Megújult borításon bizonyíthat a DVTK - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Megújult borításon bizonyíthat a DVTK

Beringer Roland Zoltán - 2022. June 01. Wednesday 21:27
Megérett a játéktér a cserére.
Kép forrása: dvtk.hu
 
Új gyepszőnyeget kap a Diósgyőr stadionja. A 2018-ban átadott, és az Év stadionjának választott aréna gyepe az elmúlt négy évben megérett a cserére, ami még a bajnoki rajt előtt megtörténik. A munka már megkezdődött, melyről a klub honlapján számolt be.
 
 
ÍME, A DIÓSGYŐR BESZÁMOLÓJA A GYEPCSERÉRŐL:
 
“A DVTK Stadion gyepe kifejezetten a labdarúgás igényeit szolgálja ki, tehát speciális törődést igényel. A gyepnek egyszerre kell masszívnak és rugalmasnak lenni, hogy ellenálljon az erős igénybevételnek, ugyanakkor a sérülések megelőzése érdekében puha is legyen. A 2018-ban átadott, és az Év stadionjának választott DVTK Stadion gyepe az elmúlt négy évben megérett a cserére.
- A fejlett futballkultúrával és infrastrukturális háttérrel rendelkező országokban átlagosan két évente cserélik a gyepet - tájékoztatott Konkoly Ádám, a DVTK beruházási projektmenedzsere. 
 
- Azt a szurkolók is észrevehették, hogy a DVTK Stadionban a gyomnövények megjelenésének köszönhetően egyre nagyobb felületen vált foltossá a játéktér. Ez nem csak esztétikai szempontból okozott zavart, hanem amikor egy játékos megcsúszott, kicsúszott alóla a “gyeptégla”, akkor az esetek többségében valójában a sokkal rövidebb gyökérzettel rendelkező gyomnövény tréfálta meg a labdarúgót.Angol perje és réti perje keverékéből áll össze a speciálisan labdarúgó stadionok játékterének borítására kifejlesztett gyep. Minden más fűféle gyomnövénynek tekinthető.A gyepcsere után ugyanolyan kiváló minőségű, a passzjátékot elősegítő és a sérülések kockázatát csökkentő puha gyepet kap a DVTK Stadion, mint az átadáskor - mondta a projektmenedzser.
 
A gyepfelújítás előtt alapos vizsgálaton esett át a DVTK Stadion játéktere, melynek során a szakemberek megállapították, hogy az altalaj, a dréncsövezés, a locsolórendszer, a pályafűtés tökéletes állapotban van, ezért elég az összetömörült felső 2-3 centimétert eltávolítani, és azt egy új gyepszőnyeggel pótolni.
 
- A tervek szerint két nap alatt megtörténik a régi, elhasználódott gyep eltávolítása. Ezt követően különböző talajápolókkal előkészítik az altalajt az új gyep fogadására, majd az új gyepszőnyeg leterítése a következő lépés. Ez szó szerint is lehet érteni, hiszen csíkokra vágva, feltekert szőnyeg módjára érkezik, amit Diósgyőrben csak le kell fektetni. Miután ez megtörtént, kedvező időjárás esetén 40-42 nap alatt erősödik meg a gyökérzet. Az ütemterv szerint július 21-én játékra készen várja az első csapatot a centerpálya, így nem lesz akadálya annak, hogy akár az első fordulóban is hazai pályán játsszon a DVTK - zárta Konkoly Ádám a klubhonlapnak.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!