Mátyus: hivatalos! - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Mátyus: hivatalos!

Juhász Gergely - 2019. December 30. Monday 17:39
Megvan a Hali új edzője - részletek.
Kép forrása: ulloi129.hu

ÍME A HALADÁS BEJELENTÉSE:

,,Hétfőn délután Mátyus Jánost nevezték ki a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjének. A tréner 2020. június 30-ig írt alá.
 
Immáron a harmadik edző próbálja kihúzni a kátyúba ragadt, az NB II. 18. helyén tanyázó Haladás szekerét. A vasiak megbízott edzőként Desits Szilárd irányításával kezdték a nyári felkészülést, majd július közepén érkezett Supka Attila. A trénerrel együtt azonban nem jöttek az eredmények, a Supkát a 14. forduló után menesztették – a zöld-fehérek akkor a 18. helyen tanyáztak. Ismét megbízott edzőként Desits Szilárd vette kézbe az irányítást, ám az eredmények vele sem jöttek: a csapat a 18., kiesőpozícióban telel. Desitsnek is megköszönték a munkát és hétfőn délután sajtótájékoztatón bemutatták az új edzőt: Mátyus Jánost.
 
– Nyáron a felkészülés ideje alatt három és fél hétig dolgoztam a csapattal, ami minden téren jó munkát végzett – mondta Desits Szilárd. – Majd az őszi bajnokság végén hat és fél hétre kaptam meg újra a gárdát, ami ekkorra minden téren rossz állapotba került – ebbe a klub helyzete is közrejátszott. Irányításommal kilenc mérkőzést vívtunk, ebből hatot idegenben – közte két Magyar Kupa-meccset. Három győzelmet arattunk – kettőt a kupában – és hatszor kikaptunk. A kupában viszont a legjobb 16 közé jutottunk.A csapatot a bajnokság legnehezebb szakaszában vettem át , amikor az első hat helyezett közül öttel is játszottunk, ami nem jelentett könnyű feladatot. A csapat sokat lépett előre fizikálisan és játékban is, de az eredmények még nem jöttek. Nagyobb összefogással ebből több is kijöhetett volna. Összesen két és fél évnyi tisztességes munka után kellett itt hagynom a csapatot. Fájó szívvel, de tiszta lelkiismerettel búcsúzok a klubtól. Továbbra is szorítok a csapatért – hajrá, Haladás!

Haladás: már ma meglesz az új vezetőedző

 

Desitset tehát a 45 éves Mátyus János váltotta. A győri születésű szakember játékosként idehaza a Honvédban, az FTC-ben, Győrött és Tatabányán futballozott, külföldön pedig a német Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert erősítette. Az NB I-ben 175 bajnokin 22 gólt szerzett a kemény kötésű bal oldali védő. A válogatottban 34 alkalommal szerepelt, három gólt szerzett. Edzői pályafutását a REAC-nál kezdte, majd 2014 nyarán Pápára került. Azonban csak néhány meccsen vezette a Lombardot, mert összeveszett Bíró Péterrel és távozott. Nem sokkal később már a Nyíregyházát irányította. A piros-kékekkel ugyan a 16 csapatos NB I. 12. helyén végzett, de tartozások miatt az MLSZ a harmadosztályba száműzte a szabolcsi gárdát. Mátyus maradt, csapata egyből feljutott az NB II-be – ám szezon közben szerződést bontottak vele. Aztán 2018-ban és 2019-ben az BLASZ I-ben szereplő REAC klubigazgatója volt – ám mivel nem jutott fel a csapat, többek között Mátyusnak is távoznia kellett."
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!