Megszólalt az MTK tulajdonosa az NB I-es bajnokság létszámáról - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Megszólalt az MTK tulajdonosa az NB I-es bajnokság létszámáról

Bíró Ádám - 2022. August 04. Thursday 14:10
Fontos észrevétel az esetleges osztályozóról.
A Szeged ellenii, hazai pályán elért, 2-1-es győzelemmel kezdte meg az MTK az NB II-es bajnokságot, ráadásul azt is jelezni kell, hogy igencsak príma mérkőzést vívtak egymással a felek.
 
Az NB I-ből kiesett fővárosi csapat a másodosztályú bajnokság legnagyobb esélyese, ezért is érdekes az, hogy mit gondol Zakor Sándor tulajdonos az élvonalbeli bajnokság létszámáról.
 
Zakorral a klub sajtóosztálya készített még az előbb említett meccs előtt kiemelten részletes interjút, ebből idézzük azt, amit az általunk jelzett témakörrel kapcsolatban válaszolt:
 
„Az OTP Bank Liga lebonyolítása terén az MTK Budapest tulajdonosa szerint a legideálisabb egy 16 csapatos élvonalbeli bajnokság megszervezése lenne, vagy ha a jelenlegi tizenkettes mezőny maradna, akkor az 1 kiesős, osztályozós rendszert támogatná Zakor Sándor.
 
"A legkevesebb változtatással az járna, ha csak egy csapat esne ki vagy esetleg lenne még egy osztályozós hely is. Jó eséllyel az NB I-ben 11. helyen végző klub megnyerné az NB II ezüstérmese ellen a párharcot. Jó példa erre a német bajnokság, ahol évek óta nem fordult elő, hogy osztályozón a másodosztályú csapat jutott volna fel. Szerintem itt is van egy ilyen jellegű erőkülönbség. Az MLSZ álláspontjai közül azzal egyetértek, hogy magam sem vagyok meggyőződve arról, hogy 16 csapatos lebonyolítás esetén rajtunk és mondjuk még két együttesen kívül mások több fiatalt alkalmaznának, tehát nem biztos, hogy ezt a kívánt célt a bajnokság létszámának a növelésével elérné az MLSZ. A klubok jelentős részénél ehhez koncepcióváltásra lenne szükség, hogy rá legyenek kényszerítve gazdaságilag arra, hogy fiatal játékosokat építsenek be és értékesítsenek. Amíg ez a pénzügyi nyomás nincs a klubokon, nem reális elvárás, hogy a résztvevők a fiatal tehetségekkel - idézőjelben - szenvedjenek, hiszen a kész játékosok berakása sokkal kisebb stresszel jár."
 
 

 

FRISSÍTÉS:

21.50:

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!