nb1.hu

Meddig szárnyal a Hali és a KTE, mi lesz a Vasassal és a DVTK-val?

Hatpontos meccsek a bennmaradásért.

Hétközi fordulóval zakatol tovább a bajnokság, és bizony vannak csapatok, melyeknek eljött az idő arra, hogy elkezdjék bebizonyítani, hogy jogosak voltak a kezdés előtti elvárásaik, mind a vezetőik, mind az edzőik és a játékosaik részéről is. 
 
És persze a legfontosabb tényezőt, a szurkolót se felejtsük ki a felsorolásból, mivel miatta/érte találták fel ezt a csodálatos játékot, amit meg megígérnek neki, azt illik betartani, mert ha nem, akkor számon kér. Ráadásul szenvedélytől vezérelve.
 
A felsorolásunk élére nyilván a feljutásra az előzetes várakozások szerint a két legnagyobb esélyes, az NB I-ből az előző körben kiesett Diósgyőr, illetve az általános meglepetésre az NB II-ben ragadt Vasas kívánkozik.
 
A két gárda, ahogyan az várható volt, szorosan üldözi egymást, de „csak” a negyedik és az ötödik helyen vannak jelenleg, a pillanatnyi helyezésnél viszont sokkal fontosabb, hogy a piros-kékek csak 1, míg a diósgyőriek csak 2 ponttal vannak lemaradva a második feljutó helyezéstől, azaz, még egyáltalán nem veszett el egyikük számára sem semmi a matematika és a szakma, akár közös halmazain belül sem.
 
Papíron az angyalföldieknek lesz nehezebb dolguk szerdán, mert azt a harmadik Nyíregyházát fogadják, mely gárda eddig az általános várakozásokon felül szerepel (igaz, a nyírségiek a rajt előtt is mondták, hogy álmodoznak az NB I-be kerülésről), tavaly meg legyőzte a Vasast a tavaszi hajrában (igaz, Nyíregyházán és nem a Fáy utcában), de annak a meccsnek köszönhetően került le a feljutó helyről a Vasas az utolsó fordulóra…
 
A Diósgyőr azt a Kerületet fogadja, mely újonc gárda kispadjára az Ajka elleni, vasárnapi zakó alkalmával tért vissza Kemenes Szabolcs vezetőedző. Ha a DVTK nem nyer, akkor a feljutást illetően kerül nehéz helyzetbe, ha az óbudaiak zakóznak, akkor végleg kiesőjelöltek maradhatnak…
 
Az edzőváltás után a Dorog vendégeként bravúrpontot szerző Budaörsnek az utolsó, Tiszakécske elleni csatája hatpontos rangadó, de ugyanez elmondható a Csákvár és a Békéscsaba összecsapásáról is.
 
A feljutó helyeken, hatalmas meglepetésre, a lokálpatriótákra építő Haladás és az újonc Kecskemét áll úgy, hogy a két gárda költségvetése az alsó harmadban található az NB II-es gárdák közül.
 
 

 
Viszont mindkét klubnál szerényen és csendben dolgoznak úgy, hogy az öltözőben nincsenek klikkek, akik (éppen) nem tagjai a kezdőcsapatnak, azok nem megsértődnek és széthúzást generálnak, hanem még nagyobb erőbedobással küzdenek az edzéseken és a mérkőzéseken, ha lehetőséget kapnak, így elérve azt, hogy még jobban teljesítsen a csapat.
 
 
 
Azt megtippelni is felesleges, meddig tart a két gárda lendülete, de az eddigi sikereiket az előbb felsoroltaknak köszönhetik.
 
A veretlen Haladás a veretlen, ám eddig hatszor döntetlenező Szentlőrinc vendége lesz, míg a Kecskemét a tavalyi bajnokság meglepetéscsapatát, az idén eddig haloványabb teljesítményt nyújtó PMFC-t fogadja.
 
Tavaly egyébként 9 forduló után a végül feljutó DVSC és a Gyirmót volt az első két helyen, az akkor nagy esélyesnek kikiáltott Vasas 8 pontra volt a második, azaz már feljutó helytől.
 
Azaz, eddig jobban teljesítenek a piros-kékek, mert egyébként tavaly nem Nyíregyházán, az utolsó előtti fordulóban bukták el a feljutást, hanem a gyenge bajnoki rajtjuk miatt maradtak NB II-esek.
 
NB II
10. FORDULÓ 
16.00: Soroksár SC–Dorogi FC 
16.00: Budaörsi SC–Tiszakécskei LC 
16.00: Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás 
17.00: Vasas FC–Nyíregyháza Sparatcus FC 
18.00: Szolnoki MÁV FC–Budafoki MTE
18.00: Kecskeméti TE Hufbau–Pécsi MFC 
18.00: BFC Siófok–WKW ETO FC Győr 
18.00: Aqvital FC Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre 
18.00: Diósgyőri VTK–III. Kerületi TVE 
18.00: FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 
 
Tabella a linkre kattintva olvasható

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC