nb1.hu

Márton Gábor: Érzelmi döntés szólt a Misleny mellett

Nyilatkozott az új vezetőedző.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Szekeres Zoltánt Márton Gábort váltotta a Kozármisleny kispadján. A visszatérő új vezetőedző interjút adott a sereghajtó klub oldalának.
 
“Milyen érzésekkel tértél vissza Kozármislenybe?
Nem terveztem, hogy a nyár előtt munkát vállalok, voltak megkereséseim hasonszőrű csapatoktól, de nem szándékoztam nyár előtt ajánlatot elfogadni. Meglepett a megkeresés, de nyilván a Misleny az más, ez részemről egy érzelmi döntés. Úgy gondolják, hogy én tudok segíteni és mindent megteszek azért, hogy ez valóban sikerüljön is. Nyilván varázsló nem vagyok, de sok hasonló helyzetet már sikeresen megoldottam. Azt gondolom, hogy nem reménytelen a helyzet és megpróbálunk javítani, hogy megadjuk magunknak az esélyt, hogy ha másképp nem, de osztályozón kivívhassuk a másodosztályú tagságot.
 
Túl vagytok az első edzésen, milyen volt a játékosok hangulata?
Az első nap rohanós volt, most kellett sok mindent letisztázni és összehozni. Elmondtam a srácoknak, mivel tudunk sikeresebbek lenni, hiszen nagyon sok időnk nincsen. Megpróbáljuk minél gyorsabban átállítani őket, az edzés vége felé már voltak is ilyen jellegű jó dolgok, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy előre fogunk tudni lépni. Egy ilyen sikertelenség után mindenhol letargia szokott lenni, mi most próbáljuk felrázni a csapatot. Pozitívnak éltem meg a mai napot, biztató jeleket láttam.
 
Kétszer már voltál hasonló helyzetben, gondolok itt a siófoki és a zalaegerszegi szerepvállalásodra (amelyeket jóval a várakozások felett oldottál meg), most is valami hasonlóra lesz szükség.
Ha edzői pályafutásomat nézzük, mióta Mislenyből elkerültem, gyakorlatilag az összes feladatom ilyen volt. A PMFC-t is 14. helyen vettem át az NB I-ben, Kaposváron úgy voltam fél évig edző, hogy ott semmi nem volt rendben, ennek ellenére mégsem volt probléma. A Siófokot és a Zalaegerszeget mindenki ismeri. Beszélhetünk a fehérvári szerepvállalásomról is, amikor én onnan eljöttem, még fordítva volt a tabella, ezek szerint mégsem végeztem ott olyan rossz munkát. Amúgy az ilyen helyzetekben nem csak az edzőn múlik minden, ahol az ember sikeres tudott lenni, ahhoz szükség volt arra, hogy a játékosok is partnerek legyenek, beleálltak a melóba és csak a feladatukkal foglalkoztak. Ahol ez így volt, ott egy kivétellel meg is lett az eredménye, de igazából nem lehet összehasonlítani a helyzeteket, minden csapat és minden szituáció más. Úgy gondolom, hogy itt Mislenyben a srácok hozzáállásával nem lesz gond, biztos vagyok benne, hogy megpróbálják a maximumot nyújtani, akkor itt is sikerül eredményt elérni.
 
Kevesebb, mint 3 nap múlva bajnoki mérkőzést játszunk, ráadásul éppen a legutolsó csapatod, a feljutásra esélyes MTK ellen, így nem lesz egyszerű a bemutatkozásotok. Tudjuk, hogy a fociban bármi megtörténhet, így az is, hogy a Kozármisleny legyőzi a mérkőzés esélyesét, az MTK-t. Mire számítasz?
Ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyei, mások a célok, mások a lehetőségek, ők a mérkőzés favoritjai, de valóban bármi megtörténhet! Ha sikerül a srácokat gyorsan ráállítani egy bizonyos dologra és azt jól fogják csinálni, akkor bízhatunk a jó eredményben. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei és nem lehet elvárás a győzelem. Nem szoktam ígérgetni, de azért jöttem ide, hogy első profi csapatomnál, ahol edzősködni kezdtem, megpróbáljak segíteni, ezen leszünk!
 
Köszönjük a beszélgetést! Sok sikert kívánunk az MTK ellen és a hátralévő fordulókban is!”
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC