nb1.hu

Meglepő pécsi vereség, Lipcseiéket verte a Szeged, gólgazdag Kerület-Budaörs

NB I-es újonccal ikszelt a Szolnok, legyőzte a Csaba a Csákvárt, nyert a Kecskemét.

 

PÉCS

 

"NB II-es labdarúgócsapatunk a felkészüli időszak harmadik hetének zárásaként az NB III-as újonc Gerjeni SK vendégeként játszotta negyedik nyári edzőmérkőzését. A lelkes tolnai zöld-fehérek elleni idegenbeli összecsapás során játékosaink, valamint próbázók ismét kellő meccsterhelést kaptak.

 

Felkészülési mérkőzés
Gerjen, Gerjeni SC Sporttelep, 80 néző.
Gerjeni SK – PMFC 3-1 (1-0)
Gsz.: Dombi (31.), Kófiás (74.), Gödör (81.), ill. Ivanovic (47.)

PMFC: Helesfay (Bukrán, 35., Vukman, 70.) – Sági (Svedyuk, 35., Varga, 70.), Króner (Rácz, 45.), Preklet (Thán, 35., Futó 70.), Katona (Mulljedin, 45.) – Károly (Kövesdi, 30., Fazlin, 60.), Nikic (Turi, 30., Tölgyesi, 60.), Bartha (Hursán, 45.), Hegedűs (Ivanovic, 45.) – Bíró (Adamcsek, 45.), Geiger (Tihanyi, 55., Szabó, 70.). Vezetőedző: Vas László"

 

III. KERÜLET-BUDAÖRS, A BUDAÖRSIEK BESZÁMOLÓJA

 

"Ötödik edzőmérkőzését is lejátszotta csapatunk a felkészülés során. Márkus Tibor együttese ezúttal a szintén másodosztályú III. Kerülettel találkozott. A fordulatos meccs hat gólt hozott – egyenlő leosztásban. A BSC Halácsi Mirkó és az egyik új szerzemény, Winkler András góljaival 2-0-ra vezetett, az ellenfél azonban egyenlíteni tudott. Csapatunk Molnár Tibor góljával ismét előnybe került, ám a Kerület még az első félidő végén ismét egalizált. A második játékrészben már nem változott az eredmény.

 

Felkészülési mérkőzés:
III. Kerület – Budaörs 3-3

Budaörs: Dala M. – Tóth K., Kapronczai, Gyurácz, Fényes, Sajbán, Petneházi, Halácsi, Vankó, Molnár T., Winkler
Csereként pályára lépett: Tóth G., Kékesi, Zsidai, Molnár Cs., Jász G., Gula, Tóth R., Váradi

 

Márkus Tibor értékelése:
Egy rendkívül jó iramú első félidőt játszottunk. Jó felfogásban álltunk bele a mérkőzésbe, és mivel az ellenfél is támadólag lépett fel már az első 45 percben sok gól született és a végeredmény is kialakult. Ráadásként még szép gólokat is szereztünk. A második játékrészben egy darabig még megmaradt az elsőben tapasztalt iram, ám ez idővel mindkét csapat részéről alábbhagyott és már nem változott az eredmény.

 

A következő edzőmeccs a Vác ellen lesz szerdán (07.14.) 10 órától."


 

SZEGED-SOROKSÁR, A SZEGEDIEK, MAJD A SOROKSÁRIAK BESZÁMOLÓJA

 

"Második felkészülési mérkőzésünkön Jammeh Haruna góljával 1-0-ra legyőztük a Soroksárt.

 

Rögtön a mérkőzés elején Simon ugratta ki Gajdost, aki ugyan átemelte a labdát a kifutó kapus fölött, de az asszisztens lest jelzett, így maradt a 0-0.

Több veszélyes lehetőségünk is volt az első félidőben, Haruna kapáslövésből nagy bravúrra késztette a vendégek hálóőrét, majd pár perccel később egy jobboldali beadás után csupán néhánycentivel fejelt a léc fölé. Nem úgy, mint a 38. percben, amikor Gajdos szögleténél mindenkinél magasabbra emelkedve, határozott mozdulattal a kapuba stukkolta a labdát.

A fordulás előtt még adódott egy helyzete a vendégeknek, de Kovac kiszorított szögből csak a kapufát találta el. A második játékrész két Dobos-lövéssel kezdődött, ám mindkettőt hárította a kapus. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék. Habár nagyobb helyzeteink nekünk adódtak, újabb gól már nem született, így 1-0-s győzelmet arattunk a második felkészülési mérkőzésünkön.

 

Csapatunk egy hét múlva, július 17-én az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC ellen gyakorol.

 

Felkészülési mérkőzés
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Soroksár 1-0 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Vidnyánszki, Vári, Mohl, Kővári, Kóródi, Simon, Orosz, Lestyán, Gajdos, Haruna.
Csere: Ásványi – Ódor, Tóth G., Bitó, Gréczi, Germán, Dobronoky, Gyuga, Murár, Gál, Kapic A., Lippai G., Dobos, Farkas, Temesvári, Daru. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Haruna (38.)"

 

"Szombat délelőtt csapatunk lejátszotta  2. felkészülési mérkőzését az NB2-es Szeged otthonában. Küzdelmes mérkőzésen a hazaiak több lehetőséget alakítottak ki, melyből egyszer a kapunkba találtak, ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Soroksári oldalról a Kazincbarcikáról érkező Kovác Alan járt legközelebb a gólszerzéshez, de centikkel célt tévesztett. 

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Soroksár SC:  1-0   (1-0)

Soroksár SC: Varga- Nagy, Gengeliczki, Orosz, Pászka- Gyömbér, Kópis- Lőrinczy, Ladányi, Magyari- Kovác

2. félidőben pályára léptek: Lipcsei, Valencsik, Korozmán, Hudák, Tóth, Hajdú, Szerető

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Haruna"

 

SZOLNOK

 

"Véget ért csapatunk számára a hatnapos edzőtábor. Péntek délelőtt az első osztályba idén felkerült Gyirmót FC Győr vendégeként léptünk pályára. A találkozón mindkét együttes csak helyzetekig jutott, azonban a hálók rezdületlenek maradtak, így gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

 

– Ez most kicsit frázisnak tűnik, de nehéz héten vagyunk túl. A táborban elég sokat edzettünk, természetesen kihasználva azokat a lehetőségeket, amit egy edzőtábor megad a regenerációt, az étkezést illetően. És ezt fejeztük be ezzel a mérkőzéssel, amellyel összességében elégedett vagyok. Nyilván, nekünk most szépen lassan megint el kell indulnunk a lépcsőfokokat egyesével venni és feljutni oda, ahol tavaly voltunk. Stabilak voltunk, szervezetten játszottunk ez a továbbiakban is fontos lesz. Lépegetünk előre, de nyilván voltak hibáink. Az egész tábort, illetve a két mérkőzést illetően is nem lehet elégedetlen, de ugyanakkor hosszabb távú következtetéseket ezekből nem kell levonni. Amit elterveztünk, azt abszolút sikerült elvégeznünk. – nyilatkozta Csábi József vezetőedző.

 

Gyirmót FC Győr – Szolnoki MÁV FC 0-0

Szolnok: Csáki (Kovács P., 46.) – Molnár (Tömösvári, 60.), Szabó A., Kovács O. (Szekszárdi, 46.), Papp, Kurdics (Lakatos Cs., 40.) – Sipos (Rokszin, 60.), Tisza, Földi (Berdó, 46.) – Tóth L. (Vólent, 60.), Irmes (Lakatos I., 46.). Vezetőedző: Csábi József"

 

BÉKÉSCSABA-CSÁKVÁR, A CSABAIAK, MAJD A CSÁKVÁRIAK BESZÁMOLÓJA

 

"Békéscsaba 1912 Előre – Aqvital FC Csákvár 2-1 (0-1)

Időpont: 2021. július 10. (szombat) 11:00 óra

Helyszín: Telki Edzőközpont

Békéscsaba: Krnács Richárd, Puskás Gábor, Albert István, Bora György, Mikló Roland, Kovács Ádám Tibor, Nagy Sándor, Kitl Miklós, Fazekas Lóránt, Gránicz Patrik, Paudits Patrik. Cserék: Winter Dániel, Farkas Márk, Mészáros Márk, Hodonicki Márk, Sipos Gábor, Horváth Péter, Szabó Péter, Ilyés Tamás, Lukács Raymond Barna, Varga Szabolcs, Máris Dominik, Borbély Bence Boldizsár, Tóth Bence.
Vezetőedző: Preisinger Sándor

Csákvár: Auerbach Martin, Csirmaz István, Vaskó Tamás, Dulló Martin, László Noel, Mészáros Dávid, Torvund Alexander, Baracskai Roland, Bakos Szabolcs, Murai Márk, Takács Tamás, Zelizi Patrik, Vörös Tamás, Koch Attila, Sejben Viktor, Kalmár Benedek, Tányéros Ádám, Magyar Zsolt, Koval Viktor, Kun Gergő. Cserék: Méhes Tamás, Burányi Tamás, Bajos Richárd, Nagy Gábor.
Vezetőedző: Mónos Tamás

Gólszerzők: Murai Márk (44. perc), Lukács Raymond Barna (53. és 64. perc).

 

Az első félidőben a több újoncot is szerepeltető Csákvár jól tartotta magát, ügyes akciókat vezetett, igaz a lila-fehéreknek is adódott néhány gólszerzési lehetősége. A 44. percben Murai révén meg is szerezték a vezetést, 0-1. Fordulás után mindkét oldalon a cserék is lehetőséget kaptak. A második félidőben erősített a Békéscsaba, és az 53. percben Lukács góljával kiegyenlített. A folytatásban is az Előre játszott mezőnyfölényben és a 64. percben ismét Lukács volt eredményes, ezzel pedig átvette a vezetést a lila-fehér alakulat. Ezt követően még mindkét oldalon adódtak lehetőségek a kapuk előtt, de azok kimaradtak. A látottak alapján a Békéscsaba győzelme megérdemelt."

 

"Ma délidőben, a Telki Edzőközpontban táborozó Békéscsaba vendége volt csapatunk felkészülési mérkőzésen.

 

Békéscsaba-Aqvital FC Csákvár 2-1 (0-1)

Telki, zárt kapuk

Békéscsaba: Krnács – Puskás, Albert, Bora, Mikló, Kovács Á., Nagy S., Kitl, Fazekas, Gránicz, Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

A II. félidőben pályára lépett: Winter, Farkas M., Mészáros M., Hodonicki, Sipos G., Horváth P., Szabó P., Ilyés, Lukács, Varga Sz., Máris

Aqvital: Auerbach – Csirmaz, Vaskó, Dulló, László – Torvund, Mészáros D., Bakos, Baracskai – Murai, Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás.

A II. félidőben pályára lépett: Zelizi (kapus), Vörös, Koch, Sejben, Kalmár, Tányéros, Magyar, Kun, Koval

Gólszerzők: Murai (0-1) a 44., Lukács (1-1) az 53., Varga Sz. (2-1) a 64. percben

 

Az első félidőben jól nézett ki csapatunk, irányította a mérkőzést, s fölényünk góllá is érett a játékrész hajrában. A második felvonásban már zömében fiataljaink voltak a pályán, sezt kihasználta a lila-fehér gárda és megfordította az eredményt.

 

Folytatás szerdán, Csákváron."

 

KECSKEMÉT

 

"Csapatunk szombaton lezárta a szlovéniai edzőtábort, az ND Beltinci vendégeként játszottunk edzőmeccset, melyet magabiztosan meg is nyertünk.

 

Az első helyzetre hat percet kellett várni, ekkor Katona lapos beadását Lukács lőtte kevéssel mellé. A 10. percben Tóth Barnát Tóth Dániel váltotta, sajnos kényszerű okokból, de ha már bejött, csatárunk a 17. percben hatalmas helyzetbe került, Madarász lapos beadása után azonban rosszul találta el a játékszert. A 19. percben Kersák fogott magabiztosan egy átlövést, majd három perccel később előnybe kerültünk, megint Madarász ment fel a jobb oldalon, ezt a lapos centerezést Lukács belőtte (0-1). A szünet előtt növelhettük volna a különbséget, félóra elteltével azonban hatalmas bravúrral védte Szalai fejesét a kapus.

 

Szünetben szinte teljes sort cserélt Szabó István, de a hazaiak is változtattak. Fordulás után inkább a mezőnyharc dominált, nagy helyzet nem igazán akart kialakulni a kapuk előtt. A 67. percben Rjasko szabadrúgása nem volt veszélytelen, de a hazai kapus jól helyezkedett, így fogta a lövést. A folytatásban sem láttunk sok helyzetet, de a 73. percben jól támadtunk le, hibára kényszerítve a védőket, ezt Bodor váltotta végül gólra (0-2). A végeredmény a 90. percben alakult ki, egy balról belőtt labdát Buna pöckölt a hosszúba (0-3). 

 

ND Beltinci (szlovén II. osztály) – KTE HUFBAU 0-3 (0-1)

Edzőmeccs, Beltinci

KTE: Kersák – Madarász, Szabó, Rjasko, Szalai, Grünvald, Vágó, Nagy, Katona, Tóth B., Lukács. Csere: Varga, Buna, Gál, Hadaró, Bodor, Hatvani, Tóth D., Puskás, Marsa, Cseh.

Gól: Lukács, Bodor, Buna

 

Szabó István: Egy nagyon jó erőkből álló ellenfelet győztünk le, mely szervezettebb és dinamikusabb volt szerdai riválisunknál. Kemény harc volt a pályán, de sokkal fegyelmezettebbek voltunk, megvalósítottuk azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk. Középpályán nagyon jól működtünk, széleken és középen is jól bontottuk meg az ellenfelet. Külön öröm, hogy nem kaptunk gólt. A srácok nagyon odatették magukat az utolsó napon is, nagyon koncentráltan játszottak. Ezzel lezárult az edzőtábor, látjuk a jó dolgokat és a hibákat is, de a srácok mindenre figyelnek, meglepően sok mindent visszakapunk tőlük ennyi idő után is. Jó az egység, jó a csapatszellem, ebbe értem a stábot is. Jó érzéssel térünk haza, a srácok a hétfő délutánig kapnak pihenőt, de utána hat edzés és két meccs vár rájuk."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC