20 éves futballistája a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.
 
„Szomorú voltam, hogy kiestünk tavaly az NB I-ből, hiszen épp ezért igazoltam tavaly az MTK-ba, mivel szerettem volna egy olyan csapatban játszani, akik a magyar top bajnokság erős középmezőnyébe tartoznak.”- mondta Schön Szabolcs a februári csapatváltásáról a Reggeli Startban. Az utánpótlás válogatott támadó a holland Ajaxtól tért haza Magyarországra. A labdarúgónak az NB II-es szezon is nehezen indult, mivel sokat volt sérült, de úgy érzi, mostanra ő és csapata is megtalálta önmagát, hiszen jelenleg a tabella első helyén állnak. „Örülök annak, hogy 4 góllal hozzá tudtam járulni a sikerességünkhöz, de első a csapat teljesítménye és csak azután következik az egyén”- mondta el Schön Szabolcs a DIGI Sport reggeli műsorában. 
 
Az NB II-ben sok játéklehetőséget és tapasztalatot kapott a fiatal tehetség: „A másodosztály sok játékpercet adott, illetve a csapattársaim is sok tanáccsal láttak el, Kanta József az apró passzokra tanított meg, Simon András pedig a kapura lövésekere és a befejezésekre oktatott.” A focista a régi csapatában tanultakra is támaszkodni tud: „Az Ajaxból a gyors passzos játékot tudom kamatoztatni, és mivel a gyengébbik lábamat ott rendszeresen fejlesztették, ennek eredményeképp, idén a Diósgyőr ellen, már a jobb lábammal is tudtam gólt szerezni.”
 
Az MTK a Magyar Kupában is jól szerepel, legutóbb éppen Schön Szabolcs góljával jutott tovább a csapat a nyolcaddöntőbe: „Azért tudtam eredményes lenni, mert csereként csak a 60. percben álltam be, ezért a hosszabbításban én még frissebb voltam, mint a többiek. Örülök a győzelemnek, hiszen a csapatnak célja a kupagyőzelem”- árulta el a kék-fehérek vágyát az MTK futballistája a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC