nb1.hu

Már a következő szezonban NB II-es lehet a PMFC

Pécs – A Kozármisleny helyén „léphet” nagyot a mecsekaljai klub.

Ugyan a pályán kivívta a másodvonalbeli szereplés lehetőségét a Kozármisleny, a klub elnöke, Feleki Attila – aki immár a PINKK-Pécsi 424 többségi tulajdonosa is – a Pécsi Újság.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy még korántsem biztos, hogy a csapat elindul a hazai labdarúgás második vonalában. Mindez azt is jelentheti, hogy a PMFC nem a "területi bajnokságban", hanem a Kozármisleny jogán a másodosztályban szerepelhet ősztől. A lap információi szerint erről hónapokkal ezelőtt megállapodás született, igaz, ezt hivatalosan nem erősítették meg. Mindenesetre, ha az NB II-ben is feljutó helyen végez a Munkás, két év alatt visszajuthat az élvonalba, ami az eredeti cél volt.

 

Makacsul tartja magát az a hír, amely szerint az időközben a megyei bajnokságban az élen végzett PMFC nem a harmadosztályban, hanem az NB II-ben indul ősztől. Úgy tudják, már hónapokkal ezelőtt megállapodtak a PMFC és a Kozármisleny vezetői arról, hogy amennyiben utóbbi kivívja a másodosztályban való szereplés lehetőségét, átadja az indulás jogát a Pécsnek. Bár az információt hivatalosan nem erősítették meg, mindez elméletileg lehetséges, s a kirakós egy darabja máris a helyére kerülhet, legalábbis erre enged következtetni Feleki Attila, a Kozármisleny FC elnök-tulajdonosának a lapnak adott nyilatkozata:   

 

– A Kozármisleny bizonyosan a hazai labdarúgás második vonalában indul a 2016-2017-es idényben?

 

– Erről sajnos csak azt állíthatom, végleges döntés még nincsen. A pályán kivívtuk az indulás jogát, nevezésünket elfogadta a szövetség. De közben azért a helyzet sokat változott, már az NB III-ban is komoly költségvetésről van szó, meg sem említve most a második vonalat. Ráadásul, ennek a fejében a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) komoly feltételeket szab minden jelentkezőnek. Éves szinten 50 millió forintos bevételt kötelező garantálni minden gazdaság társaságnak, amelyik nevez egy sorozatra. Ezt bizony nem könnyű előteremteni – tette hozzá. Jelenleg napi több órát vesz el tőlem is a sporttal való foglalkozás, a tárgyalások szervezése. Nagyon bízom a kedvező végeredményben, de erről most még végleges döntés nincs. Ne feledjük, itt és a vállalkozói szegmensben is tökéletesen ismerni kell a lehetőségeket. A takaró hossza, meg a nyújtózkodás összefüggéséről szóló közmondás pedig ismert.

 

Ha minden a gyepen dőlne el, akkor sok gond nem lenne. Hiszen a Kozármisleny idén már hetekkel az utolsó játéknap előtt bajnok lett. A csapat a labdarúgó NB III Közép csoportjában bizonyosan aranyérmet nyer, bár még várnak rájuk csaták. Évekkel ezelőtt pedig, az akkori kétcsoportos NB II-ben, egymás után kétszer is a dobogó 2. fokára állhattak fel a kék-fehérek. Bőven erőn felül teljesítve úgy anyagilag, mint szakmai értelemben egyaránt. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC