nb1.hu

Megmondta a Soroksár riportere, ki lesz az első és a második – videó

Abu arcsonttörése, Csizmadia szívinfarktusai.

„Két héttel a leendő aranyérmes MTK után, a leendő ezüstérmes Budafokot fogadtuk…”
 
Figyelemre méltó kijelentéssel indította a Soroksár riportere a klub által közzétett összefoglaló+reakciók videót a tegnapi, Soroksár-Budafok (1-2) mérkőzésről.
 
A két gárda nem mindennapi meccset vívott egymással. Az első találatot Szánthó Regő szerezte, akit az FTC télen vett meg az ETO-tól, de Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője még januárban, a Vasas elleni edzőmeccsük után éppen honlapunknak mondta el egyedüliként, hogy szüksége lenne az utánpótlás-válogatottra. 
 
 

Lipcseinek kellene a Fradi magyar U21-es válogatottja – interjú – NB1.hu

Eddig Frőhlich Roland és Pölöskei Péter távozása történt meg hivatalosan a Soroksárnál, éppen ezért is kérdeztük azt is meg Lipcsei Péter vezetőedzőtől, milyen változások várhatóak még a Fradi fiókcsapatában a télen. Lipcseivel a Vasas elleni, az angyalföldiek által szombat délben 1-0-ra megnyert edzőmeccs után beszélgettünk.

 
Szavai/kívánsága meghallgattatott a zöld-fehérek vezetőinek a részéről, Szánthó a (Fradi fiók)csapatához került kölcsönbe. Szánthó a múlt heti, Vác elleni 2-0-s győzelemből is góllal vette ki a részét, most is betalált a kapuba, ő szerezte a meccs első gólját.
 
Nem is akármilyen találat fűződik a nevéhez, kipattanó után, dropból, kapásból, 18 méterről bikázta védhetetlenül a jobb felső sarokba a labdát.
 
Utána mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, az idő előrehaladtával meddővé vált a Budafok mezőnyfölénye. A 84. percben volt olyan, hogy a hazai védők egy támadáson belül kétszer mentettek a gólvonalról.
 
Aztán a 86. percben Szánthó ismét felhívta magára a figyelmet: tök feleslegesen buktatott a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt 11-est Kovács magabiztosan értékesítette. A ráadás ráadásában, a 90+6. percben, jobb oldali szabadrúgás után Valencsik lábáról a saját kapujába pattant a labda, így alakult ki az 1-2-es végeredmény.
 
 

Soroksár SC – Budafoki MTE összefoglaló 2020.02.23.

(null)

 
„A második félidőben kétszer kaptam szívinfarktust. Gólvonalról kétszer mentettek a hazaiak és azt is megmondom őszintén, már azt gondoltam, hogy ez a meccs elúszik olyan szempontból, hogy semmi sem akart bemenni. Nagyon nagy nyomást helyeztünk a második félidőben a Soroksárra, bíztam benne, hogy legalább az egy pont meglesz. A kilencvenhatodik percben sikerült megszereznünk a győzelmet, ami hatalmas siker a csapat számára. Büszke vagyok a srácokra, mert végig tettek érte. Ilyen a foci!” – mondta a lefújás után Csizmadia Csaba, a Budafok vezetőedzője.
 
 

Elkezdett beválni Bene Ferenc fenyegetése – tabellák

Álmodtak egy világot maguknak! „Nem rajtunk van nyomás, hanem az ellenfeleinken!" A fenti kijelentés a Vasas, tavaszi rajt előtti szurkolói ankétján hangzott el, méghozzá Bene Ferenctől, a piros-kékek új vezetőedzőjétől. Aki egyébként a fanatikusoknak adott válaszában az ellenfeleknek is üzent. Mint ismeretes, Angyalföldön új tulajdonosi kör lett a télen, kicserélődött a szakmai stáb és a játékoskeretben is jelentős változások történtek.

 
„Gratulálok a Budafoknak! Csizmadia Csaba is elmondta, hogy a második félidőben fölénk kerekedtek. Ekkor már rengeteg hiba volt a játékunkban és rengeteg szabálytalanságot követtünk el. Mérkőzés előtt elmondtam a játékosaimnak, hogy stabil, nagyon jól védekező csapat lesz az ellenfelünk, amelyik a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. Szerettük volna áttörni őket. Szánthónak szenzációs lövése volt az első félidőben. Szünetben kértem a fiúkat, hogy nehogy belealudjunk a folytatásba. Nyilván a második játékrész a Budafoké volt. Ekkor már rengeteg hibánk volt, gondolok a Szánthó által okozott 11-esre is. Kifelé megy a labda, háttal van nekem az ember, ilyenkor nem bántom. A fiatalság és a rutintalanság sajnos benne van egy-két játékosomban. A kilencvenhatodik percben sem illő gólt kapni, ráadásul öngólt kapni. Talán a döntetlen reálisabb lett volna.” – értékelt a hazaiak szakvezetője, Lipcsei Péter.
 
A Budafok 3 pontra megközelítette az éllovas MTK-t, de a Vasas meg már „csak” 9 ponttal van lemaradva a harmadik helyen, így továbbra is kérdéses a végső sorrend a másodosztályban. Meglátjuk, hogy Nostradamus szólt-e a Sori riporteréből a videó elején…
 
A hazaiaknak egyébként nemcsak a vereség, hanem kapusuk elvesztése is fájt, íme, a klub közleménye a súlyos sérülésről:
 
„A mérkőzés hajrájában Abu Attila lent maradt és ápolást kért. Rövid vizsgálat után folytatta a játékot, több védést bemutatott, viszont az öltözőbe érkezve látszott, nincs minden rendben. Újabb vizsgálatok után kapusunkat kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, arccsontja több helyen eltörött. Azt még nem lehet tudni, szükség lesz-e műtétre, de Attilára minden bizonnyal hosszabb kihagyás vár.
 
Varga Ádám után már második kapusunk sérült meg, így a következő mérkőzéseken minden bizonnyal sor fog kerülni Oroszi István bemutatkozására!
 
Abu Attilának mielőbbi felépülést kívánunk!”
 
A Budafok a következő körben a Békéscsabát fogadja, a Soroksár meg a Haladást.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC