nb1.hu

Mátyus a kupabúcsú ellenére is ódákat zengett a Hali játékosairól

A botrányos odavágóról is elmondta a véleményét.

A Haladás jelenleg csak a 18. helyen áll az NB II táblázatán. A szezon végén ez a pozíció kiesést jelentene, bár azt tegyük hozzá, hogy a szombathelyieket jelenleg csak 2 pont választja el a túléléstől. A Hali futballistái a Magyar Kupában bizonyították, hogy óriási hiba lenne leírni őket. A Vas megyei csapat a nyolcaddöntőben a Honvédot kapta meg. A párharc első mérkőzésén a kispestiek 1-0-ra diadalmaskodtak, a nyerőember Kukoc volt. A fővárosi odavágón a lefújás után komoly dulakodás tört ki a pályán, ami sokáig beszédtémát szolgáltatott a honi labdarúgás rajongóinak.
 
Szerda este a Haladás nagyon megnehezítette a Kispest dolgát. A rendes játékidőben Jancsó találatával dolgozta le a hátrányát az NB II-es klub. Jancsó a 31. minutumban vette be Tujvel kapuját. A ráadásban aztán Tóth duplázta meg a Hali fórját, de a 100. minutumban Lovric beköszönt, ezzel a fővárosiak folytathatják a kupában.
 

Magyar Kupa: megvan a legjobb 8 csapat – eredmények, összefoglalók – NB1.hu

Kialakult a legjobb 8 mezőnye a Magyar Kupában, túlságosan nagy meglepetés egyik meccsen sem történt. III. Ker TVE – Dorog 0-2 Miután a a párharc első meccsét magabiztosan húzta be a Dorog 4-1-re, így jó reményekkel várhatták a mai meccset.

Mátyus János a búcsú miatt csalódott volt, ennek ellenére kijelentette, erre a teljesítményre bátran építhetnek a folytatásban. A Hali mestere abban bízik, hogy a kispestiek megnyerik a Magyar Kupát.
 
"Először is megismételném az idegenbeli meccs utáni nyilatkozatomat: sajnálom, hogy ilyen eset magyar pályán előfordulhatott, de mindamellett a Honvédnak és Sannino mesternek tiszta szívemből kívánom, hogy nyerje meg a kupát. Ma este még borzasztóan bosszant, hogy nem sikerült továbbjutnunk, de a játékosokat még jobban zavarja. De el fog telni pár nap, hét, esetleg hónap…amikor erre a meccsre úgy fogunk visszaemlékezni, hogy ez volt az a nap, amikor a Haladás és az edzői stáb egymásra talált. Maximálisan bízom a játékosaimban, és most már érzem, hogy ők is bíznak bennem. Kevés ilyen meccs van egy edző életében, de amit mérkőzés előtt kértem a fiúktól, azt mindent végrehajtották. Hatalmas szenvedéllyel, harcossággal futballoztak, büszkén viselve a Haladás-mezt. A kiesés nagyon fájó, de a meccs nagyon szép emlék lesz számunkra. De minden meccs más, egész más az NB II-ben a kiesés elöl menekülve futballozni, mint egy esélyes csapat ellen játszani a Magyar Kupában. De ha így tudunk játszani a hazai ls idegenbeli meccseken, akkor nem lehet gond" – fogalmazott Mátyus.
 
A Haladás a hétvégén a Budaörssel csap össze, tehát Mátyus János tanítványai Bognár György csapata ellen léphetnek egyet a túlélés felé.
 
Emlékeztető:
 
MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ VISSZAVÁGÓ
SZOMBATHELYI HALADÁS–BP. HONVÉD 2–1 (1–0, 1–0, 2–1)
Szombathely, 1776 néző. Vezette: Berke Balázs (Kovács J. Zoltán, Tóth II Vencel)
HALADÁS: Gyurján M. – Tóth D., Schimmer, Devecseri, Németh Milán – Holdampf, Bosnjak – Illés B. (Rácz F., a szünetben), Kiss B. (Doktorics, 105.), Szalay (Tóth B., 72.) – Jancsó (Farkas II B., a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
HONVÉD: Tujvel – Batik, Kamber, Niba (Lovric, 93.) – Mezgrani (Ikenne-King, 103.), Nagy G., Hidi, Kesztyűs B. (Gazdag, 54.), Kukoc – Ugrai, George (Moutari, 70.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Gólszerző: Jancsó (31.), Tóth B. (93.), ill. Lovric (100.)
Továbbjutott: a Honvéd, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC