nb1.hu

Megújult a Csákvár pályája, új szakember érkezett a Budafokhoz

Interjút adott a Kecskemét edzője.

CSÁKVÁR:
 
"Négy hónapja már, hogy csapatunk kénytelen volt elköltözni az otthonául szolgáló Tersztyánszky Ödön Sportközpontból, s azóta “albérletben” élni az életét. Igaz, hogy közben volt egy nyári szünet, de a felkészülést, majd az augusztus elsején rajtoló bajnokság hazai találkozóit kényszerből idegen környezetben kellett végig csinálni.
 
– Pályánk sajnos már olyan állapotban volt, hogy elodázhatatlanná vált a felújítása – felelte honlapunk érdeklődésére klubunk elnöke, Nagy Sándor. – Ha esett az eső, vízilabda meccset játszottunk rajta, ha nem, akkor meg beton keménységűvé vált. Az előző idény utolsó hazai meccse, a Siófok elleni találkozót követően azonnal hozzákezdtünk a munkálatokhoz, s bár reménykedtünk benne, hogy augusztus közepén hazatérhetünk, egy hónapot csúszott a befejezés.
 
Aki már látta a megújult centerpályát megerősítheti, rá sem lehet ismerni a korábbi játéktérre …
 
– Azzal kezdtük, hogy a nagyobb biztonság érdekében néhány méterrel eltoltuk a pályát. Ezzel együtt teljes talajcserét végeztünk, és vadonatúj vízelvezető rendszert, illetve fűtést kapott a játéktér. Bár eddig is alkalmas volt a sportközpont esti mérkőzés megrendezésére, a világítást is felújítottuk, jócskán megnöveltük a fényerőt. Mondhatják, hogy hazabeszélek, de szerintem az NB II-ben jelenleg az egyik legjobb minőségű pálya a mienk. A hét végén még idegenben szerepel csapatunk, de a szeptember 15-én megrendezésre kerülő nyolcadik fordulóban már hazai környezetben fogadjuk a Győri ETO-t.
 
A bajnokság vasárnapi fordulójában Pécsett lép pályára együttesünk."
 
BUDAFOK:
 
"Akkor tudjuk a pályán tartani a gyerekeinket, ha a futballtudás mellett más értékeket, értékrendet is kapnak tőlünk” – ez a hitvallása dr. Molnár István Jenőnek, aki Pacsi Bálint szakmai igazgató felkérésére csatlakozott klubunkhoz és utánpótlás koordinátorként segíti tehetségközpontunk munkáját.
 
De melyek is ezek az értékek?
 
A budafoki fiatalok az edzések mellett olyan kompetenciafejlesztő, valamint csapatépítő foglalkozásokon is részt vesznek, amelyek hozzájárulnak a személyiségük fejlődéséhez.
 
“Ilyen kompetencia többek között a társadalmi és az önmagunk tetteiért történő felelősségvállalás, az odafigyelés, a döntési képesség, az empátia, vagy éppen véleményalkotást megelőzően a szituáció több szempontból történő megvizsgálásnak képessége. Meggyőződésem, hogy ma már többet kell adnia egy utánpótlás egyesületnek annál, minthogy megtanítja passzolni és kapura lőni a gyerekeket. Sőt, annál is többről szól ez, mint szabályok tanulása vagy tiszteletre nevelés. Ez a szülők számára is lényeges, ebben van a jövő. Az online tér a futball számára is óriási konkurenciát jelent , amivel fel kell vennünk a versenyt. A személyiségfejlesztés és közösségépítés azért is fontos, mert a fiatalok akkor lehetnek sikeresek, ha együtt tudnak működni” – véli a szakember, aki a jog, valamint a rend- és gyermekvédelem területén szerzett tudását, valamint edzői tapasztalatait ötvözve vesz részt a képzésben.
 
A kompetenciafejlesztés fontos része a Magyar Labdarúgó Szövetség kritériumai alapján elkészült szakmai koncepciónknak. Dr. Molnár István Jenő, akire az intézményi kapcsolattartásban is fontos szerep hárul, több koroszályunkkal foglalkozik, módszereit és gyakorlatait pedig főállású utánpótlás edzőink is alkalmazzák."
 
KECSKEMÉT:
 
"A válogatott világbajnoki selejtezői miatt szünetelt a Merkantil Bank Liga, ennek apropóján Szabó Istvánnal készítettünk hosszabb interjút az eddigi szereplés kapcsán.
 
-Hosszú idő után tudtál egy kicsit több pihenőt adni a csapatnak a Vasas elleni bajnoki után. Hogyan használtad ki ezt az időszakot, milyen állapotban tért vissza a társaság?
 
-Nagyon kemény három hónap van a csapat és a stáb mögött, szinte alig volt pihenőnk, gyakorlatilag heti egy nap. A stáb részéről az is azzal telt, hogy az aktuális ellenfeleket elemeztük. Indokolt volt, hogy a Vasas elleni bajnoki után kicsit nagyobbat szusszanhasson mindenki. Nekem is kellemesen telt, hiszen három hete kisunokám született, így egy gyors, kétnapos látogatást tettünk a nagyfiamnál Németországban. A csapat megfelelő állapotban érkezett vissza, továbbra is nagyon motivált mindenki, a hangulat is jó. Múlt csütörtökön már két edzéssel rázódtunk vissza, utána volt egy kis csapatépítő, motivációs program a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban. Ott is a labda volt azért főszerepben. A hetet egymásközti játékkal zártuk, most pedig már készülünk a vasárnapi, Siófok elleni bajnokira a szokásos napi két edzéssel itt a hét elején. Nagyon sűrű lesz a jövő hetünk, hiszen a Siófok utána szerdán már jön is Budafok, majd a felsőzsolcai kupameccs, ahol szeretnénk továbbjutni.
 
-Nagyon jól kezdtetek, negyedik helyről várhatjátok a folytatást, ez a szurkolók hangulatán is érezhető. Hogyan értékelnéd a rajtot?
 
-Kecskemétiként érzékelem a felfokozott hangulatot, nagyon örülök, hogy a közönséget jó játékkal és eredményekkel tudjuk kiszolgálni. Az NB II.-es bajnokság ugyanakkor egy maraton, ennek a legelején tartunk csak, hat forduló után nem szabad még túlzott elvárásokat támasztani a csapattal szemben. Keményen dolgozunk, érezzük, hogy egyre többen jönnek ki a hazai meccsekre, idegenbe is elkísérnek minket. Köszönjük ezt ezúton is, és szeretnénk ennek a támogatásnak megfelelni természetesen a legjobb tudásunk szerint. Jól kezeli ezt a csapat jelenleg, de még tényleg nagyon az elején járunk.
 
-Hogyan vágtok neki a folytatásnak?
 
-A megbeszélt stratégia mentén dolgozunk, ha azt túlteljesítjük, annak mindenki örülni fog. Az elvárás továbbiakban is a biztos bennmaradás, amennyiben ez megvan, akkor a minél jobb eredmény elérése a bajnokságban. Amikor ezeket teljesítettük, akkor lehet újabb célokat meghatározni.
 
-Összesen 16 futballista érkezett a nyár folyamán, nem mellesleg a szakmai stáb is átalakult. Mégis olyan érzése lehet a drukkereknek, mintha évek óta együtt lenne ez a társaság, gyorsan összeállt a csapat. Mi a titok?
 
-Három tényező fontos ilyenkor véleményem szerint. A biztos tulajdonosi háttér, a megfelelő játékosok kiválasztása, illetve a jó szakmai munka. Itt gondolok természetesen az egész stábra, a videóelemzőre, erőnléti edzőre, kapusedzőre, pályaedzőre, illetve az orvosi csapatra is. Mindenki magas színvonalon dolgozott eddig, és biztos vagyok benne, hogy ez a jövőben is így lesz."
 
 
 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC